Şimdi Ara

Bu forum neden tıpçıları aşağılıyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
4
Favori
6.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: infntesimal

Şu yorumlar gülüyorum ya gerçekten, savunma sanayi demişsiniz orada kaç arkadaşınız çalışıyor bilmiyorum da oradaki mühendisleri über insanlar ve müthiş kendini geliştirmiş mi sanıyorsun, benim sayısız tanıdığım var oralarda, burada eziklemeye çalıştığınız doktorlardan daha memur kafalı insanlar dolu aselsanda taide, sanki oradakiler çok vizyonluymuş muhabbetini yapmayın, torpilin siyasetin müthiş hüküm sürdüğü yerler maalesef.

Alıntıları Göster
    Ben sana oralarda çalışan dahi ya da çok vizyonlu mu dedim?

Genelde İyi/orta okul + iyi not ortalaması ile giriş yapılıyor.

Aralarında yüksek lisans ve doktora yapan vizyonlu insanlar da var. Ayrıca memur kafası dediğin nedir açıklar mısın? Bu adam memur kafasında olsa devlete atanmayı düşünür. Buralara geldiyse dikkat çekici bir mühendistir. Torpilli namussuzlar hariç. Torpillere zaten ayak işleri verilir. Argeye alacak halleri yok. Üretime falan verilir. Ki bu şirketlerde çalışan mühendislerin %30'u falan gerçekten üst düzey mühendistir bence.

Ben sadece durum karşılaştırması yaptım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan mühendislikler yükselişte olsa da hala en popüler bölüm tıp. İlk 15-16 bine giren öğrencilerin yaklaşık 10bini tıp seçiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

Ben sana oralarda çalışan dahi ya da çok vizyonlu mu dedim?

Genelde İyi/orta okul + iyi not ortalaması ile giriş yapılıyor.

Aralarında yüksek lisans ve doktora yapan vizyonlu insanlar da var. Ayrıca memur kafası dediğin nedir açıklar mısın? Bu adam memur kafasında olsa devlete atanmayı düşünür. Buralara geldiyse dikkat çekici bir mühendistir. Torpilli namussuzlar hariç. Torpillere zaten ayak işleri verilir. Argeye alacak halleri yok. Üretime falan verilir. Ki bu şirketlerde çalışan mühendislerin %30'u falan gerçekten üst düzey mühendistir bence.

Ben sadece durum karşılaştırması yaptım.

Alıntıları Göster
    Zehir gibi mühendisler var ama inanın ki sayıları çok değil tabi isterseniz inanmayın beni ilgilendirmez, iyi ortalama vs sözde var evet ama adamın varsa her türlü giriyorsun, memur kafası şu, orada verilen görevi yapmaya çalışıp şirkete yeni bir şey katmayıp sabah 8 akşam 6, 10 bin maaş, krediyle ev, bu insanların sayısı sandığından da fazla

• mertgms2 M kullanıcısına yanıt
    onların hayali en az 10-15k ile başlamak siz ne diyorsunuz hocam
  • Mramelex kullanıcısına yanıt
    yok hocam sadece ceng ve yazılım yükseliyor

inşaat endüstri mimarlık makine gıda ve sayamadığım diğer mühendislikler düşüyor

ceng ve yazılımın da yüksekl olmasının tek nedeni oradan mezunlar 2-3 yıl içinde 15-20bin tl ye ulaşacak maaş hayalleri sadece bu
  • Şunu anlamamız lazım artık ahkam kesmeden, işini en iyi kim yapıyorsa o kişi değerlidir, burada herhangi bir mesleği aşağılamak kimseye bir şey kazandırmaz.

• jaskier kullanıcısına yanıt
    sil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 2 Eylül 2020; 17:52:53 >
  • Troll kaynıyor burası

• Çünkü tıpçılar vizyonsuzdur

• Tıp okumak artık statü dışında bir işe yaramıyor. 35 yaşındaki doktor bile 2 bin dolar kazanıyor.

Aynı yaştaki bir doktor ve mühendis ya aynı paraları kazanıyor ya da mühendis daha fazla kazanıyor. Ayrıca yurt dışı olanakları mühnedislikte çok daha fazla.

Kısaca yurt dışı hedefi olan insanın tıp seçmesi stratejik bir hata oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-701F0D364 -- 1 Eylül 2020; 15:59:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: infntesimal

Zehir gibi mühendisler var ama inanın ki sayıları çok değil tabi isterseniz inanmayın beni ilgilendirmez, iyi ortalama vs sözde var evet ama adamın varsa her türlü giriyorsun, memur kafası şu, orada verilen görevi yapmaya çalışıp şirkete yeni bir şey katmayıp sabah 8 akşam 6, 10 bin maaş, krediyle ev, bu insanların sayısı sandığından da fazla

Alıntıları Göster
    orada verilen görevleri yapıyorsa zaten şirkete bir şey katıyordur?
    ayrıca mesai 7.5-4.5
    çoğu da yüksek lisans yapar daha napsın atomu mu parçalasınlar?

• quote:

orada verilen görevleri yapıyorsa zaten şirkete bir şey katıyordur?
    ayrıca mesai 7.5-4.5
    çoğu da yüksek lisans yapar daha napsın atomu mu parçalasınlar?

Alıntıları Göster
    Ben bir eleştiri getirmiyorum hocam aslında, demek istediğime geldiniz aslında, yani karşı çıktığım bir tarafı yerin dibine sokarken diğer tarafı çok süper görmek, itirazım buna, yoksa hepsi bu ülkenin evlatları..

• quote:

Bilader tipcilar assagilanmak değil enayi olduğu düşünülüyor.

Tusu kazanamazsan neredeyse polis maaşı alan bir pratisyen olacaksın. Doğuda ilçede yaşarsan orası ayrı ki yaşamak mı denir ona.

Uzman olsan 10-15 civarı yine alacaksın. Doğuda bir ilçede yaşarsan yine artacak bu ki yaşamak mı denir ona.

Ee biladerim muhendis olsan savunma sanayine 22 yaşında girsen(daha doğrusu girebilsen) 9bin ile başlayacaksın 30 yaşına kadar o maaş 15 bin olacak üstelik sadece 4 yıl okumayla.

Yani 4 yıl okumayla 10yil okumuş bir uzman dr. Maaşıni alacaksın. Saçların yerinde olacak, insanlarla uğraşmayacaksin, ofiste kahveni yudumlayacaksin, yurtdışından Euro ile iş teklifleri alacaksın, iyi bir hayatın olacak. Yine doktor kadar saygın da olacaksın??

Ee sen kalkip sirf ilkokul terk akrabaların sana doktor bey desin diye ve sırf kendini geliştirmekten korktuğun için, garantici bir pisirik olduğun için tıp secersen bu forumda taşak geçerler sizinle
    4 yıl okumayla savunma sanayii ve müthiş vizyon anladım hocam ve saçlarımız da yerinde olacakmış.Odtü mühendislik fakültesine uğra da bir bunları söyle hocam bakalım ne diyecekler veya sırma saçlı beyefendiler mı göreceksin karşında acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 1 Eylül 2020; 17:58:18 >

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Kimya da yükselişte kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: kendinigelistirentasrali

4 yıl okumayla savunma sanayii ve müthiş vizyon anladım hocam ve saçlarımız da yerinde olacakmış.Odtü mühendislik fakültesine uğra da bir bunları söyle hocam bakalım ne diyecekler veya sırma saçlı beyefendiler mı göreceksin karşında acaba?

Alıntıları Göster
    Bahsettiğin makine elektrik falan hocam herhalde , cs o kadar da muhteşem zor değil okuması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suedacik

Bu mesaj silindi.
    Çok teşekkür ederim. Benim derdim herkesin hayallerde yaşaması hocam yoksa benlik bir durum yok.

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    Tıp okuyanlar bilimle uğrasamazmı
    Size en bilinen örnegi veriyim istiyorsaniz aziz sancar çapada okumus biri bide sakin bu yazdığımdan tıpı yüceltip diger meslekleri kucumsedigimi zannetmeyin.tam tersine her meslek degerlidir.bu forumdaki insanlar bazen çok yuceltiyorlar kendi mesleklerini

• bu sitede herkes neden kendini o alanda doktorasını bitirmiş filozof zannediyor sürekli kavga var ve sürekli herkes kendi doğrularını kabul etmeye çalışıyor rahatsız mısınız siz
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.