Şimdi Ara

Bu kadar supplementi nasıl kullanmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Spor salonuna 2 ay ara vermiştim tekrar yazıldım. Whey, gainer ve bcaa aldım. Haftanın 6 günü çalışıyorum sabah 9 dan aksam 7 ye kadar. Yaşadığım sehirde havalar cok sıcak olduğu için fitness antrenörü supplementleri 3 hafta sonra kullanmaya başlamamı söyledi . Yardımcı olabilecek varmı
    Edit : daha önce toz desteği almadım ondan soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beast7 -- 8 Eylül 2019; 12:56:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Kimsenin yardımcı olacağı yok sanırım

• supplementle sıcağın ne alakası varmış...gainerı günün her saatinde kullanabilirsin öğün aralarında...protein tozu genellikle antrenman sonrası kullanılır...bcaa ise ben kullanırsam antrenman sonrası tercih ediyorum kas onarımı için
  • Yazın gainer kullanılması tavsiye edilmiyor, o yüzden demiştir.

• Whey Protein ni Spor Günleri Spordan sonra almanızı tavsiye ederim.

Spor yapılmayan günler Sabah kalktığınız zaman. Vücudun En çok çöküşe uğradığı dönem sabah kalktığınız zaman.

Gainer Yüksek Kalorili Supplement. İçeriği Zengin Karbonhitrat olduğu için Kilo alma amaçlı kullanılıyor. Karbonhitrat Protein ve bazılarında çoğu Amino asit bulunuyor. Bunu Spor öncesi alınması tavsiye ediliyor.

BCAA yi ne zaman alırsanız çok farketmiyor ki, işe yaradığını dair bilimsel bir araştırma yok henüz.

İyi sporlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımın için saol antrenör haklıymış bcaa kullandım terlemeyen yerim kalmadı

• Bi etkiside olmadı antremanda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu filtreler nasıl
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • supplementler nedir ne işe yara kısa özet:

bcaa terletmez

bcaa: yıkımı önlemek amacıyla kullanılan 3 çeşit alınması gereken aminoasitleri barındırır. çoğu protein tozunda mevcuttur ayrı alımı fayda sağlar mı net değil
    protein tozu: günlük makrolarırnı (protein karbonhidrat yağ) tamamlayamıyorsan protein tozu faydalı olur zaten adı üstünde ek takviye. ancak uyanınca veya spordan sonra almak illa ki önemlidir bu kadar adam kullanıyor vücudu tetikliyor en basit tabiriyle
    gainer: kilo alman lazım bunun yolu karbonhidrat arttırımı eğer arttıramıyorsan gainer kullanabilirsin ancak yemen iyiyse gerek yok tabi
    pre workout: terlemeyen yerim yok demişsin o kısımda preworkout devreye giriyor. ant. öncesi gömüyorsun vücut adı üstüne ant. öncesi besin yardırıyorsun spor sırasında.
    kreatin: su tutumunu sağlıyor dönem kullanımında ant.performansını arttırıyor. en ucuz ve en etkili suplement denilebilir ancak kreatin saç dökülme geni olanlar için tetiklediği de bi gerçek

insanların saatlerce sayfalarca anlattığı şeyi tek postta özetliyorum daha ne olsun :)

• Tar Goroth kullanıcısına yanıt
    Bcaa dan sonra kgt+kafein kullandım ama antremanda çok terledim . Havalar sicak olduğundan zaten terliyordum ama bu sefer diğer antremanlardan daha fazla oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beast7 -- 10 Eylül 2019; 12:3:15 >
  • ya illaki daha faydalıdır kgt falan ama ben sana çok daha ucuz ve doğalını söyleyeyim. antremandan önce nescafe classic 3 tatlı kaşığı gömüyorsun ayı gibi terleyip patlayıcı gücün oluyor. teşekkür edersin daha sonra hem masraftan kurtardım seni :D
  • kilonu bilmiyorum ama genel olarak diyim. antemandan 1saat önce 5gram bcaa ve 100gram gainer iç antremandan sonra 1ölçek whey protein ve 5gram daha bcaa iç. Kilo almak istiyorsanda gün içinde ekstra 100gram gainer daha içebilirsin saat akşam 9'dan önce içmek kaydıyla.

yani spor günleri 200gram gainer 1ölçek whey 8-10gram bcaa
    spor olmayan günlerde 100gram gainer 5-6gram bcaa yeterli diye düşünüyorum.
  • Hacim okadar gün spor yapma 6 gün çalışıyorum dediign spor antremaniysa off gun ver veya programını ona göre ayarla ama iş olarak calisiyosan ona lafım yok. Supplementlere boşuna para verme protein tozu ideal bence bide olursa zamanla kreatin alırsın . Laktoz alerjim varsa wpi al wpcden biraz pahalı. Bcaa gereksiz yeterli sebze meyve tuketirsen Bcaa kullanmana gerek kalmaz. Gainer zaten çöp 1kg gainer aliyosun 10 porsiyon cikiyo 100 grmin 40 grmi şeker gerek yok. Karbs almak istiyosan evde shake yap gainer da daha iyi yaptığın shake de vitamin mineralde olucak. Yemen lazım ne bulursan göm affetme sağlıkli yiyecekler tuket. Sadece kalori ile olcak bişey değil bu. Hocanın 3 hafta sonra al demesinin sebebi gerek yok çünkü. Ilk ay kaldircagin ağırlık belli ilerleyen aylarda daha çok ağırlık kaldırır daha çok kas parcalarsin protein burda isine yaricak. Deme sebebi bu yani. Sıcaklıkla alakası yok.

Özet: almışsın artık supplari bitir bari. Protein öğün aralarında alınır ve antreman sonrasi, Bcaa antreman sirasinda istersen öncesinde de alabilirsin tercih senin, gainer ise ne zaman istersen öncesi sonrası gainerin biseyi yok 10 Gr protein olur içinde sonrası karb ve şeker.

Tavsiyem şu: supplara bağlı kalma bunlar atla deve degil supp alıp su vücudu yaptim olayı yok yemek ye gerekli proteini yemekten alırsan protein tozuna bile ihtiyacın olmaz.

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    6 gün işe gidiyorum gainerı günde 2 servis olmak üzere 5 ölçek 200 gram (1 servis) olarak 500 ml sütle kullanıyorum . Gainerdan 38 gram protein alıyorum ve şekeri çok yüksek içerken midem bulanıyor . 2 haftada 6 kilo aldım sıkı bir beslenmeyle ve antremanlarım 1.5 saatten fazla sürüyor setleri ve tekrarları fazla tutuyorum antreman sırasında bcaa kulanıyorum ve antremandan sonra tekrar bcaa kullanıyorum. Protein tozunu henüz ellemedim gainer bittikten sonra kullanmaya başlayacağım sizce uygun olurmu ?
    Edit : kilo 66
    Boy : 183

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beast7 -- 4 Ekim 2019; 12:50:47 >
  • Beast7 B kullanıcısına yanıt
    Valla dediğim ben gainer bcaayi gerekli görmüyorum.Neticede sektörde herkes ekmeğinin peşinde supplementle vücut yapılmaz protein karbs hesabını ince ince yapmaya gerek yok ortalama alsan bile kafi yani şundan 28 aldım şundan 10 aldim diye hesaplamaya gerek yok. Önüne geleni göm. Seti tekrarı arttırmak yerine ağırlığı arttırmak daha cok zorluyo beni. Mesela ben bazı setler 12 yapamıyorum 7 8 yapıyorum ama agirlik arttigi için kol gitmiyo artık 7 yi yapicak gücüm kalmiyo. Supplara bakış açımı söyledim zaten ben sadece wpi kullanıyorum.

Edit : boyuna göre kilo alman lazım gainerla kilo almak yerine bol bol yemek ye. Ev yemegi ye. Shake yap yulaflı fıstık ezmeli. Olur sana 800 kalori zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 4 Ekim 2019; 13:2:29 >
    Tavsiyelerin için saol benchte her hafta 5 kg artırıyorum çok yoruyor ve ağrı oluyor ama gelişim olacağını umuyorum antremandan sonraki gün dinleniyorum

Sadece benchte değil diğer extensionlardada arttirman lazım bacak basiyosan ilk ısınma at atiyorum 15 kg sonraki sen 20 yap sonra 25 4 set yapıyorsan son set 30 yapabilirsin. Hep dediğim şeydir bodoslama 40 45 kg altına girme sakatlama kendini. 1 ay sonra busefer 15 değilde 20 basarsin 25 basarsın. Ağırlık aslında bir nevi kendin için ölçü birimi 60 benchte basarsın ama ne gerek var showa 60 basilcak günde gelicek önemli olan disiplinli şekilde uzun vadeli çalışmak. Sporu beachte manita yapak diye yapma sağlık için yap.

Sporu daha çok güç için ve hacim için yapıyorum. Bir ortama girince dwayne johnson gibi dikkat çekmeyi herkez ister sanırım. Bu yüzden en kısa sürede en yüksek verimi alıp her ay dahada farkli görüntüye ulaşmaya çalışıyorum

Dwayne Johnson guzel hayaller :) adam kaç yıldır spor yapiyo ve günde kaç saat antreman yapiyo umarım biliyorsundur ayrıca o adamın günlük yediği eti Türkiye'de ortalama bir insan haftada yiyiyo. Sadece gyme gitmeyle olmuyo bu iş.

Hayallerim yıkıldı şimdi 😔 steroid falan kullanayım o zaman boşa cabalamıyım

Steroid vuran direk kas kütlesi olarak uyanmiyo ertesi güne. Bu sporun temel yapı taşları acı disiplin ve süre. No pain no gain diye boşuna demiyolar yani. No Steroid no gain olurdu diğer türlü. Amacın dikkat cekmekse başka yola başvur yol yakınken . Millet boşunami hergun haşlama tavuk pilav yiyo.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.