Şimdi Ara

Bu model klon mu, değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle uygun bölümde konu açtığım için kusura bakmayın. 3D tasarım bölümünde konu açtım ama 3 gündür bir cevap alamadım. Umarım buradan birkaç cevap alabilirim.

2 hafta önce bionluk sitesinde bulduğum bir designera araba modeli siparişi verdim. En ince detayına kadar inip herşeyini sipariş öncesi açıkladım. 2 hafta süren bu gelişim süreci dün bitti. Modeli max'te açtığımda hemen bir kuşku düştü içime. Lakin sketchup'dan yapılmış modeli bana göndererek kendi işiymiş gibi gösterdi.

Aracın sketchup modeli (Bu model diğer sketchup çizimlerinde de kullanılmış);
    https://3dwarehouse.sketchup.com/model.html?id=u332e8b6e-1de3-40ee-9fff-fca29b007af6

Bu da siparişini verdiğim modelin ve sketchup modelinin screenshotları;

2 model iç içe. Wireframe yapısı tam anlamıyla aynı;

Modeldeki materyal farklılığı yoktur. Resimde mesela stopların materyaller farklı gözüküyor ama sketchupdan direkt yapılı çıkmıyor. Materyaller, isimleri ile birlikte tamamen aynılar. Dün arkadaş ile telefonla da konuştuk, ben biraz sinirlendim bu konu üzerine. Konu artık "ee bak diğer modeller de birbirinin aynısı noolmuş" a geldi. Ben topu size bırakıyorum. İyi niyetli biriyim. Çok ihtimal verdim bu modelin onun yapmasına. Ama tüm oklar şu anda tersini gösteriyor. Modeli isteyen olursa gönderebilirim.

Sipariş detaylarımda modelin içinin olmaması, araba altı şaft diferansiyel vs olması gibi maddeler bulunuyordu. Motor istemiyordum, motoru sketchupdaki modelden silmiş. Aracın arka görüntüsünden belli oluyor birinde motor var diğerinde yok. Sketchup modelinde bu arabanın içi var. Arkadaş içini silmiş, dizik aynasını unutmuş ama içeride.

Sonuç olarak bu arkadaş sketchupdaki modeli indirip editleyip bana göndermiş diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

• Model vs. satın almak hep sakat iş biri hemen kendiymiş gibi başkasına satabiliyor.
    Ayrıca açıkcası o kadarda detaylı bir model değil ortalama bir kullanıcıda çok rahat çizer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 24 Şubat 2016; 11:52:34 >
  • katılıyorum.

fakat anlamadığım, sipariş öncesi en ince detayına kadar anlattığınız şey bmw tasarımı ve sadece iç ve altının olmaması mıydı?

modellemede tüm linelar aynı, bunu ben yaptım diyemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TROJ

katılıyorum.

fakat anlamadığım, sipariş öncesi en ince detayına kadar anlattığınız şey bmw tasarımı ve sadece iç ve altının olmaması mıydı?

modellemede tüm linelar aynı, bunu ben yaptım diyemez.

Cevabınız için teşekkür ederim.

En ince detaylarından kastım tekerleklerin, ön tampon ve arka tamponun ayrı olması. Bu bağımsız parçaların pivot ve xyz eksenlerinin doğru olması, materyal isimlerinin doğru ve düzgün olması. Yüzeylerin doğru smoothing grouplandırılması vs. Ama bu detayların hiçbiri tamamlanmamıştı. İşin enteresan kısmı ise arkadaş ürününün arkasında duruyor. Ben yapmadıysam mesleği bırakırım falan diye. Ben arkadaşa bundan önce başka model de yaptırmışım, ama o model amatörün profesyoneli gibi birşeydi. O model ile bu model sanki bambaşka birilerinin elinden çıkmış gibi 2 ayrı dünyanın modeliydi.

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    10TL'ye hiçbir iş yapılmaz orada. Herşey özel teklif ile yürütülür. Bu modelin ücreti 400TL'dir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.