Şimdi Ara

Bu forum neden tıpçıları aşağılıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
4
Favori
6.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de çocukluktan beri mühendislik istiyordum ve şu an okuyorum. Üzülüyorum demişsin ama ülkemizde en çok itibar gören yine sizlersiniz , üzülmene gerek yok bence. Toplumumuzda doktorlara gösterilen itibarın yüzde 10'u yok bizde emin olabilirsin. Lise sınıfımın çoğu tıp okuyor ,kendilerine göre mühendislik tamamen boş iş ve her fırsatta kendilerini bizden üstün görüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vizyoncukk

Ben de çocukluktan beri mühendislik istiyordum ve şu an okuyorum. Üzülüyorum demişsin ama ülkemizde en çok itibar gören yine sizlersiniz , üzülmene gerek yok bence. Toplumumuzda doktorlara gösterilen itibarın yüzde 10'u yok bizde emin olabilirsin. Lise sınıfımın çoğu tıp okuyor ,kendilerine göre mühendislik tamamen boş iş ve her fırsatta kendilerini bizden üstün görüyorlar.
    Ben hiçbir zaman mühendislikleri aşağı görmedim, doktorlar neredeyse mühendisler de aynı kefede derim. Hatta çoğu insan böyle düşünmez ama öğretmenlere, hemşirelere, askerlere, mühendislere ve daha sayamadığım birçok meslek grubuna saygı duyarım. Her şey sıralama, üniversite değil.

Sonra biri gelip tıpçılar vizyonsuz köylülerdir diyor. Ben bunu hak edecek ne yaptım soruyorum size? Olay nedir, anlamıyorum. Bunu diyen arkadaşlarla cidden görüşmek isterim, psikolojilerini merak ediyorum çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aşağılayan pek olmuyor, olamaz da zaten. Bir doktoru sadece daha iyi bir doktor aşağılayabilir (bunu da meslek ahlakına uygun bulmuyorum) o yüzden 3-5 tane düşük IQ sahibinin aşağılamasını takmamalısın yaptıkları kahve muhabbetinden öte değil.

• yahu cidden burada ki yazilim bebelerini anlamiyorum, sen yazilima para icin yoneliyorsan kazanamazsin zaten?

ben yazilimi sevdigim icin arada internetten arastirarak birseyler ogreniyorum ve para bana kendiliginden geliyor, gunde ortalama 3 bin lira kazandigimi biliyorum ben 2 - 3 kisiye satis yaparak ki paraya kazandiran islem 5 dakika suruyordu, gerisi musteri beklemekti

sen zaten 10 bin lira maas icin o kadar senelerini verip orta derece yazilim ogreneceksen birak git dukkan ac daha garanti para getirirsin

parayi yetenek degil, pazarlama getirir arkadaslar. onemli olan cok calismak degil, verimli calismaktir.
  • Tıpçılar kendilerini o kadar yükseltiyor ki 1 kere eleştirince aşağılıyor oluyoruz. Sanırsın mezun olunca İngiltere Kralı olacaklar.

• Sırf köylü akrabalarından saygı görmek için bölüm falan yazıyorlar çünkü.Bir de o puanla yazacağı mühendislikleri işsiz falan kalıyor sanıyor bu vizyonsuzlar,Savunma sanayii giriş maaşı 6- 6,5×16 halbuki.Bir de şu var en zor bölüm kendilerininmiş,bak bak beyinsize bak kitap açık sınavda kalem oynatamıyorsun mühendislikte, ingilizce ders dinlese tek kelimesini anlamayacak gelmiş On zor BoLom Tıpp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 1 Eylül 2020; 12:24:49 >
  • kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt
    Son yazdığın şeye bak İNGILIZCE DERS DINLESE ANLAMAYACAK...İngilizce tıp yok sanki.Mühendislik yazan sanki anasının karnından İngilizceyle çıkıyor.Hazirlik okuyorsun anla bi zahmet.Tıptan önce de verseler o eğitimi tıp öğrencisi de anlar ingilizce dersi.Ortaya sunduğun şey bu işte.Beyinsiz,vizyonsuz yazınca haklı olduğunu düşünüyorsun
    Ayrıca tıp okumadan zorluğunu çözmüşsün helal sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-289FFC4E4 -- 1 Eylül 2020; 12:39:22 >
  • Sevdiğiniz için tıp seçtiyseniz niye alınıyorsunuz ki hocam, bırakın söylesinler istediklerini ve çoğu da doğru zaten.
    Buna rağmen Tüm Tıpçılar şeklinde bir yorum görürseniz de umursamayın bile zaten onu yazan aptalın tekidir.

D E T E C T E D !

• Kardeşim neden o zaman ingilizce tıpların puanı daha düşük çoğu yerde.Bir de bahsettiğim okulların çoğunda a2 İngilizceye geçersin hazırlığı.Vizyonsuzsunuz kardeşim anlayın artık 16 bin tıp kontenjanından iki kişi örnek verme bana şimdi.

Ayrıca ben tıp kolay demedim,Mühendislik okumadan tıp en zor bölüm evveveve diyenleri eleştirdim idrak yeteneğin zayıf galiba.

Hakaret etmeyecegim sana.İngilizce bilmek,övünülecek bir şey gibi ortaya koyuyorsun.İngilizce tıp olsun olmasın onu demiyorum ben.Ingilizce bilmek bir marifetmiş gibi yazıyorsun.Bak sen hele,ben ünivesite sınavında ilk 300 yapmışım,boğaziçini reddedip tıp yazmışım gelmiş bana vizyonsuz diyor

• Ya şu tıpçılardaki"bizi eziyorlar moruq" kafasını anlamıyorum. Ne bu acıtasyon arkadaş. Kaldı ki tam tersi, birisi tıpı gömmeye kalksa burada, saniyesinde infaz ederler emin ol.

Tıpçıların çoğunluğundaki aşağılık kompleksini anlayamıyorum. Hayır dışarıda herkes "ooo tıp" diye sana bakarken(istisnalar olabilir ama durum genel olarak bu), ne diye burdakileri takarsın ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 1 Eylül 2020; 12:51:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    San diyorum ki hepsi zor ama tıp okumadan nasil mukayese ediyorsun zorlukları? Zor olmasa hacettepede 3.sınıfta kalma orani neden neredeyse %50 olsun,hepsi ilk 1000den öğrenci bunların.Muhendislikte böyle bir oran ben duymadım

• Mühendislik popüler meslek miymiş?İşsizliğin cazibesinden olsa gerek...

Çekemiyorlar hocam.Akarabalardan bile çekemeyenler var ki forumu düşünemiyorum.Halbuki bir sağlık sorunu olduğunda ilk arayacağı kişi ben olacağım ama ona rağmen çekememezlik yapıyorlar.

Eleştirenler dizini kırıp, oturup çalışmıyorlar ondan sonra tıp okuyanlara saldırıyorlar.Sen de çalış, sen de oku kardeşim.Seni tutan mı var?

EE mühendisi olan ben 29 yaşında tıp fakültesine başladım.Kısmetse seneye bitiyor.Ben bile bu yaşımda bu işe kalkıştıysam senin kıvranman için bir sebebin yok.Ha kafa basmıyorsa okuyana da saygı göstereceksin.Herkesin kapasitesi belli değil mi?

Milleti bi salın artık.Kim ne yapmak istiyorsa onu yapsın
  • İngilizce bilmek övünülecek bir şey değil zaten artık,gereklilik.İngilizce bilmeyen doktor kaç yurtdışı seminerine katılacak yabancı kaynaklardan nasıl tarama yapacak tabi boşver aile hekimi olur antibiyotik yaz geç.

Eğer övünülecek bir şey değilse niye yazıyorsun diyorum??? Textbooklarin büyük kısmı zaten tıp hocaları tarafından tercume ediliyor.Merak etme biz işimizi iyi yaparız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-289FFC4E4 -- 1 Eylül 2020; 12:51:59 >
    Tıpı antibiyotik yazmaktan ibaret sanıyorsun ondan bu tavırlar zaten.Gel bir hastanenin onkoloji servisine bakalım,orada insanlarla konuş.Antibiyotik yazmakla mi mesgulmüş doktorlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.