Şimdi Ara

Bu İş Sonucunda Bilgisayarımda Performans Artışı Olur mu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle zaman ayırıp bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum. Geleyim mevzuya; bir arkadaşım yeni bir ekran kartı almak istiyordu ve ben de ona şu an kullandığım 4850'yi önerdim (inanılmaz memnunum). Tam da ikna ettiğim sıralarda etrafta gezinirken bir bilgisayarcıda GTS 250'yi 160 TL fiyata gördüm (palit 1gb). Benim monitörüm 22' ve ekran kartım da 512 mb ve bildiğim kadarıyla nVidialardaki PhysX özelliği, işlemcinin yapması gereken fizik işlemlerini GPU'ya yüklüyor ve böylece işlemcinin üzerinden bir miktar yük kalkıyor. Benim de işlemcim biraz yavaş olduğu için (AMD 4600+)bu physX desteği ve 1gb avantajını düşünerek ona şu teklifi yaptım; ona kendi kartımı vereceğim, böylece onun bir 4850'si olacak ve o da bana o GTS'i alacak. Sizce Bu Mantıklı mıdır? Benim bilgisayarımda bariz perf. artışı olur mu? Ve/Veya eşitliğin sağlanması için ne yapmamız lazım? (anlaşmaya vardık ama ben yine de sizin de görüşlerinizi almak istedim)(GTS 250 2. el değil)(daha takası yapmadık onayınızı bekliyorum) Umarım Cevaplarsınız Yorumlarınızı Bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonoluminescence -- 20 Kasım 2009; 7:59:43 >

• GTS250 2. el değil ve 1gb,250tl normalde o kart.İyi bulmuşsunuz hayırlı olsun.Şimdi senin kart ikinci el sayılır ve gts250 ile hemen hemen aynı performanstadır.
    22' monitörün olduğu icin 1gb olması senin daha cok işine yarar.Phsx desteğinine iyi biliyorsun ancak tam verimi alamayabilirsin o işlemciyle o karttan,işlemcine biraz oc yap yada yeni bir işlemci al en iyisi.
    Eşitliğin dengelenmesi icin ne yapmak lazım sorusuna ise siz aranızda anlaşsanız daha iyi olur.2. el bir hd4850 de 150-160tl dir.Siz aranızda anlaşmışsanız pek bir problem olmaz,arkadassınız ne de olsan :)
  • Yorumunuz için teşekkür ederim. Umarım Muradımıza ereriz. ^^ Buarada söylemeyi unuttum işlemciyi 2,8 GHz'de kullanıyorum(normalde 2,4 tür.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonoluminescence -- 19 Kasım 2009; 23:11:44 >
  • Arkadaşlar lütfen okuyup geçmeyin "olur" yada "olur ama 4850 den vazgeçme" tarzı cevaplar da kabulümdür biraz yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz.
  • hemen hemen aynı kartlar gts250 alsanda olur almasanda kartından memnunsan devam et derim benim için sessizlikde önemlidir bir kart ne kadar iyi olursa olsun sessiz değilse işim olmaz
  • bence fazla kayda değecek bir performans artışı olmayacak.
    hatta fakretmeyeceksin bile, ben olsam takaslamam.
    o 1GB belleğe de aldanma, bazı testlerde özellikle oyunlarda 512MB kartlardan daha düşük sonuç verebiliyor.

karar yine de senin, bunlar benim düşündüklerim...
  • Tomshardware' de Left 4 Dead testi:

Chip' in de Grid testi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 20 Kasım 2009; 8:56:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kartlar çok yakın zaten atideki bellek kullanımı daha verimli değiştireceksen minimum gtx 260 gibi bir kartla değiştir performans farkı görmek istiyorsan
    gts 250'nin sahip olduğu gpu hd 4850 den üstün değil (hemen hemen aynılar) 1 gb belleğinde o seviyede çok fazla getirisi olacağını düşünmüyorum
    dediğim gibi fark olsun istiyorsan min gtx 260 veya hd 4870 'ile değiştirmelisin bu durumda sana performans getirisi olacağını düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 20 Kasım 2009; 9:42:52 >
  • Yorumlarınız için çok teşekkürler ama ben daha çok 1 gb'ın 22' monitöre etkisi ve PhysX desteği üzerinde bilgi edinmek istiyorum buarada belleğe asla aldanmam az çok ekran kartlarıyla ilgilenmişliğim vardır şuan okuduğum yorumlara göre değiştirmeye biraz soğudum ama siz yine de bildiklerinzi paylaşın bir de maddi olanağım kısıtlı yada şöyle de yapabilirim biraz para biriktirip (ki elimde zaten 150 tl civarı bir para var) bir işlemci ve anakart ikilisi de alabilirim ya da şu an kullandığım 4850'yi satıp(ki arkadaşım zaten 160 tl veriyor) GTX 260 yada 4870 falan alabilirim.. (elimdeki işlemci AMD 4600+)

Yorumlarınızı bekliyorum ve dediğim gibi yapacağınız her yorum bana daha da yardımcı olacaktır o yüzden lütfen üşenmeyiniz.
  • Şu an bulamadım ama 1 gb belleğin 22" gibi bir çözünürlükte pek bi fark yaratmadığını yazan bir inceleme okumuştum. İki ekran kartı arasında daha önce arkadaşların da yazdığı gibi önemli bir performans farkı yok, tek fark senin de yazdığın gibi Nvidia'nın ek yazılımları ki onlar da şu an ne kadar önemli ayrı bir tartışma konusu bana göre ekran kartını değiştirmeyi performansı değil de ek özellikleri düşünüyosan yap
    Eğer anakartın destekliyorsa yeni seri bir AMD işlemci alabilirsin. Ekran kartı olarak da yeni 5xxx serisi kartlara veya eski serilerden en az 260 gtx veya 4870'lere bakabilirsin, Nvidia'nın ekran kartları bi süre daha ortada olmayacağı için ATI'den bir indirim gelmez, fiyat indirimi beklemeyi şahsen anlamlı bulmuyorum.

• Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Peki ucuz ama kaliteli (max 350 tl) anakart + işlemci ne önerebilirsiniz? Pek tecrübem yok bu konuda ama eğer 2. el alışveriş yapmak sağlıklıdır diyorsanız 2. el de düşünebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonoluminescence -- 20 Kasım 2009; 11:41:56 >
  • güvenilir satıcıdan aldıktan sonra ikinci elle ilgili pek sorun çıkmaz ama yine de dikkatli olmak lazım

amd sistemler daha ucuza mal oluyor, o yüzden daha iyi bir ekran kartı alabiliyorsun, intel daha pahalı olduğu gibi daha performanslı, o zaman da ekran kartından kısmak gerekebiliyor eğer bütçen 350 liraysa, bunun biraz üzerine çıkıp sıfır bir amd işlemci (ATHLON II X3 435 95$+kdv veya ATHLON II X4 620 107$ + kdv) + anakart (GIGABYTE - MA785GMT-UD2H 101$+ kdv ) alabilirsin. Benzer fiyata ikinci el intel sistem veya biraz daha ucuza ikinci el amd sistem de toplayabilirsin. Benim subjektif tercihim amd olurdu, böylece ekran kartına param kalırdı

bif fikir vermesi açısından bu incelemeyi okuyabilirsin

• Hocam eğer ikinci ele güvenirsen;
    Geçen hafta bir arkadaşım için forumdan hem anakart hemde işlemci aldım; Asus M2N Deluxe (SLI) anakart ve X2 7750 Black Edition işlemci...
    Gayet yeterli bir performans sunacaklarına eminim; ki sadece 160 TL'ye aldık ikisini; garantili, faturalı, kutulu
    İkinci elde mutlaka kendine uygun bir şeyler bulabilirsin.

Edit; İkinci el için küçük bir ipucu olsun diye yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 20 Kasım 2009; 17:01:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.