Şimdi Ara

Bu eleman ne işe yarar neden ısınıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Orange pi lite kartım açılmıyor normalde çalışıyordu ama şimdi soru işareti koyduğum parça ateş gibi olup ısınıyor bunun sağlamlığını nasıl anlarım ne yapmalıyım.
    Bu eleman ne işe yarar neden ısınıyor? Bu eleman ne işe yarar neden ısınıyor? Bu eleman ne işe yarar neden ısınıyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Birinci resimdeki lehimlenen kablo nedir?

Soktugun bariyer diod.Sağlamlığını avometre ile kontrol edebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar 5v 2a adaptörden gelen kablolar. Resimdeki iki diyotu söktüm ısınma yok fan çalışıyor ama işlemci ışığı yanmıyor ve hdmi den görüntüde gelmiyor. Diyotlar yerine 1n4148 diod olmazmı

• serdar60 S kullanıcısına yanıt
    Soktugun diodlar saglam mi değil mi?

• Avometre ile test ettim 1 okudu uçları değiştirince 157 gözüktü buzzer ötmedi bu sağlamlık için yetermi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 5 Mayıs 2018; 0:55:18 >
  • SL kodlu bu diyotlar muhtemelen 1N5819 türü 1Amper schottky diyot.
    Aynı kod ve kılıfta zener diyot da varmış.http://www.s-manuals.com/smd/sl

Yerine 1N4148 asla olmaz. Aşırı ısınmasının sebebi üzerinden normalden fazla akım geçiyor olmasıdır. Yenisini taksanız bile yine ısınır.
    Buna neden olan sorunu bulmak gerek.
    Diğer diod ne değer gösteriyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    13 yıl önce açıldı
    BU SOKET NE İŞE YARAR?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biri 119 biri 120 arada pek fark yok tek tarafa iletimi yok ikisininde sağlammı acaba bunlar bitanede başka birini söküp ölçtüm oda 116 çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 5 Mayıs 2018; 10:43:59 >
    Sağlam evet

• Çözemedim arka taraftaki regülatör 3. 3 v vermesi gerek ama çıkışlar 2v 1.5 volt anlamadım neden böyle oldu? Denemek için 2a yerine 3a verince hafif dumanla durmuştu. ondan sonra çalıştıramadım ama pinden 5v geliyor sağlam gibi neresinde arıza olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 5 Mayıs 2018; 16:32:51 >
    Kısa devre mevcut

Voltaj regülatörünu değiştirip deneme yap.

• Voltaj regülatrü salam çıkarıp dışarıda test ettim ama voltaj adaptör çıkışı 5.5 v ama karta bağladığım yerden ölçüyorum 3v sanki bi eleman voltajı düşürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 5 Mayıs 2018; 23:23:4 >
  • Bu eleman ne işe yarar neden ısınıyor?

Bu orange pi'nin voltaj giriş devresi. Devrede işaretlediğin D36 Diyodu ısınıyorsa sorunu geri kalan sistemde araman gerekiyor. muhtemelen başka bir yer daha ısınıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayneo -- 6 Mayıs 2018; 12:30:45 >
  • Bende böyle birşey arıyordum teşekkür ettim aslında sadece 1v yüksek verdim diğer elemanlar sağlam gibi geldi ama hangi parça bozuk anlayamadım. Birde girişteki 2 Sl etiketli parçanın birinin altında >işareti var diğerinde yok genelde bu parça L tarafı artı olacak şekilde takılmış bende bu şekilde taktım ama diğerinde sembol olmadığı için onuda ters taktım ama değişen bişey olmadı ısınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 6 Mayıs 2018; 12:49:54 >
  • Sorunun kaynağı kapasitör buzzer modda kapasitörün 2 başıda ötüyor değiştirmem gerek ama kaçlık hiç bir bilgi yok parça altındaki c146 vs. Kodlar değerini verirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 7 Mayıs 2018; 12:23:55 >
  • Kısa devrede hepsi öter

Dışarı alıp kontrol etmelisin

• Ufacık ufacık birsürü kondansatör var hangibirini dışarı alayım :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 7 Mayıs 2018; 14:22:47 >
  • Anlatamadım

Kartta kısa devre olduğu için hepsi öter

Mikroskop varsa altında hepsini incele

• Dijital mikroskopmu normalmi hangisini önerirsiniz? Mikroskobum yok yurtdışından alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 7 Mayıs 2018; 14:45:4 >
  • Stereo mikroskop pahalıdır

Dijital standli olanlardan alabilirsin ıs görür.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.