Şimdi Ara

Bu hoparlorler hakkindaki gorusleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba 17m2 bir odaya asagi yukari her telden muzik icin stereo bir sistem almak istiyorum f/p olarak bir kac urunde goruslerinizi belirtirseniz sevinirim. Butcem asagi yukari 1700tl kadar. Kaynak olarak Flac yada 320mp3 ile dragonfly black kullanacagim. Elimde eskiden JBL E50 ler ile kullandigim bosta duran bir stereo technics ampli var.

Aradigim ana kriter seste temizlik bugulu seslerden nefret ediyorum. Altlar bangir bangir dinlemesemde onemli benim icin muzige derinlik katiyor. O yuzden eski JBL E50 den cok memnundum bass performanslari guzeldi kesinlikle Sub ihtiyaci hissettirmiyordu.
    Biraz arastirinca zensor 1 in genelde onerildigini goruyorum hakkindaki olumsuz tek sey altlari biraz zayif deniyor. zensor 3 alipta ona bile altlari zayif diyenler mecvut forumlarda.

Audioengine A5+ a baktim yalniz fiyati biraz yuksek gibi geldi hani onu alacagima zensor 3 alabilirim diye bir fikir gecti aklimdan ama bu hoplarin hic birini dinleme firsatim olmadigi icin acikcasi bir fikrim yok.

Q Acoustics 3020 baktim altlar iyi fakat bazi sitelerdeki yorumlarini hic begenmedim sikayetci olan kullanicilar mevcut.

Odeyecegim paraya alacagim performansta onemli tabi misal zensor 1 i ucuza alirsam yarin obur gun ortalama yurtdisi fiyatlari 150-200 dolara yakin Sub eklemekten cekinmem (altlarin gercekten cok zayif olduguna kanaat getirirsem)

Bu uruleri alabilecegim fiyatlarin sifirlari Zensor 1 680TL ye, zensor 3 1000TL ye bana geliyor. A5+ i en ucuz sanirim TR de ikinci el olarak 1300-1400TL civarinda bulabilirim.

Suanda aklimda sesinin temizligi ve sahnesinin guzel olmasi gibi yorumlardan ve ozellikle tabi fiyatininda uygun olmasindan dolayi zensor 1 geciyor ilerde en kotu ihtimal sub eklerim diye dusundum ama sizinde yorumlarinizi almak isterim.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayin cevaplayan arkadaslara tesekkurler.

• Fiyatına göre Jamo S-626 veya 606 gerçekten hakkını veriyor. Sahnesi fiyatına göre çok etkileyici denemelisin.
     Bu hoparlorler hakkindaki gorusleriniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogen -- 2 Ocak 2017; 11:4:38 >
  • ogen kullanıcısına yanıt
    oneri icin tesekkurler fakat masaya yada duvara asilacagi icin birde zaman zaman tasinmasi gerekebilir o yuzden bookshelf standardindakilere yonelmek zorundayim.
  • Öyleyse sana önerim GRUNDIG HIFI BOX olabilir. Bir yerlerde dinleme şansı bul derim.
  • selamlar jbl e50'ye hormonlu bookshelf diyebiliriz. Bir dönem e60 kullanmış biri olarak ses rengini bende sevmiştim. Sürücüleri hemen hemen aynı olduğundan benzer karakterde çaldıklarını düşünüyoum. Aslında benzer bir arayıştayız. Bende yakın zaman sonra ailemize yeni bir üye katılacağından hobi odamı çocuk odası haline getirip sistemi salona taşıyacağım. salonda cüsseli jamo s606'lar bizi biraz zorlayacak gibi. Bende bass performansından çok fazla ödün vermeyeceğim bookshelf arayışındayım ve şuan geldiğim sonuç fiyat-performans oranınada bakacak olursak zenzor3. Yani illaki içinde birer adet 20 cm subwoofer barındıran s606'nın bass performansını zensor3^ten beklemiyorum ama diğer yönleriyle üstün dahi olabilir.
    benimde önerim zensor3 olacak.
  • mustyblack kullanıcısına yanıt
    hocam sizin salonunuzun da daha buyuk oldugunu varsayarak zensor 3 size iyi gelir diye dusunuyorum. genel olarak zensor serisini kimsenin kotulememesi cok ilginc beklentiyide yukseltiyor dolayisiyla. e50 deki gibi bass performansi alabilecegimi bilsem hic sub falan dusunmeden zensor 3 alirim aslinda. tek suphem hani alipta bass performansi dusuk var diyenler mevcut yabanci forumlarda tabi onlarinda nasil bir beklentide olduklari onemli. zensor 1 e gorede biraz buyuk kaliyorlar. sub alindiginda zensor1 e alinmasi daha mantikli olur diye dusunuyorum sonucta tizler ve midler guzel. keske zensor1-3 u dinleme firsatim olabilseydi dinlemeden karar vermek zor. gerci begenilmemesi durumuda zensor serisini elden cikarmak cok zor olmasa gerek. duyduguma gore kolay bir sekilde satiliyormus.

elimde hazir ampli varken zensor 1 yada 3 alayim diyorum. audionegine A5+ i gozden cikardim gibi birsey cunku o kadar parayi ona vermek canimi acitacak gibime geliyor :)
  • Zensor3 dinledim ve 2 ay kadar e60 kullandım. Ama ayni anda ard ard dinleme fırsatım olmadı tabi ikiside farklı setuplardi. Ama yinede kulaklarıma yanılmıyorsam zensor3 e60tan daha iyiydi alt frekanslarda. Sub konusunda size kesinlikle katılıyorum, sub eklenecekse seçim zensor1 olmalı. Sub konusunda kararsizsaniz once z3 alın eğer memnun kalmazsanız üzerine biraz daha ekleyip z1+ sub takasına girebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfi onemli mi?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mustyblack kullanıcısına yanıt
    E60 tan daha iyi diyorsaniz simdi iyice meraklandim cunku sub siz isi bitirmek benimde isime gelir :) oneriniz mantikli hocam, geriye tek kalan soyle canli canli ikisininde boyutlarini gormem gerek. E50 leri satma sebeplerimden biride kapladiklari yer idi hani bookshelf diye geciyorlardi ama sadece adi oyleydi :)
  • Biraz durumu uzatip rahat kafayla karar vereyim dedim en azindan fikir olustu. pazartesi teslim 700 liraya denk gelen fiyata Dali zensor 1 aldim sifir ve garantili. pisman etmeyecegini dusunuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.