Şimdi Ara

Bu kadar şişirilen WP7 bu muydu yani?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir senedir androidle birlikte üzerine en çok tartıştığımız işletim sistemlerinden biri WP7 idi. Forumda bazı arkadaşlar hararetle savunuyor, bazıları da daha görmeden eleştirmeyelim diyordu. Şimdi WP7 çıktı ve inelemeleri de yavaş yavaş ortaya çıkıyor.Ben genelde gsmarena.com'u takip ettiğim için oradaki bilgilerden yola çıkarak, WP7'nin koskoca bir BALON olduğuna artık eminim.

Eski sürümlerinde barındırdığı bir çok özelliği kısıtlamak nasıl bir mantıktır, nasıl bir rekabet şeklidir anlamak mümkün değil.Yani tamam piyasanın kaymağını yiyen rakibine çelme takmak istiyorsun, onun pazar payına göz dikiyorsun ama bu rekabeti tamamen taklit ederek yapamazsın ki.

Buyurun şöyle kısaca WP7'nin saçmalıklarına bir göz atalım:

-Kopyala/yapıştır YOK
    -İnternet tethering YOK
    -Bluetooth'la veri transferi YOK
    -USB depolama modu YOK
    -Video arama desteği YOK
    -Multitasking YOK
    -Tarayıcıda flash player veya silverlight desteği YOK
    -DivX/XviD formatlarında video oynatma desteği YOK
    -Hafıza kartı desteği YOK
    -Senkronizasyon ve dosya yönetimi için ZUNE (WP7'nin itunes'u) yazılımına aşırı bağımlı

Şimdi burada özellikle altını koyulaştırdığım kısımlara biraz dikkat çekmek istiyorum. Biz "WP7'den bir cacık olmaz" derken "hadi oradan fanatik", "apple müridi" diyen; "WP7 ortalığı kasıp kavuracak", "WP7 tek işletim sistemi olacak" diyen ön görüsü çok yüksek(!) arkadaşlara soruyorum, bu özellikle belirginleştirdiğim kısımlar size hangi işletim sistemini hatırlatıyor???

Yukarıda yazdıklarımdan daha da ilginç olanı ise, bu inceleme 8 Ekim 2010'da yayınlandı yani üstünden 5 gün geçti.Hep bekledim birisi şu inceleme için konu açsın diye ama ne hikmetse, şimdiye kadar WP7 ile ilgili her haber, her ayrıntı için konular açan arkadaşlardan hiç ses çıkmadı!

Buyurun detaylı inceleme burada:
    http://www.gsmarena.com/windows_phone_7-review-521.php

BURADA MICROSOFT'a da KOCAMAN BİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KadirşinaS_ -- 13 Ekim 2010; 23:35:18 >

• Verdiğin Sitede genel olarak olumlu ve gelecek vaad ettiği yazıyor..

Bence güzel ve benim beklediğim gibi " Gelişmeye açık " bir işletim sistemi.

Diğer windows mobile işletim sistemleri gibi değil.

Böylece Her yazılım çıktıgında seviniyor olucaz,bu durum tanıdık gibi ama başarılı bence :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncayt

Verdiğin Sitede genel olarak olumlu ve gelecek vaad ettiği yazıyor..

Bence güzel ve benim beklediğim gibi " Gelişmeye açık " bir işletim sistemi.

Diğer windows mobile işletim sistemleri gibi değil.

Böylece Her yazılım çıktıgında seviniyor olucaz,bu durum tanıdık gibi ama başarılı bence :)

Gelişmeye açık mı? Yani sunduğu bir çok fonksiyonu kısıtladıkça mı gelişmesi için önü açılıyor. Üstelik WP7 açık kaynak kodlu bile değil ve tüm bunlara rağmen önünün açık olduğunu düşünüyorsunuz.

Biraz fazla iyimser ama inşallah dediğiniz gibi olur da teknolojinin nerelere ve ne kadar kısa zamanda geldiğini görürüz. Çünkü bu gelişim piyasayı iyice ateşleyecektir.

Ama şahsi fikrim hala aynı. WP7'den bir cacık olmaz; 2x2=4

• o kadarmı kötü yaw..
    bende iyimser olanlardandım ama biraz daha incelemeyer yorumlar gün yüzüne çıksın bakalım..
  • biraz daha sabır,piyasaya çıkıp kullanılmaya başlanınca tüm artı ve eksileri belli olacaktır şimdi ne kadar yorum yapılsa boş
  • Bence de yorum için daha çok erken yani piyasaya çıksın bir kullanılsın elbetteki birşeyleri düzelecektir birçok güncellemesi olacaktır desteği olacaktır.Microsoftun hata yapma şansı yok , özellikle bu kadar karışık , rekabetin ve modelin fazla olduğu bir piyasada.
  • Yorum için erken ama yok denilenler gerçekten yoksa
    WM7'nin diğer işletim sistemleri için cenaze düzenlemeleri çok ironik olmuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kes-kopyala-yapıştır için güncelleme yapıp halledecekmiş microsoft.

http://www.chip.com.tr/forum/isletim-sistemi-gelmeden-guncelleme-haberi_t181206.html

Anlayamıyorum valla, o kadar para ve zaman harcayıp nasıl eski versiyonlarından daha düşük özellikli bir işletim sistemi çıkarabiliyorlar. Bir de daha önce düşünememişler gibi güncelleme yapıp bu özelliği sisteme entegre edeceklermiş. Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla windows phone 7'de hoşuma giden tek şey wi-fi senkronizasyon oldu. Şu anda kullandığım windows 6.1'i bırakıp niye 7'ye geçmeliyim pek fazla sebep bulamıyorum. Onun yerine android'e geçmeyi tercih ederim.

• ne yani şapkadan tavşan çıkmasını mı bekliyordunuz (bunu söylemeyi hep sevmişimdir ), microsoftun klasik taktiğidir, ciddi beklenti uyandırır ama beklentileri hiç bir zaman tam anlamıyla karşılamaz, windows'ta da bu senaryoyu yıllardır yaşamıyormuyuz Allah aşkına

WM7'yi Vista'ya benzetiyorum, devrimsel nitelikte şeyler taşıyabilir ancak oturana kadar bir kaç yıl beklemek gerekebilir
  • benim tam istedigim gibi cikti . copy paste benim icin buyuk eksikti onunda yakin bir zamanda cikacagini zaten microsoft soyledi. herkesin zevki baska tabiki. flash konusundada microsoftun adobe ile cok siki calismalari olacak. belki ileride tek platform olarak cikabilir flash wp7 ye. bunun disinda ms de ayni apple gibi firmalara yaptirimlar yapiyor ve apple gibi sadece senede 1 kere ms in istedigi sekilde hardware i degistirebilecek firmalar. buda hangi wp7 telefon alirsan al genel anlamda hepsi ayni sekilde calisacak. bunun disinda oyunlar cok muazzam gozuktu gozume . ileride kimbilir ne guzel seyler cikacaktir. wp7 nin kullanisligida cok guzel. yaratici ve farkli bir tasarim sade ve kolay anlasilir. benim ilgiledigim model htc hd7 , 21 ekimde cikacak deniliyor avrupada eger telefon sirketleri guzel kampanya yaparsa belki alabilirim.
  • Bugüne kadar windows mobile denildiği zaman akla ilk olarak performans sorunları geliyordu. Sanırım bu sorunu çözmüş gibiler. Kullanım olarak tam istediğim gibi görünüyor. Bizzat kullanmadan çok fazla yorum yapmak istemem ama bir çok kişinin işine yarayabilecek bir işletim sistemine benziyor. Sonuç olarak böyle güçlü firmaların pazara girmesi her zaman avantaj.
  • yakın zamanda elime wp7 yüklü HTC HD7 geçti forumda arkadaslar bazı konuları dile getirmişler ,cihazda bluetooth dosya transferi yok wifi bağlantısı iyi derecede ,cihaz ekran kalitesi ve dokunmatik hassiyeti iphonu aratmayacak kalitede ekran daha geniş ve kaliteli,cihaz menüsü basit görünümlü alt menüler iphon kadar içerikli değil yeni bir işletim sistemi için biraz kısıtlı gibi geldi.kamera ve fotograf kalitesi gün ışıgı haricinde iyi değil hd 720p video çekip oynatabiliyor
    bağlantı için zune yazılımı gerekiyor ve pek zordeğil kullanımı birkaç film dosyası attım direk oynattı format dışı olanları encode edip atıyor cihaza . cihaz olarak güzel denebilir ama işletim sistemi eski versiyonlardan geride ..ileride nasıl olur bilemem ama iphon mac os daha neseli bir işletim sistemi gibi geldi. ayrıca tr dil destiği bulamadım bulan arkadaşlardan yardım bekliyorum..
  • belki biraz klasik olacak ama android ve ios aldı başını gidiyor özelikle android yakın zamanda çok şeyler yapacak gibi...winmo ise ortada...
  • Hafıza kartı desteği YOK
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektronikmühendisi

Hafıza kartı desteği YOK

güncellemelerle destek verilecekmiş
  • yazılımsal eksiklikler yavaş yavaş gideriliyor update ile.
    yeni update ile gelenler;
    - copy/paste
    - faster app start-up & resume
    - advanced marketplace search

açıklar kapanacak kendinizi yormayın. hem daha türkiye için giren bişey yok. ama android alıp sıkılana kadar wp7 daha cazip geliyor. desire hd kullanmış biri olarak akıcı sanılan o dokunuşların göz ucuyla takıldığını hissediyosunuz bu çok rahatsız edici. htc hd7 resmi olarak gelmedi yurt dışından getirtenlerden biraz kullandım ve android değil winp7 almaya karar verdim açık ve net. arayüz konusunda android den başarılı. eskiden evet winmo yüklü bir telefon almazdım ama bütün düşünceleri kırdı kullanınca. tartışmaya gerek yok herkes beğendiğini alır. iphone da herşey varmıydı ? ne değişti sattı adamlar satacağını. iphone kullanırken de o eksiklerin hiç biri beni rahatsız etmiyordu.

• wp7 de multitasking , oyunlar programlar vs. bir cok sey var video da izlemenizi tavsiye ederim.
  • Ulwi kardeş vidyo için teşekkürler. konuştuklarını pek anlamasakda sanırım bayağı ivme kazanmış wp7. hızlada kazanacağa benziyor. sen yurtdışındaydın hd2 almıştın bi ara. şimdi ne kullanıyorsun ?
  • hd2 yi aldigim fiyattan türkiyede sattim , simdilik google g1 kullaniyorum 50 euro ya almistim ikinci el,3g li ipad 2 aldigimdan multimedia islerini ipad de yapiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.