Şimdi Ara

Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
213
Cevap
4
Favori
16.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
271 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de klima ve radyo tuslarini sanki tornavidayla basilmis, zimparayla surtulmus gibi gorunen, 100 bin km alti 5 yili dolmamis araclari anlamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boya var mı? Boya yoksa sorun yok. Boya önemli.
  • 2005 model golf aracımı sattığım kişi de aracı bir başkasına satmış. bir gün bu kişi teleofunumu almış, beni aradı teşekkür etti aracı çok temiz kullanmışsınız diye. Sene 2013, 8 yıllık arabaydı.
  • Sırf bu yüzden 2 aydır araçsız kaldım, hangi araca baksam içini pislik götürüyor. Adam neden almaktan vazgeçtin diye sorunca, içi çok kirli de diyemiyoruz, saçma bahaneler ile oradan uzaklaşıyoruz
  • üniversite öğrencisi arabasına bindiniz mi hiç içine yeri geliyor 6 kişi biniyorsun nerede o temizlik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

Dunya mali bu kadar ozene gerek yok bazi arabalar olur evet onem verilir bakilir sevilir ama bazisi essek misali kullanilmalidir

At parası verip eşek alırsak iyi bakmak zorundayız.

• 2001 model aracım. Temiz kullanılmış içi yıpranık değil. Gayet derli toplu. Bende malıma aşırı özen göstern bir insanım. Pamuklu bez örterim aracımı yazın. İyi havalarda yıkarım haftada 1-2 denk gelirse. İçinde biraz toz toprak oldumu rahat edemem. Sokaktaki komşularım parmakla gösterir hepsi benim özenimden kendi araçlarına da bana sorup şunu yapsam örtsem olur mu diye danışmışlardır. Konunuz tam isabet olmuş har gür kullananlara çok kızıyorum. Araba bu ya eşşeğe binmiyorsunuz sonra orası burası bozuldumu arabaya laf atmazlar mı
  • Arabanın içini neredeyse hiç temizlemem. Ama piyasadaki arabaların en az %80den temizdir.

• Türkiye'de vergi uygulamalarından dolayı herkes şikayetçi neredeyse dünya'nın en fazla vergisini ödeyen bizizdir. Üreticinin kazandığı bir araba'dan 25 bin tl vergisi 45 bin tl hem üretici'den hem aracı'dan daha fazla para alıyorlar ve herkes bunu biliyor isyan'da ediliyor fakat mal varlığımıza hiç iyi bakmıyoruz. Hep hor kullanıyoruz hep kötü kullanıyoruz yurt dışında bizden daha ucuza almalarına rağmen bebekleri gibi bakıyorlar.

• Eşek gibi binip , hiç masraf yapmıyor . Sonra da satıyor . Ondan böyle .

• Her sene araç değiştiren parası olan insanlar arabaya önem vermez nasıl olsa tekrar yenisini alabileceği için umursamazlar.

• Toplumumuzda genel bir kalitesizlik, görgü eksikliği, temizlik duyarsızlığı var. Sadece arabalarda değil, sokaklara, kaldırımlara, avmlerdeki tuvaletlere, vs nereye baksak bu genel problemi görüyoruz.

Bir de bu arabalar milli servettir milli servet. Hepsi için kuruşuna kadar dolar euro veriyoruz. Dışarı ödediğimiz dövizin yarısı borç, kalan yarısı da kendi alınterimiz... İnsanlar babamın malı istediğim gibi kullanırım diyor ama aynı zamanda milli servete zarar verdiğinin farkında değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotşist -- 25 Aralık 2017; 21:29:45 >
  • naparsam yapayım arabayı koruyamıyorum, önceki sahibi binbir özenle kullanmış benim elimde çöp oluyor araba, yük koyunca bi yerleri elbet çiziliyor, sokak arasında sıkışınca kaldırıma sürtüyorum marşpiyelleri, dikiz aynası diğer araca takılıyor, kaportayı düzeltmeye ustaya gidiyorum araç 5 gün yatacak diyor vakitsizlikten vuruk kırık araçla geziyorum, arabasız yaşayamam şu an ki durumumda
    yahu hiçbişey yapmadım yazın bi bodruma gidip geldim 2000km, klimayı aç kapa yapa yapa klima tuşunun üstü silinmiş, şimdi o tuşu nasıl değiştireceksin
    yine son 2 aydır iç dışa verecek fırsatım olmadı arabanın içi leş gibi, dizel almaya bile zor vakit buluyorum, istanbulda olmasam arabam garajında bahçede vs. olsa uğraşırdım temizlerdim ama istanbul şartları arabaya bakış açını da değiştiriyor, hal böyle olunca artık dert etmiyorum eşek niyetine binmeye başladık yine Allahtan kazalı araç aldım da değer de kaybetmiyor, bundan sonraki aracı da 2. el kazalı almayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 25 Aralık 2017; 22:56:31 >

• insanlıktan uzaklaşıyoruz, zaten satacağım kafasıyla içine etse aracın kimin haberi oalcak ki, ülkenin büyük kısmı araç alırken dikkat ediilecek konuları es geçip alıyor zaten, ancak iyi bir insan senin bahsettiğin gibi içine edilmemiş bir araç olarak satar aracını.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakti zamaninda baktigim bir aracin konsolunda bulunan tuslardan birinin uzerindeki siyah kisim silinmis altindaki beyaz kisim gorunuyordu dedim bu tus boyleyse kim bilir arabanin gerisi nasildir. Fabrikada o kadar robot basiyordur o tusa belki milyon defa ama o hale getiremiyordur muhtemelen. Demirden olsa bile dayanmiyor bize.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Hız tümseklerinde gözlem yapsanız zaten ikinci el araba alınmama nedenini anlarsınız.

Maksimum 15km ile geçilecek yerden 30-40-50-60-70km ile geçen bir milletiz.

İçinde sigara içerler.

Arabayı çalıştırır çalıştırmaz dip gaz yapan, stop edeceği zaman 2. viteste hareket halinde kontak kapatan, yokuş aşağı boşa takan bir milletiz.

İkinci el de 100 kişiden 95'i yukarıda bahsettiğim gibi.

bence de en büyük etken bu.
    Ben Avrupada yasiyorum ve burda yollarda daha az cukur mevcut. 10 yasinda araba bakiyorum piril piril.
    bizde ise yollarin bozuk yapisi arabaya cok zarar veriyor.
  • arabaya binerim arkama yaslnirim. sigarami yakarim. efil efil icerim. satmadan once detayli temizlik yaptiririm. oldugu kadar olmadigi kader. esimi cocugumu dusunurum. arabanin benden sonraki sahibini degil.

• Bunlarin bir türü de kadınlar arabadan gram anlamazlar el freni çekik gideni gordum arka lastikten duman çıkıyordu motorda yağ var desen şaşıran kadınlar olacaktır hadi eyvallah

• Bir insan bardaklığı neden ve nasıl kırar bende onu anlayamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

arabaya binerim arkama yaslnirim. sigarami yakarim. efil efil icerim. satmadan once detayli temizlik yaptiririm. oldugu kadar olmadigi kader. esimi cocugumu dusunurum. arabanin benden sonraki sahibini degil.

Gercekten cok zekisin,harcaniyorsun buralarda.

Sigara icilmis arabayi her turlu anlarim anladigim gibi uzaklasirim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.