Şimdi Ara

Bu Mümkünmü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar diyelim ben abc.html sayfası oluşturdum ve bunun linkini hiç bir yerde paylaşmadım....

Bunu index.html sayfamda sadece abc.html sayfası için belirlediğim 12345 şifresi ,kutucuğa yazılarak abc.html sayfasına yönlenmeyi sağlamak mümkünmüdür ?fakat sadece abc sayfası için olmayacak bu olay mesela vyz.html sayfası içinde 456 şifresi belirledim ve 456 şifresi girilip tamama basıldığında vyz.html yede yönlenecek şekilde... (mebin sınav sonuçları giriş ekranı gibi )

bu olayı hangi anahtar kelimeleri kullanarak araştırabilirim ,sizin ir bilginiz varmı ?

• sen hiç biryerde vermessen bile adam sunu yapar:
    www.siten.com/abc.html
  • hatta içinde de içerik varsa google da da gözükebilir şans olarak google amcanın html uzantısına karşı töleransı aşikâr
    interaktif sitelerde görünen html uzantılı sayfalarında açıklaması budur aslında bir server özelliği sayesinde asp veya php dosyaları
    html gibi görüntülenebiliniyor(uzantı olarak).
    eğer linux hostda isen .htaccess dosyası iişini görücektir (bakalım bu konuda google amca ne diyor ?)
  • veri tabani ile mumkun olur bu isler ancak .html uzantili sayfalarda böyle bir sansin yok.www.aspindir.com a gir ve ordan isine yarayacak birseyler varmi bak.
    mesela bu isine yararhttp://www.aspindir.com/Goster/5608

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kulu42 -- 20 Ekim 2008; 4:59:46 >
  • HTML sayfalarda bu JavaScript ile mümkün olabilir o da ne kadar güvenli olur aşikar yani siteadi.com/abc.html sayfasına açınca alert verir ve şifre sorar doğpruysa devam eder yanlışsa yönlendirir başka bi sayfaya ama adamın biri sayfanı bilgisayarına kaydeder ve içeriğine bakınca şifreni çok rahat bulabilir...

Bu yöntem çok güvensizdir ve tavsiye edilmez. En güvenilir yöntemi ASP veya PHP ile sağlayabilirsin....

veya orcnd hocamın dediği gibi .htaccess dosyasıda işini görür..

İstediğiniz dosya veya klasörlere şifre eklemek için şu adımları takip edin:

* Şifrelemek istediğiniz klasörde .htpasswd dosyası oluşturun.
    * Dosya içeriği kullanıcıadı:şifre tarzındadır. Kullanıcı adı düz metindir. Şifrenin ise şifrelenmiş olması gerekir. Şifrenizi almak için şu adresi kullanabilirsiniz.
    * Dosyayı kendi bilgisayarınızda oluşturup sunucuya upload ettiyseniz ASCII mode kullandığınızdan emin olun.
    * Şimdi .htaccess dosyanızı düzenleyin. Kural, düzenlediğiniz dosyanın bulunduğu klasörde ve alt klasörlerinde geçerli olacaktır:
    AuthUserFile /home/pathto/.htpasswd
    AuthType Basic
    AuthName ?My Secret Folder?

require valid-user

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oralunal -- 20 Ekim 2008; 20:48:47 >

• Joomla ile bunu rahatlıkla yapabilirsin..

Kisiye özel modül gösterimi ile sorununu çözebilirsin..

Ve sadece istediğin kişiye (sitenin ana sayfasında kayıt olan kisiye) istediğin içeriği gösterilmesini sağlayabilirsin..
  • action scprit kullan yaparsın
  • Coffee Cup ın bir programı yapıyordu bunu

Adı buymuş şimdi buldıum ...

http://www.coffeecup.com/password-wizard/
  • quote:

Orjinalden alıntı: El_Emin

Joomla ile bunu rahatlıkla yapabilirsin..

Kisiye özel modül gösterimi ile sorununu çözebilirsin..

Ve sadece istediğin kişiye (sitenin ana sayfasında kayıt olan kisiye) istediğin içeriği gösterilmesini sağlayabilirsin..

• hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum siten.com/abc.html yapılması önemli değil o şifre olayı olsun yeterdi tşkrler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.