Arkadaşlar bu konuyu buraya açma sebebim aşırı sertlikten dolayı en çok etkilenen takımın bana göre Bjk olmasıdır, tabi Fb ve Gs'de bu durumdan nasibini çokca aldı. Ligimize senelerdir yıldız futbolcular, çok büyük isimler geliyor ama sonu hep hüsran. Bir çoğu yatmaya geldi vs. deniyor ama bu ligin sertliğinden bahseden yok. İspanya ligine çok yumuşak diyorlar, tam aksine Türkiye'deki gibi hakemler futbolcuların sertliklerine izin vermiyor. Sert müdahalede anında kırmızıyı veriyor. Bizim ligimize bakıyorum, adamın ayaklarını eline veriyorlar ama hakem bey faul vermeye bile tenezzül etmiyor. Bu hakemlere sertlik konusunda uyarı yapılmadıkça bu lig, oynamak isteyen takımlardan çok, oynatmamak isteyen takımlarla dolacak. (Şu an olduğu gibi) Hanginiz zevk alıyor böyle maçlardan? Bu konuda sizinde görüşlerinizi bekliyorum.
aynısını manisalılarda diyo olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: theJuDGe_41
aynısını manisalılarda diyo olabilir
Hocam bu işin takımı yok, bizim Emre olsun, diğer Türk oyuncularımız olsun Avrupa'da yapabiliyorlar mı böyle haraketler? Yapsınlar da görelim. Hakemin sahada otoritesi zaten yok, nasıl olsun ki? Daha faul çalmaktan aciz, kart nasıl çıkarsın?
Hakemlerden çok akıl hocalarını suçmalak lazım 4 büyükler dışında hepsi büyüklere kapalı savunma ilerde 1hücum en uzağa topu şişiren kazanır futbol taktiğini vererek oynatıyor. Malesef hocaların beyinlerini değiştirmek lazım amaç bu takımlardan puan almak(prim almak para kazanmak) Hakemlerin daha dikkatli daha temkinli olması gerek evet ama bence hakem %49 hoca %51 faktör adamlar bütün hafta idman yapıyolar büyük takımla maça çıkarken maç taktikleri gol yemeyin nasılsa atarız
en basiti arda adam ispanyada kral oldu olucak simdi turkiye liginde olsa yerden kalkamazdi
....................... Diyecek bir tek kelime yok.
biz böyle çok yandık iyi biliriz. sabır çekmekten başka çare yok
Hakemlerden çok akıl hocalarını suçmalak lazım 4 büyükler dışında hepsi büyüklere kapalı savunma ilerde 1hücum en uzağa topu şişiren kazanır futbol taktiğini vererek oynatıyor. Malesef hocaların beyinlerini değiştirmek lazım amaç bu takımlardan puan almak(prim almak para kazanmak) Hakemlerin daha dikkatli daha temkinli olması gerek evet ama bence hakem %49 hoca %51 faktör adamlar bütün hafta idman yapıyolar büyük takımla maça çıkarken maç taktikleri gol yemeyin nasılsa atarız
Çok haklısın hocam, dikkat edersen 3 büyükler defans arkasına top atıp gol attığı çok nadir oluyor. Zaten nasıl atacaklar, herifler utanmasa kale çizgisinde defans yapacaklar. Ondan sonra bir de demezler mi Türk hocaların yabancılardan eksiği yok. Madem eksiği yok yurtdışından takım çalıştıran 1 tane hoca bile yok, bunun sebebi ne?
sen ne dersen de taraftar olarak objektif olamıyoruz.Sana göre takımına verilen sarı kart gereksizdir karşı takıma göre gereklidir.Ama bir gerçek var hakemlerin sertliğe mudahale etmediği doğru.Bu konuyu kaybedilen puanın arkasından neden açtın anlamadım.İlla kendinizinde mi canı yanması lazım.Bizim çok yandı sırayla herkezin yanıcak yada önüne geçilcek.Şahsen bu konuyu sertliğe yönelik açtığına inanmıyorum.
fifa kokartlı hakemler yönetsin. yurt dışından hakem gelsin maçları yönetmeye bizimkiler sebzeci, keresteci ne anlarlar hakemlikten.
Uzağa gitmeye gerek yok, dün akşamki Beşiktaş-Ankaragücü maçı..."Kan akmadan kart yok" felsefesini benimsemişti...
Şöyle bir sorsan kimse hakemlerden memnun değildir.. Hakemler formsuz ya,keşke hiç hatalı karar çıkmasa ama muhakkak oluyor iştee yapcak bişii yok..
Dünkü Beşiktaş-Ankaragücü maçında bi pozisyon vardı Simao'ya yapılan %100 kırmızı karttı +ceza bile alınabilir bi pozisyondu ama hakem oralı bile olamadı.
Geçen seneden daha da kötü hakemler bu sene, Şike olayları etkilemiş sanırsam, böyle giderse çok fazla kart görmekten ilk 11'e çıkacak futbolcumuz olmıyacak.
özellikle yeni kart sistemi dedikleri saçmalık hakemin oteritesi vs bla bla olur olmaz sarı kartlar çıkmaya başladı ve ister istemez herhangi bir şeyde ee buna niye çıkmadı şuna niye çıkmadı gibi tartışmar başladı biran önce düzeltmeleri lazım bu işi
Hakemler film yönetmeni gibi, tiyatroyu da aştık artık, diziye döndü bu iş.
Ne yazıkki ligimizde oynatmamaya yönelik bir futbol var. Mantalitenin değişmesi lazım. Bunun içinde en büyük pay Türk hocalarına düşüyor. Ben giderim Kadıköyden, İnönüden vede Arenadan 1 puan alayım bana yeter mantalitesiyle oldukları sürece Türk futbolu gelişmez. Halbuki gelse adam gibi futbolunu oynasa hem seyirciler güzel futbol izlicek. Hemde Türk futbolu gelişcek ve kalitesi seyir zevki yükselcek. Ama nerdee o yüzden avrupada hiçbir zaman başarılı olamıycaz.
Vallahi hakeme sığınmak bana göre en basit bahane. 75 dakika rezil bir futbol oynadıktan sonra alınan 3 puanın gözümde zerre kadar değeri yok.
bence kesinlikle ingiliz liglerine özeniyorlar bu sertlik ordaki oyuncuların formlarından dolayı fazla zarar vermese bile bizim oyuncularda hafiften kalas oldukları için tüm takımların başı ağrıyor bur dertten gelen tüm kral yabancılar (zenciler hariç :D onlarda bir ilahi güç var:D bknz niang) ilk ay sonunda yırtık kırık vb nedenlerle hastanelik oluyor amelyata yatıyor.. yazık bu futbola harcanan paraya ...