Şimdi Ara

Bu kavşakta yol hakkı kimindir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aşağıda tarif ettiğim görseldeki gibi kontrolsüz kavşakta yol hakkı kimindir merak ediyorum? Ara sokak hiçbir tabela yok. Normal dar ara sokak gibi düşünün. 4 yolun birleştiği noktada yol hakkı kimin oluyor. Araştırdım biraz sağdan gidenindir denmiş ama neye göre kime göre sağ anlayamadım. Bugün kıl payı kaza atlattım 1 numaralı araç benim son anda sağa doğru direksiyonu çevirdim hızım da çok düşük olduğu için kurtardım kazasız.
    Edit:Bu arada dediğim gibi mahalle arası olduğu için ikimiz de birbirimizi görmedik.

Bu kavşakta yol hakkı kimindir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolasx -- 1 Ağustos 2020; 23:36:8 >

• iki yol da aynı özellikteyse sağdaki aracın geçiş üstünlüğü vardır. kime göre derken? görselde 1 no 2 nonun sağında.
  • Sağı boş olan aracın oluyor yol hakkı yani diğer araçlara göre sağda kalan
  • Burada iki soruya cevap aramak gerekiyor:

1. Sağdaki aracın yol hakkı olduğuna göre kim sağda: cevap basit kavşağa giren herkes başını sağa çevirip bakacak sağı boş olan yoluna devam edecek.

2. Kavşağa önce giren kim: yine cevap basit, her sürücünün yaptığı gibi herkes önüne bakacak önde araç gören yol verecek.

İki basit kurala göre durum değerlendirilir. Bu şemaya göre karar vermek zor.

Şimdi ben Size sorayım: ikisine göre kim haklı?
  • Ana yol-tali yol,cadde-sokak, ışıklı-ışıksız,tabela -tabela olmayan ve sağdan geçiş kuralı var.Şemaya göre herhangi bir uyarı levhası ışık vs yoksa ve yolların birbirine üstünlüğü yoksa sağınızdaki araç önce geçer.
  • Almanya'dan gelen arkadaşım şunu söylemişti. "Almanlar kavşağa (kontrolsüz kavşak) girerken sadece sağ taraflarına bakıyor, boşsa geçiyorlar demişti."
  • quote:

Orijinalden alıntı: speaker

Burada iki soruya cevap aramak gerekiyor:

1. Sağdaki aracın yol hakkı olduğuna göre kim sağda: cevap basit kavşağa giren herkes başını sağa çevirip bakacak sağı boş olan yoluna devam edecek.

2. Kavşağa önce giren kim: yine cevap basit, her sürücünün yaptığı gibi herkes önüne bakacak önde araç gören yol verecek.

İki basit kurala göre durum değerlendirilir. Bu şemaya göre karar vermek zor.

Şimdi ben Size sorayım: ikisine göre kim haklı?
    Sizin söylediğinize göre ben haklı oluyorum. İyi bir açıklama olmuş. 1 numaralı araç benim. Sağa baktığımda araç olmuyor. 2 numaralı araç sağa bakarsa benim araç olmuş oluyor mantıken.
  • Peki aynı anda 4 araba birden denk gelirse ne olur? Bu durumda herkes sağına baktığında araç görecek, ilk geçiş hakkı kimde olur bu durumda?
  • artemes A kullanıcısına yanıt
    Lürfen işleri zolaştırmayınız!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nickenick

Lürfen işleri zolaştırmayınız!!!

Bu arada gerçekten de merak ediyorum cevabı.

• artemes A kullanıcısına yanıt
    Bu soru sorulmuştu kursta. hoca da uyanık olan kimse o geçer diye cevap vermişti. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.