Şimdi Ara

Bu makinelerden hangisini almalıyım? (Canon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben bir fotoğraf makinesi almak istiyorum aklımda şu makineler var.
    Canon 70D,60D,700D,600D

Bu makinelere yetecek bir bütçem var. Mantıken en yeni olan 70d yi almam gerekir hem özellik hemde kullanış bakımından fakat benim kullanım amacım sadece tatilden tatile özel günden güne çıkartıp güzel fotoğraflar çekmek yani dağa taşı kediyi kuşu çekmeyeceğim. Çoğu yerde bu makineler aynı fotoğrafı çeker sadece lens önemlidir lafını duyuyorum acaba bu ne kadar doğdurur? Yani benim ihtiyacımı 70d yerine 600d de karşılar mı? Tek amacım kaliteden ödün vermemek eğer 70d ile 600d arasında fotoğraf olarak kimse farkı anlamayacaksa 70d yerine 600 veya 700d üzerine de tamron 17-50 alacağım. Sizce ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

• 600d ve 17-50 yeterli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler hocam. Peki sizce görüntü manasında bu bodyler de farkı hissedebilir miyim? Sonuçta hepsi crop bir makine yani 70d ile çekilmiş bir fotoğraf 650d ile de çekilebilir mi herhangi bir görüntü kaybı yaşamadan?
  • 600D yeterlidir. Tamron 17-50mm f/2.8 ler de hala içine toz girme ve af motorunun çok sesli çalışma sorunu devam ediyor. Onun yerine Sigma 17-50mm f/2.8 almanız daha iyi olur. 70D ile onlar arasında fotoğraf kalitesi olarak pek bir fark yok body donanım farkı var. Üstte ikinci bir LCD ekran, arka scroll, su geçirmez gövde bir kaç fazla tuş. İleri derecede hobi olarak yapmayacağınız için bence aynasızlardan alın hafif olduğundan taşıması daha rahattır sensör boyları da aynı zaten fotoğraf kaliteleri kafa kafaya.
  • 600D+Tamron 16-300 alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 12 Mart 2015; 3:41:07 >
  • rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler. O sorunları bende duydum fakat video çekmeyeceğim için ve o tür sesleri doğam gereği sevdiğim için bir problem yaratmadı bende. O toz problemi var bir tek oda fotoğraflara yansımıyor diyorlar ama ne kadar doğrudur bilmem. Birde sigma 17-50 ile tamron arasında keskinlik olarak bir fark olur mu? Çünkü malum tek istediğim kaliteden ödün vermemek. :)
  • Hocam cevabınız için teşekkürler. Valla lensi inceledim aslında bana daha çok uyar gibi geldi. Odak aralığı yüksek olduğu için benim ihtiyacımı karşılayacak gibi ama keskinliği ve 17-50 ler ile görüntü farkı var mıdır bilmiyorum sizce hangi lensi alayım 17-50 mi yoksa sizin dediğiniz 16-300 mü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @jack76

16-300 keskinlik konusunda 17-50'den çok farklı değildir hocam. İki objektifin karşılaştırmasına aşağıdaki adresten bakabilirsiniz.

Tamron 16-300 vs Tamron 17-50 The Digital Picture
  • Teşekkürler hocam duruma göre bu lensi kesinlikle göz önünde bulunduracağım. :)
  • jack76 J kullanıcısına yanıt
    ben tamron 17-50mm kimseye tavsiye etmem,çünkü 1 tanesi elimde kaldı, fokus halkası bozulmuştu kendim tamir etmeye kalktım iyice bozmuştum tamron optik mercekleri iyi yapıyor gerisini koyveriyor. gövde sağlamlığı vasat.
    senin için canon 600d ve Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 USM IS ve portre için eos - m42 adaptörü ve 80-90tl lik helios 44 manuel lens. manuel çekemem deme eskiden flimli makine devrinde millet nasıl çekiyorduysa manuel olarak şimdi de çekilir.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler fakat o lensi maalesef alamayacağım bütçemi aşıyor. Manuel ile gerçekten uğraşmak istemiyorum çünkü portre veya macro gibi çekim yapmayacağım sadece özel günlerde tatilden tatile :)
    Nikon d7100 nikkor 50mm 1.8d 👍

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrb iyi makina + iyi lens aldık işlem tamam enkral fotoları çekerim.Malesef böyle değil.Elinde 5d M 3 olsun bişey bilmiyosan çektiğin kareye bakınca bukadar para bıoşamı verdim dersin ama Fotğrafçılığa gönül koymuş okumuş,kursa gitmiş bol bol çekim yapmış...olan biri isen kit lens ve en uygun fıyatlı olsun hadı bir dslr ıle en kralını cekersin.İşin özü merak+araştırma + okuma + eğitim sonrasında giriş seviye dslr sonrasında lens sonrasında butçe varsa FF bır makına .Nacizane görüşüm budur.
  • crowman kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkürler. :) Hocam dediğim gibi benim fotoğraftan sanatsal manada bir beklentim yok. Çektiğim fotoğrafları günümüz ergenleri gibi sağda solda paylaşacak ta değilim sadece tek amacım çektiğim fotoğrafın kaliteli olması başka bir derdim yok. Peki siz ne önerirsiniz bana 700d+ sigma 17-50 mi yoksa 70d-18-55 mi? Eğer 70d alırsam yaklaşık 1 yıl sonra güzel bir lens alabileceğim. Ama sonuç itibariyle kesin olarak lensi alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack76

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. :) Hocam dediğim gibi benim fotoğraftan sanatsal manada bir beklentim yok. Çektiğim fotoğrafları günümüz ergenleri gibi sağda solda paylaşacak ta değilim sadece tek amacım çektiğim fotoğrafın kaliteli olması başka bir derdim yok. Peki siz ne önerirsiniz bana 700d+ sigma 17-50 mi yoksa 70d-18-55 mi? Eğer 70d alırsam yaklaşık 1 yıl sonra güzel bir lens alabileceğim. Ama sonuç itibariyle kesin olarak lensi alacağım.

Rica ederim kardeş amacına iki modelde hitap edecektir.700d + sigma 71-50 yada 17-70 uygundur.Güncel model olan 760d ust ekranıda var,fiyatını bılmıyorum onuda alabılırsın.70d ye okadar para vermeye gerek yok 700d de işini emın ol görecektir.
  • crowman kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam büyük ihtimalle dediğiniz gibi yapacağım. 70d nin benim için fazla olacağının kanaatine bende vardım :)
  • kullandıktan sonra yorum atmayı unutma almak isteyenler için :))
  • herkes birsey yazacak ama sana bir tavsiye`de bulunayim,ilk aldigim makina Canon 550D ve sana tavsiyem bunu al 16-300 yada 18-270 bir objektif al benim diyen makinalara tas cikarir, yada 60D al yaninda yukarda yazdigim lenslerden birini al,yemede yaninda yat.
  • AsiL27 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam cevabınız için :) Bakalım bütçemi ayarladım 700d + sigma 17-50 ye yetiyor büyük ihtimalle öyle alacağım.
    600d + sigma 18-250 hsm macro çok işini görür...sokak-manzara-portre-macro amatör çekimler için biçilmiş kaftandır...
    18-250 sıfır fiyatı birçok yerde 899 lira...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.