Şimdi Ara

Bu hafta alıyorum lütfen SON KEZ bakın..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intel Core i7 920 Soket 1366 2.66GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

Gigabyte EX58 Extreme Intel® X58 Soket 1366 DDR3 2000MHz Anakart

Kingston 4GB (2*2GB) KIT Hyperx DDR3 2000MHz CL9 XMP Ram

WD 1Tb 32MB SATA2 7200Rpm Caviar Black Harddisk

GTX275 GDDR3 896MB 448Bit Nvidia DX10.1 Ekran Kartı

VEYA ATI HD5850 GDDR5 1GB 256Bit ATI DX11 Ekran Kartı

Zalman CNPS-9900A-LED

Thermaltake 750 WATT TOUGHPOWER XT GÜÇ KAYNAĞI

Thermaltake ELEMENT G MidT ATX

Lütfen yorumlarınızı yazın bu hafta alıcam...

• Anakartı Gigabyte X58 Ud3r veya Asus P6t Se yapın.Ramleri 3x2gb 1600Mhz Cl8 veya 1333mhz Cl7 yapın.Anakarttan artan parayla ekran kartını Hd5870 yapın.Ya da siz sistem için bütçe belirtin.Hız aşırtma yapıp yapmayacağınızı da belirtin.(Yapacaksanız günlük için mi benchmark için mi yapacaksınız?)Ona göre öneri yapalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 15 Kasım 2009; 0:58:18 >

• İntel 750 ve 860 daha iyi işlemciler i920'den. Daha az watt harcayarak daha çok performans veriyorlar. Az watt demek>> daha sessiz kasa demek, daha az enerji sarfiyatıyla aynı iş üstüne de konfor demek. Hele ki de sessiz olsun diye zalman soğutucusu aldığına göre bunun avantajını en üst seviyeye çıkartmamız lazım bence.
    Ati 40nm ekran kartları çıkmışken 55nm Nvidia alınmaz arkadaşım. Yeni 40nm ürünlerini çıkartsın ondan sonra Nvidia alınır, onun haricinde şimdi almak için önerilecek kart hd5770 veya hd5850'dir. Eski ürünlerin ömrü doldu maalesef.
    Bunlar benim düşüncelerim, ama güncel bir sistem oluşturmada sen de faydalanabilirsin, en iyi sistemi istiyor olmak en yeniyi istiyor olmamak için bir neden değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

İntel 750 ve 860 daha iyi işlemciler i920'den. Daha az watt harcayarak daha çok performans veriyorlar. Az watt demek>> daha sessiz kasa demek, daha az enerji sarfiyatıyla aynı iş üstüne de konfor demek. Hele ki de sessiz olsun diye zalman soğutucusu aldığına göre bunun avantajını en üst seviyeye çıkartmamız lazım bence.
    Ati 40nm ekran kartları çıkmışken 55nm Nvidia alınmaz arkadaşım. Yeni 40nm ürünlerini çıkartsın ondan sonra Nvidia alınır, onun haricinde şimdi almak için önerilecek kart hd5770 veya hd5850'dir. Eski ürünlerin ömrü doldu maalesef.
    Bunlar benim düşüncelerim, ama güncel bir sistem oluşturmada sen de faydalanabilirsin, en iyi sistemi istiyor olmak en yeniyi istiyor olmamak için bir neden değil.
    i5 soketten kaybediyor METE sana araştırmanı söyledim Soket 1366 ilerisi için daha iyi kardeşim bırak şu güç tüketimini artık

İş sadece güç tüketiminde bitmiyor

Yukarıdaki sisteme sadece 2*3 Triple Kit ve HD5850 öneririm o kadar...

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

i5 soketten kaybediyor METE sana araştırmanı söyledim Soket 1366 ilerisi için daha iyi kardeşim bırak şu güç tüketimini artık

İş sadece güç tüketiminde bitmiyor

Yukarıdaki sisteme sadece 2*3 Triple Kit ve HD5850 öneririm o kadar...

Alıntıları Göster
    i5 niye geleceğe yatırım değilmiş merak ettiğimden soruyorum, bana bir link verebilir misin hazır araştırılmışından? İşlemci deneme sürümü müymüş 2 sene mi çalışıyormuş hocam diye iğrenç esprimi de yaptım mı tamam.

• quote:

i5 niye geleceğe yatırım değilmiş merak ettiğimden soruyorum, bana bir link verebilir misin hazır araştırılmışından? İşlemci deneme sürümü müymüş 2 sene mi çalışıyormuş hocam diye iğrenç esprimi de yaptım mı tamam.

Alıntıları Göster
    Soket 1366'lar için gelecek işlemcileri oku sonra geyik yap

i3/i5/i7 sürekli geliyor birşeyler soket 1366'nın geleceği daha aydınlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 15 Kasım 2009; 1:26:23 >

• quote:

Soket 1366'lar için gelecek işlemcileri oku sonra geyik yap

i3/i5/i7 sürekli geliyor birşeyler soket 1366'nın geleceği daha aydınlık...

Alıntıları Göster
    Hocam 1 sokette 3 işlemci eskitsen ne olacak? Bence her işlemci yenilediğinde 1 anakart almak daha akıllıca, kaldı ki 1156 soket işlemcilerin ısınma anlamında daha sorunsuz olduğu ortada. Intelde eski çözüm demek istiyorum 1366 yeni işlemcilerle güncellemeler yapılana dek.

• quote:

Hocam 1 sokette 3 işlemci eskitsen ne olacak? Bence her işlemci yenilediğinde 1 anakart almak daha akıllıca, kaldı ki 1156 soket işlemcilerin ısınma anlamında daha sorunsuz olduğu ortada. Intelde eski çözüm demek istiyorum 1366 yeni işlemcilerle güncellemeler yapılana dek.

Alıntıları Göster
    Doğru her işlemcide yeni anakart almak çok mantıklı nasılsa 100 lira bu segmentteki anakartlar değil mi

• quote:

Doğru her işlemcide yeni anakart almak çok mantıklı nasılsa 100 lira bu segmentteki anakartlar değil mi

Alıntıları Göster
    E bu segmentte anakart işlemci almayıverin hocam. Testlerle sabit i5 750 daha çok iş yapıyor yaktığı elektriğe, e daha da ucuz. Benim aklım almadığı için özür dilerim

• quote:

E bu segmentte anakart işlemci almayıverin hocam. Testlerle sabit i5 750 daha çok iş yapıyor yaktığı elektriğe, e daha da ucuz. Benim aklım almadığı için özür dilerim

Alıntıları Göster
    Benim sistemime yakın bir sistem olmuş bende geçen haftasonu aldım..

Monitör:
    Samsung P2370
    İşlemci:
    Intel i7 920
    İşlemci Soğutucusu:
    A-Kasa Nero
    Anakart:
    Gigabyte EX58-Extreme
    Ekran Kartı:
    Ati Powercolor HD5870
    Ram:
    Kingston HyperX 2000 MHz (3x2) 6GB
    HDD: (Sistem)
    500 GB WD Black Caviar 32 MB 7200 Rpm
    HDD: (Depo)
    1TB WD Black Caviar 32 MB 7200 RPM
    Kasa:
    Thermaltake Armor VH6000BWS
    İşletim Sistemi:
    Windows 7 Professional 64bit

Power Supply almadım eskisini kullanıyorum Enermax Liberty 620 Watt...

Onun dışında ramlerin anakartına uyumsuz triple channel olmasıa gerek yani 3x2 al ama Vatanda HyperX 3x2 yoktu geçen hafta ben Eksenden aldım ramlerimi..
    Ekran kartı için arkadaşlara katılıyorum 5870 yada 5850 alabilirsin ama piyasada şuaralar bulmak imkansız gibi son kalan 1 taneyi Altunizade PC Golddan almıştım..
    Onun dışında parçaların güzel ama böyle bir sistem için iki tane hdd kur birini depolamak için ötekini sistemini kurmak için kullan bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: Jam da Joker

Benim sistemime yakın bir sistem olmuş bende geçen haftasonu aldım..

Monitör:
    Samsung P2370
    İşlemci:
    Intel i7 920
    İşlemci Soğutucusu:
    A-Kasa Nero
    Anakart:
    Gigabyte EX58-Extreme
    Ekran Kartı:
    Ati Powercolor HD5870
    Ram:
    Kingston HyperX 2000 MHz (3x2) 6GB
    HDD: (Sistem)
    500 GB WD Black Caviar 32 MB 7200 Rpm
    HDD: (Depo)
    1TB WD Black Caviar 32 MB 7200 RPM
    Kasa:
    Thermaltake Armor VH6000BWS
    İşletim Sistemi:
    Windows 7 Professional 64bit

Power Supply almadım eskisini kullanıyorum Enermax Liberty 620 Watt...

Onun dışında ramlerin anakartına uyumsuz triple channel olmasıa gerek yani 3x2 al ama Vatanda HyperX 3x2 yoktu geçen hafta ben Eksenden aldım ramlerimi..
    Ekran kartı için arkadaşlara katılıyorum 5870 yada 5850 alabilirsin ama piyasada şuaralar bulmak imkansız gibi son kalan 1 taneyi Altunizade PC Golddan almıştım..
    Onun dışında parçaların güzel ama böyle bir sistem için iki tane hdd kur birini depolamak için ötekini sistemini kurmak için kullan bence..

Alıntıları Göster
    güzel sistem olmus yerinde olsam ama i7 920 yerine 100 lira fzla verir daha ii bir modele bakardım....

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

güzel sistem olmus yerinde olsam ama i7 920 yerine 100 lira fzla verir daha ii bir modele bakardım....

Alıntıları Göster
    Bende hep araştırmadayım ocak yada şubatta başlıycam toplamaya neden ozamaz derseniz ilk olarak i7 920 nin yerine başka işlemci geliyo(i7 930) zannedersem aynı fiyattan 32nm olabilir yani güncel bir işlemci ekran kartı konusunda da nvidia mutlaka beklenmeli çünkü ati şu an sadece kendisi belirliyo fiyatları ve arkadaşlara katılıyorum 55nm ekran kartı alınmamalı 40 nm alınmalı en basit olarak olarak nvidia yeni ürünlerini çıkarttığı zaman eski kartlarına indirim yapar herhalde ati zaten bunu yapıyo.Birde şunu ekliyeyim 10 aralıkta intelin yeni işlemcileri geliyo bunlar i5 olabilir ,şu işlemciyle beraber grafik yongası olan işlemciler ben kendi açımdan şöyle düşünüyorum şu an toplanacak bir sistem maddi olarak ta belki biraz performans olarak keşke biraz daha beklesydim dedirtebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dada_94

Bende hep araştırmadayım ocak yada şubatta başlıycam toplamaya neden ozamaz derseniz ilk olarak i7 920 nin yerine başka işlemci geliyo(i7 930) zannedersem aynı fiyattan 32nm olabilir yani güncel bir işlemci ekran kartı konusunda da nvidia mutlaka beklenmeli çünkü ati şu an sadece kendisi belirliyo fiyatları ve arkadaşlara katılıyorum 55nm ekran kartı alınmamalı 40 nm alınmalı en basit olarak olarak nvidia yeni ürünlerini çıkarttığı zaman eski kartlarına indirim yapar herhalde ati zaten bunu yapıyo.Birde şunu ekliyeyim 10 aralıkta intelin yeni işlemcileri geliyo bunlar i5 olabilir ,şu işlemciyle beraber grafik yongası olan işlemciler ben kendi açımdan şöyle düşünüyorum şu an toplanacak bir sistem maddi olarak ta belki biraz performans olarak keşke biraz daha beklesydim dedirtebilir.

dediginde kısmen haklısın ama işlemci konusunda haklısın nvidia asıl olarak fiyatı belirliyor bence ve fermi mimarisi altında büyük ihtimal haziran mayıs ayı gibi bekleniyor gtx 300 bir kaç yerde ocak yazıyor ama o biraz zor ve fiyat konusuna gelince ati ister x4 lü kart cıkartsın ve direct x 15 yapsın kartlarını önemli olan nvidianın direct x 11 e geçmesi nvidia bugun karar alsa ben direct x11 modelini 2011 de sürecem atiler herkesin elinde patlar gibi bisi olur cünkü nvidia tüm oyun firmalarıyla anlaşmalı nvidianın cıkartma dedigi oyunu cıkartmaz direcx 11 li ancak haziran ayından sonra baslıcak yani buda gelecek seneki oyunlar için direcx 11 olması demek umarım anlasılabilir olmustur... pazar nvidianın cihaz ati nin ama parayı veren düdügü calar bu herseyde böledir

• quote:

Orijinalden alıntı: Alexandar

quote:

dediginde kısmen haklısın ama işlemci konusunda haklısın nvidia asıl olarak fiyatı belirliyor bence ve fermi mimarisi altında büyük ihtimal haziran mayıs ayı gibi bekleniyor gtx 300 bir kaç yerde ocak yazıyor ama o biraz zor ve fiyat konusuna gelince ati ister x4 lü kart cıkartsın ve direct x 15 yapsın kartlarını önemli olan nvidianın direct x 11 e geçmesi nvidia bugun karar alsa ben direct x11 modelini 2011 de sürecem atiler herkesin elinde patlar gibi bisi olur cünkü nvidia tüm oyun firmalarıyla anlaşmalı nvidianın cıkartma dedigi oyunu cıkartmaz direcx 11 li ancak haziran ayından sonra baslıcak yani buda gelecek seneki oyunlar için direcx 11 olması demek umarım anlasılabilir olmustur... pazar nvidianın cihaz ati nin ama parayı veren düdügü calar bu herseyde böledir

Valla hocam ati ne yaparsa yapsın bir işe yaramaz demişsin ama,sadece nvidia kartları çıkaran firmalar bir anda soluğu ati de almıştı 4800 serisi çıkınca birde pazar payına bak istersen ati 5800 serisi ile bayağı bir atak yaptı ha belki dx10.1 konusunu kastetmişsindir bak onda öyle oldu 10.1 destekli oyun çıkmadı yanlış hatırlamıyorsam ama nvidia şu kartlarından bir kaç tane çıkarsada ati yine fiyat indirimine gitse kastetmek istediğim budur. gerçi fiyat indirimi olsa nolur bizim ülkemize gelene kadar yıl geçer biz yine bir çuval para ya alıp yarı yarıya satarız

• quote:

Orijinalden alıntı: @sagittarius

quote:

Orijinalden alıntı: Alexandar

quote:

Valla hocam ati ne yaparsa yapsın bir işe yaramaz demişsin ama,sadece nvidia kartları çıkaran firmalar bir anda soluğu ati de almıştı 4800 serisi çıkınca birde pazar payına bak istersen ati 5800 serisi ile bayağı bir atak yaptı ha belki dx10.1 konusunu kastetmişsindir bak onda öyle oldu 10.1 destekli oyun çıkmadı yanlış hatırlamıyorsam ama nvidia şu kartlarından bir kaç tane çıkarsada ati yine fiyat indirimine gitse kastetmek istediğim budur. gerçi fiyat indirimi olsa nolur bizim ülkemize gelene kadar yıl geçer biz yine bir çuval para ya alıp yarı yarıya satarız

Alıntıları Göster
    Extreme gereksiz olmuş, ilerde i9 alırım diyorsan ki ilerde lazım olur ud5 falan al ud3r alırsan yetersiz kalabilir ilerde.. Şahsen ben öyle yapıcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: gfbdogukan

Extreme gereksiz olmuş, ilerde i9 alırım diyorsan ki ilerde lazım olur ud5 falan al ud3r alırsan yetersiz kalabilir ilerde.. Şahsen ben öyle yapıcam.

Bende ud5'i bayağı inceledim bencede
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    canavar gibi sistem hayırlı olsun

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Dada+1. Şu konuya değinmedik:
    - Intel Aralık ayında yeni 32nm işlemcilerini çıkartacak. Dolayısıyla performans aşkına aldığınız bu işlemcilerin hepsi eski olarak kalacak. Bunu da düşünelim.
    quote:

10.1 destekli oyun çıkmadı yanlış hatırlamıyorsam
    Dx10.1 oyunlar bir sürüydü arkadaşım, Assassin's Creed, hawx, battleforge benim şu an aklıma gelenler...

• quote:

Dada+1. Şu konuya değinmedik:
    - Intel Aralık ayında yeni 32nm işlemcilerini çıkartacak. Dolayısıyla performans aşkına aldığınız bu işlemcilerin hepsi eski olarak kalacak. Bunu da düşünelim.
    quote:

10.1 destekli oyun çıkmadı yanlış hatırlamıyorsam
    Dx10.1 oyunlar bir sürüydü arkadaşım, Assassin's Creed, hawx, battleforge benim şu an aklıma gelenler...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar anakart ve ekran kartı haricindeki herseyi almıştım bugun gittim ve kingston 4gb 2000mhz ramleri 6gb 3x2gb 1600mhz i7 dominatorlarla degistirdm anakart için ne diyorsunuz o/c yapıcam soket 1366 seçmemin nedeni gelecege donuk olması 1156 sokette bu mumkun degil ilerde i9 işlemci alıcam ve bidaha anakartı degistiricegimi düşünmüyorum ud5 yeterli olurmu ztn extreme le arasında 80TL fark var bu kadar yaptıktan sonra ondan kaçınmam..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.