Şimdi Ara

Bu forum neden tıpçıları aşağılıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
4
Favori
6.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Duymazsın çünkü okumuyorsun güzel kardeşim mühendislikte.ODTÜ hazırlığın ilk epe de kalma oranı bile %40 gelmiş daha 3.sınıf diyor.Yine ODTÜ'de diğer sorunları da vardır bilemem ama buna ders stresi başarısızlıklar da eklendiğinde intihar eden öğrenciler var.Sırf bunları önlemek için yeni bir oluşum kuruldu ve hazırlıktan itibaren bu başarısızlık durumunun normal olduğu aşılanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanka tamam haklısın en iyi bölüm tıp. doktorluk kutsal meslek.En zor bölüm tıp. İngilizceye gerek yok müthiş doktorlarımız çeviriyor zaten.Bu gün de çok bilgi aldım teşekkürler DH ailesi

• kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt
    Hazırlık demiyorum ben.Bilkent'de de hazırlık çok zor.Ancak hacettepe gibi bir okulda bu kadar öğrenci kalıyor.Cerrahpasa gibi bir geçme sistemi yoksa öğrenciler garip oluyor çalışmaktan.Calişmaktan adını unutan bile gördük tıpta.Hala gelip kıyas yapıyorsun.Mühendislik kolay demedim zaten ama odtü en zorlarından belki de en zorudur.Ortalama bir okulda üni sınavında 100000 olan adam da bitiriyor yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-289FFC4E4 -- 1 Eylül 2020; 13:0:53 >
    Bir şey diyemeyince,karsıt bir argüman ortaya koyamayınca yüzsüzluge vurdun gidiyorsun.Kimmis vizyonsuz kimmiş beyinsiz belli oldu

Yahu adam sana İngilizce övünülecek bir şey değil artık çağımızda, zaten bilmemiz gerekiyor diyor. Sen İngilizce bilmeden nasıl yapacaksın diyorsun, önceki yorumum boşa değilmiş.

• Herhangi akademik bir bilgi verdigimde, benim de asagiladigimi dusunuyorlar. Bu forumda, olmadiklari seyleri olduklarini iddia eden tek meslek grubu. Bilgisizliklerinin yuzlerine vurulmasi, asagilandiklarini hissettiriyor. Ben asagiladigimi dusunmuyorum.

Sorunun genel yanitini vermek gerekirse, ulkenin iyi potansiyele sahip olabilecek kisilerinin 8-10 bin lira icin tip yazip amelelik yapmalaridir. Bilimden yoksun olmalaridir. Sonra dusunuyorum, bu viyzonla zaten 99% u istesen de bilim adami olamazdi. Yanlis anlamayin, yine asagilamiyorum, gercek bu. Insaattaki ameleye duydugum saygidan daha fazlasini duymuyorum, yani herhangi birine duydugum saygi nasilsa ayni saygiyi duyuyorum. Cunku saygi duymayi bekledikleri meslek, bir ameleninkinden farkli degil. Beyin gucu yok.

Ulkenin gelismesi icin bilim lazim arkadaslar. Olaya sonradan pat diye atlayarak devlet hibeleriyle yeni sanayi girisimlerini desteklemekle olmaz bu isler, gunu kurtarirsiniz. Gun boyu recete yazarak da gelismez bu ulke. Ulkenin temelden bir bilim kulturune ihtiyaci var.

• 2 tarafta sadece saçmalıyor. Yukarı bir arkadaş doğuda birinin makatına bakmayı kutsal sanıyorlar falan demiş tabiki de KUTSAL bir şey. Nenelerimiz dedelerimiz hasta olduğunda nereye gidiyor? Çoğu yaşadığı köyden en yakın hastaneye gidiyor, başka ne yapacaklar? Onun dışında ben doktor olacak kapasiteye erişip mühendislere laf edeni görmedim, he var mıdır illa vardır ama bu da ne doktorluğu ne mühendisliği kötü bir duruma sürükler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeoce -- 1 Eylül 2020; 13:49:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChangeOrBeCrushed

Herhangi akademik bir bilgi verdigimde, benim de asagiladigimi dusunuyorlar. Bu forumda, olmadiklari seyleri olduklarini iddia eden tek meslek grubu. Bilgisizliklerinin yuzlerine vurulmasi, asagilandiklarini hissettiriyor. Ben asagiladigimi dusunmuyorum.

Sorunun genel yanitini vermek gerekirse, ulkenin iyi potansiyele sahip olabilecek kisilerinin 8-10 bin lira icin tip yazip amelelik yapmalaridir. Bilimden yoksun olmalaridir. Sonra dusunuyorum, bu viyzonla zaten 99% u istesen de bilim adami olamazdi. Yanlis anlamayin, yine asagilamiyorum, gercek bu. Insaattaki ameleye duydugum saygidan daha fazlasini duymuyorum, yani herhangi birine duydugum saygi nasilsa ayni saygiyi duyuyorum. Cunku saygi duymayi bekledikleri meslek, bir ameleninkinden farkli degil. Beyin gucu yok.

Ulkenin gelismesi icin bilim lazim arkadaslar. Olaya sonradan pat diye atlayarak devlet hibeleriyle yeni sanayi girisimlerini desteklemekle olmaz bu isler, gunu kurtarirsiniz. Gun boyu recete yazarak da gelismez bu ulke. Ulkenin temelden bir bilim kulturune ihtiyaci var.
    Hangi bölümü seçenler doğru yolda sizce ?

• jaskier kullanıcısına yanıt
    Mesleği seviyorum ama seçmemin en önemli sebebi saygı. Tabi saygı görmek için seçicem bunu niye kötü bişeymiş gibi söylüyorsun ki insanız biz saygı talep ederiz ve saygı görünce mutlu oluruz. Maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisini incelemeni öneririm.

• quote:

Herhangi akademik bir bilgi verdigimde, benim de asagiladigimi dusunuyorlar. Bu forumda, olmadiklari seyleri olduklarini iddia eden tek meslek grubu. Bilgisizliklerinin yuzlerine vurulmasi, asagilandiklarini hissettiriyor. Ben asagiladigimi dusunmuyorum.

Bilim kültüründen bahsetmen çok güzel katılıyorum ama bunu tek bölüm üzerinden bunu seçenlere vizyonsuz diyerek yapman pek doğru değil, mühendisler mi bilim yapıyor ?

• Bilader tipcilar assagilanmak değil enayi olduğu düşünülüyor.

Tusu kazanamazsan neredeyse polis maaşı alan bir pratisyen olacaksın. Doğuda ilçede yaşarsan orası ayrı ki yaşamak mı denir ona.

Uzman olsan 10-15 civarı yine alacaksın. Doğuda bir ilçede yaşarsan yine artacak bu ki yaşamak mı denir ona.

Ee biladerim muhendis olsan savunma sanayine 22 yaşında girsen(daha doğrusu girebilsen) 9bin ile başlayacaksın 30 yaşına kadar o maaş 15 bin olacak üstelik sadece 4 yıl okumayla.

Yani 4 yıl okumayla 10yil okumuş bir uzman dr. Maaşıni alacaksın. Saçların yerinde olacak, insanlarla uğraşmayacaksin, ofiste kahveni yudumlayacaksin, yurtdışından Euro ile iş teklifleri alacaksın, iyi bir hayatın olacak. Yine doktor kadar saygın da olacaksın??

Ee sen kalkip sirf ilkokul terk akrabaların sana doktor bey desin diye ve sırf kendini geliştirmekten korktuğun için, garantici bir pisirik olduğun için tıp secersen bu forumda taşak geçerler sizinle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• infntesimal İ kullanıcısına yanıt
    Yukarida hangi bolumu secenler dogru yolda diye sormussun. Bakin, her bolum gereklidir. Birey bazinda su veya bu bolumu secti diye yanlis yoldadir diyemem. Ama ulkenin yuksek puan alanlari uc kurus icin topyekun bir bolume yoneliyorsa ve bu bolum bilimden uzak bir bolumse, burada bir vizyon eksikligi vardir.

Almanya gibi basta temel bilimler, sonrasinda da muhendisliklere onem veren bir ulke olmaliyiz. Ulkenin en parlak beyinleri bu alanlara yonelmeli. Hekimligi herkese yaptirabilirsin, innovasyona ihtiyacin yok. Zaten bilim insanlarinin urettigi bilgileri ezberliyorlar.

Muhendislerle karsilastirma yapacaksan, top unilerin muhendisleriyle karsilastirmalisin. Sana istatistiki data veremem, ancak kendi kucuk orneklemimdeki top uni muhendisleri icinde bilim yapan kisilerin orani, top puanlarla tip yazip okuyan kisilerinkine kiyasla cok daha fazla. Hatta sana soyle soyleyeyim, bahsettigim orneklemde tip okuyanlardan bilim yapan tek bir kisi bile yok. Kimi aile hekimligiyle hayallerine kavusmus vaziyette, kimi hastanelerde uzman hekim veya pratisyen hekim. Hepsi hekimlik yapiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 1 Eylül 2020; 14:58:49 >

• quote:

Yukarida hangi bolumu secenler dogru yolda diye sormussun. Bakin, her bolum gereklidir. Birey bazinda su veya bu bolumu secti diye yanlis yoldadir diyemem. Ama ulkenin yuksek puan alanlari uc kurus icin topyekun bir bolume yoneliyorsa ve bu bolum bilimden uzak bir bolumse, burada bir vizyon eksikligi vardir.

Almanya gibi basta temel bilimler, sonrasinda da muhendisliklere onem veren bir ulke olmaliyiz. Ulkenin en parlak beyinleri bu alanlara yonelmeli. Hekimligi herkese yaptirabilirsin, innovasyona ihtiyacin yok. Zaten bilim insanlarinin urettigi bilgileri ezberliyorlar.

Muhendislerle karsilastirma yapacaksan, top unilerin muhendisleriyle karsilastirmalisin. Sana istatistiki data veremem, ancak kendi kucuk orneklemimdeki top uni muhendisleri icinde bilim yapan kisilerin orani, top puanlarla tip yazip okuyan kisilerinkine kiyasla cok daha fazla. Hatta sana soyle soyleyeyim, bahsettigim orneklemde tip okuyanlardan bilim yapan tek bir kisi bile yok. Kimi aile hekimligiyle hayallerine kavusmus vaziyette, kimi hastanelerde uzman hekim veya pratisyen hekim. Hepsi hekimlik yapiyor.
    Valla hocam bana şu an vizyonsuz diyebilirsin senin çevren böyle diyebilirsin de umrumda değil ister inan ister inanma, odtü mezunuyum, bir sürü mezun arkadaşım var savunma sanayi dahil çalışan, bilim yapan birine denk gelmedim, siz o insanları ne sanıyorsunuz bilmiyorum da mezun olup iş hayatına girdiğinizde gerçeklerle karşılacaksanız, istisna insanları çıkarıyorum tabi genelden bahsediyorum.

• jaskier kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın ya kendi işini açmış ya da seni kekliyor hiç bir firma yeni mezuna 9 k vermez

• quote:

Bir de tıpta inovasyon yok demişsin, tıpta keşfedilmemiş o kadar çok şey var ki, her gün gelişiyor, birçok hasta doğru tanıya tedaviye ulaşamıyor, yetenek burada ortaya çıkıyor, iyi bir hekim bu noktada sonuca ulaşıyor, yani allah sağlık versin ama umarım ailenizden biri ciddi bir hastalık geçirmez ve siz de bu düz memurlara muhtaç olmazsınız

• quote:

Beni yanlış anlamış olabilirsin, şunun altını çizerek söylüyorum, ben hiçbir mesleğin güzellemesini yapmıyorum, sana karşı olduğum husus şudur, tıpçılara vizyonsuz diğerlerine vizyonlu demen, savunma sanayi(tai,aselsan vs) de çalışan tonla arkadaşım var, süper zehir insanlar var içlerinde, ama üzülerek söylüyorum ki çoğunluğu doktorlar konusunda eleştirdiğiniz bir memuriyet kafasında, bakın odtü mezunlarının neredeyse hepsi savunma sanayide, sanki onlar doktorlar kafasında garanti iş kafasında değiller bana anlatma bunları yani, üzülerek söylüyorum ki savunma sanayideki mühendislerin çoğu boş gidip geliyor, alayım maaşımı kafasındalar ve eminim ki işsiz olan birinin vatana millete hizmeti daha fazla en azından ülkenin parasını yemiyorlar hiçbir şey yapmayıp.

• infntesimal İ kullanıcısına yanıt
    Tedavileri bilim insanlari buluyor. Var olan olcum aletlerine ve literature ragmen dogru tani yapilamamasi ise hekimlerin beceriksizligi.

Diger mesajina yanit olarak, ben mezun olali yillar oldu, 29 yasindayim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

Bilader tipcilar assagilanmak değil enayi olduğu düşünülüyor.

Tusu kazanamazsan neredeyse polis maaşı alan bir pratisyen olacaksın. Doğuda ilçede yaşarsan orası ayrı ki yaşamak mı denir ona.

Uzman olsan 10-15 civarı yine alacaksın. Doğuda bir ilçede yaşarsan yine artacak bu ki yaşamak mı denir ona.

Ee biladerim muhendis olsan savunma sanayine 22 yaşında girsen(daha doğrusu girebilsen) 9bin ile başlayacaksın 30 yaşına kadar o maaş 15 bin olacak üstelik sadece 4 yıl okumayla.

Yani 4 yıl okumayla 10yil okumuş bir uzman dr. Maaşıni alacaksın. Saçların yerinde olacak, insanlarla uğraşmayacaksin, ofiste kahveni yudumlayacaksin, yurtdışından Euro ile iş teklifleri alacaksın, iyi bir hayatın olacak. Yine doktor kadar saygın da olacaksın??

Ee sen kalkip sirf ilkokul terk akrabaların sana doktor bey desin diye ve sırf kendini geliştirmekten korktuğun için, garantici bir pisirik olduğun için tıp secersen bu forumda taşak geçerler sizinle
    Şu yorumlar gülüyorum ya gerçekten, savunma sanayi demişsiniz orada kaç arkadaşınız çalışıyor bilmiyorum da oradaki mühendisleri über insanlar ve müthiş kendini geliştirmiş mi sanıyorsun, benim sayısız tanıdığım var oralarda, burada eziklemeye çalıştığınız doktorlardan daha memur kafalı insanlar dolu aselsanda taide, sanki oradakiler çok vizyonluymuş muhabbetini yapmayın, torpilin siyasetin müthiş hüküm sürdüğü yerler maalesef.

• quote:

Tedavileri bilim insanlari buluyor. Var olan olcum aletlerine ve literature ragmen dogru tani yapilamamasi ise hekimlerin beceriksizligi.

Diger mesajina yanit olarak, ben mezun olali yillar oldu, 29 yasindayim.
    Bilim insanları buluyor tabi ki ama bu bilim insanları içerisinde tıp doktoru mu yok mu sanıyorsun, bir sürü hekimin hatta kendine ait tedavi yöntemleri mevcut, bilim kafası başka bir şey tıpçı olmaya temel bilimci olmaya benzemez, benim sana karşı çıktığım şey sadece tıpçıları bir baltaya sap olmayan vizyonsuz insanlar olarak görmen

• Tıpçılar diğer bölümleri aşağı görüyor olmasın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.