Selamn aleyküm arkadaşlar interneten N11 üzerinden Gold marka yağ flltresi ve Smf marka hava filtresi aldım hava filtresi neysede ama yağ filtresini araştırdığımda çevremde kullanan olmadığını internettede yorum ve değerlendirme göremedim sizce kullansammı yoksa iademi etsem kararsız kaldım filtreler yan sanayi ve yerli .Aracım 98 model brodway karbüratörlü. |
Sizce bu filtreler nasıl
-
-
Yağ filtresini iade edin, aklınızda kalmasın. Filtron’un yağ filtreleri var, uygun fiyatlı ürün arıyorsanız ve broadway’e uyuyorsa tercih edilebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 30 Aralık 2022; 0:16:46 > -
Gold Filter - Ankara Sincan'da üretiliyormuş, hakkında henüz ulaşabildiğimiz kullanıcı deneyimi yok... Belki de bu forumda ilk deneyimi siz yapmış olacaksınız...
Filtre adı ve model numarası birebir aynı (gold filter gys-1004-j) Çin de fason üretim yapan bir firma da var. Aylık kapasite 200bin adet olarak belirtilmiş (!) Yağ, hava, yakıt filtreleri gibi birçok otomobil parçası üretiyor.
Wenzhou Haoteda Filter, China...
"We manufacture products in real requirements appreciated by customers. Our products are exported to many countries and regions, such as Europe (Turkey is our old market at present), Russia, USA, the Middle East and Southeast Asia. Regarding ISO9001 as our standard and strict supervisory system. Our company can provide good quality products to meet various requirements of customers." -
Gold filter bence iyidir. Mazot filtresinde bir sorun olmamasına rağmen 90bin km sonra sökmüştüm. İçi komple rulo şeklinde bir filtre kağıdıyla doluydu, kaliteli görünüyordu. Kalitesiz mazot filtreleri yağ filtreleri gibi oluyor. Yerine taktığım Sardes bu şekildeydi ama bir sorun olmadı. Ayrıca üzerinde orjinal ekipman kalitesi yazmış, bunu yazması yaptığı işi ciddiye aldığını gösterir.
Yağ filtresinin küçük delikleri kapatan geri dönüş valfi silikon olursa daha iyi olur, özelliğini kaybetmez, yağı geri sızdırmaz. Bu senin filtredeki kauçuk, siyah. Silikon olanlar beyaz veya turuncu oluyor. Yağ filtresi motora alttan takılıyorsa bu valf olmaz ama yandan ve üstten takılanlarda bu valfin olması gerekir, yoksa yağ filtresindeki yağ geri boşalır.
Yukarıda bir arkadaş filtron al demiş, filtron da kauçuk valf kullanılıyor ve Mann ile fiyatları neredeyse aynı oldu.
Ben vidyosunu izleyip emin olmadığım bir yağ filtresini aracıma takmam. İzlediklerim arasında o kadar farklar var ki, aynı araç için üretilmiş olmasına rağmen birbirleriyle alakaları yok. İşçilik kalitesi bile önemli, bir vidyoda filtre kağıdı ek yerinden açık kalmış katlanmış, yapıştırıcı artıkları, çapaklar, kalite kontrol sıfır yani. Yağ filtresine düzgün boya bile atamayan bir firmadan ne hayır gelir. Mann filtre bile bazı filtrelerinde filtre malzemesinden kırpıyor, daha ne diyim. Bu yüzden aracımda Purflux var ve yine aynından aldım.
Yağ filtresindeki en önemli şey içindeki bypass valfinin açılma basıncı. Soğuk havalarda veya ani gaza yüklendiğiniz anlarda bu valfin kolayca açılmaması gerekli, açılıyorsa yağ filtresindeki çapaklar pislikler doğrudan motora gider. Dandik filtrelerde bu valf kolay açılır, açılma basıncı çok düşüktür.
Vidyodaki filtre bence de uzun süre kullanılmış ama ona rağmen filtre kağıdı hala sağlam kalabilmiş.
Gold filter için yorumda şöyle demiş;
"ABİCİM SÖKÜLEN FİLTRE KESİNLİKLE 5-10 BİNLİK Bİ FİLTRE DEĞİL GOLD PİYASADAKİ KALİTELİ FİLTRELERDEN KESİNLİKLE ELİNDEKİ FİLTRE ÇOK ESKİ BİR FİLTRE 2021 YILI İTİBARİYLE ÇOK DAHA FARKLI BİR KALİTEYE ULAŞTILAR EMİN OL MANN KADAR KALİTELİ"
Motor WerksブッチyoutubeGYS-1003-J parcalanmis anlatimihttps://www.youtube.com/watch?v=_WzQ0xxcMRc&ab_channel=MotorWerks%E3%83%96%E3%83%83%E3%83%81
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 31 Aralık 2022; 1:51:16 >
-
milletin sokak köpeği muamelesi yaptığı aracımız olan l300 e mann filter marka hava, yağ filtresi taktım. filtron marka da mazot filtresi taktım. yakıt tüketimim bayağı düştü. filtreye ödediğim fazla para, bana kalite ve yakıt tasarrufu olarak döndü.
-
Ben bu yorumu bulamadım. bu yorum yağ filtresi içinmi yapılmış? Benim dikkatimi çeken normalde sanayiden aldığım yağ filtresinde filtre kısmının ağız yani,yağı süzme kısmı açık olurdu bu filtrede şeffaf naylonla kapalı olması gerekende bu aracımda filtre motora yandan takılıyor. genelde mais falan kullanırdım bir kere graft marka kullandım araştırmalarım neticesinde en sağlıklı bilgiye Donanım haberde ulaştım.
-
Evet yağ filtresi için yazmış, videonun altında bu yorum. Mais filtrelerini purflux üretiyor, zig zag desenli filtreler.
Senin aracın purflux yağ filtre kodu LS932. Deliklerin içinde beyaz silikon geri dönüş önleyici valf var. Mann'ın kodu 75/3 oda güzel. Bosch'un yağ filtrerinin bazıları mann tarafından üretiliyor, kağıt kalitesi farklı, düşük olabiliyor.
Yozgatta yaşıyorsun sanırım, şuan hava -1, soğukta silikon valf önemli, bence bunlardan birini al. Mais sahteleri var, o yüzden alma derim, alırsan içindeki filtre zigzag mı kontrol et.
https://www.drive2.ru/l/578743064638521523
https://www.youtube.com/watch?v=BdnUeEwDP7g&ab_channel=NWGroup
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 31 Aralık 2022; 1:32:54 >
-
Barkodu okutunca "Gold filtre com.tr" adresi çıkıyor yerli üretim yani.
-
Yozgatlıyım ama tekirdağ çerkezköyde yaşıyorum.Brodwayda 15/40 yağ deniycem. Nisan ortalarında tekrar 20/50 yağa dönücem yani 3 yada 4 ay kullanıcam fitreyi genede bilinmedik marka olunca yorum veya değerlendirme bulamayınca çekiniyor insan.
-
Gördüğüm kadarıyla küçük delikleri kapatan kauçuk veya silikon bir valf yok. Geri dönüş blokaj valfi yoksa yağ kanalındaki ve filtredeki yağ kartere iner, her marşa basıldığında yağ kanalları ve filtrenin dolması gerekir, sonra motora gerekli yerlere ulaşır. Bu çok fazla aşınmaya sebep olur, yağ basıncı geç oluşur, yağ ışığı geç sönecektir.
Benim de içime sinmedi pek, diğerlerinden birini alın bence. 3-4 ay sonra yağı değiştirecekseniz alacağınız filtreyi değiştirmeye gerek yok, içindeki yağı boşaltın geri takın. Sonuçta motorun içinde de belli bir miktarda eski yağ kalıyor, 50ml fazladan kalsın bir şey olmaz, yeter ki filtre kaliteli olsun.
Resimlerde görünmüyor, GYS-1004-J yazıyor mu üzerinde? delikleri de farklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 2 Ocak 2023; 2:14:45 >
-
Bu markayı kullanan oldu mu? 1 yıl olmuş en azından deneyimleyen varsa yorum yapabilir mi?
-
ARKADAŞLAR GÜNCELLEME YAPIYORUM, DENENDİ VE ONAYLANMADI. SAKIN KULLANMAYIN NORMALDE HEMEN MARŞ ALAN ARAÇ SABAHLARI 5 DAKİKADA ANCA ÇALIŞTI. HEMEN ORİJİNALİ İLE DEĞİŞTİRDİM.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X