Şimdi Ara

Bu ön düzen sesi beni arabadan soğuttu - Elantra İçerir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha öncede konu açmıştım. 2011 Elantra sahibiyim. Arabayı aldığım ilk günden beri ön düzende tuhaf bir ses var. Bu iyie artmış durumda. Geçenlerde servise gittim bir türlü arızayı bulamadılar. 2 tane farklı elantra ile denedik onlarda gram ses yok ama benim arabanın ön düzeninde resmen kıyamet kopuyor. Servis elemanı aracın direksiyon kutusunu değişelim dedi ve İstanbul merkezden yedek parça istediler. Şansa orada da parça yokmuş Kore'den sipariş vermişler bir hafta sonrada ellerinde olacakmış.

Ses şöyleki asfalt yolda çok az ancak parke taş yollarda, asfalt ama hafif tümsekli çukurlu yollarda ve stabilize yollarda sanki aracın ön lastikleri boşta gidiyormuş gibi takur tukur sesler çıkarıyor.

Ancak ne hikmetse ön düzende sıkıntı bulamadılar. Direksiyon kutusunun değişmesi bu sorunu çözecek mi sizce? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur7575 -- 20 Haziran 2012; 11:18:39 >

• sanki şu bizim aveolardaki zrot problemine benziyor çünkü aynı şikayetler yüzünden zrot değişmişti aracımızın ve sorun giderilmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: watcherb

sanki şu bizim aveolardaki zrot problemine benziyor çünkü aynı şikayetler yüzünden zrot değişmişti aracımızın ve sorun giderilmişti

Servis elemanına onuda söyledim ancak onlarda bir problem yok dedi ve değişmedi. Öyle bir yerde yaşıyorum ki en yakın servis 200KM sonra. Zrot'dan mıdır bilmiyorum ama özellikle kışın arabayı sürerken o kadar çok ses yapmaya başlamıştı ki lastikler yerinden çıkacak sanıyordum.
  • fabrikasyon hatası, size denk gelmiş....direksiyon kutusu değişimiyle çözüleceğini sanmam...rot bağlantılarında problem olabilir..
    garanti kapsamında hallederler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

fabrikasyon hatası, size denk gelmiş....direksiyon kutusu değişimiyle çözüleceğini sanmam...rot bağlantılarında problem olabilir..
    garanti kapsamında hallederler...

Dediğiniz gibi diğer Elantra'ları görünce bence de fabrikasyon hatası. Çünkü direksiyon ile ilgili bir durum değil. Ses çıktığı zamanlar direksiyonda herhangi bir titreme arabanın sağa ya da sola çekmesi gibi bir durumda söz konusu değil. Servise de zaten güvenim kalmadı. Değiştirirken onuda bozar bunlar.
  • Bence kaliperlere baktırın. Kaliper pimleri de o sesi yapar. stabilize yolda frene hafif dokununca ses kesiliyorsa problem kaliperlerde veya balatalardadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanc64

Bence kaliperlere baktırın. Kaliper pimleri de o sesi yapar. stabilize yolda frene hafif dokununca ses kesiliyorsa problem kaliperlerde veya balatalardadır.

Kaliperleri de kontrol ettiler. Küçük bir boşluk varmış onu da hallettiler ancak ses yine kesilmedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu ses lastikler döndükçemi gelen ses yoksa, araç yaylandıkça mı geliyor ...

bi de viteste yada boşta olması sese etki ediyormu ...
  • Yanlışın var senin Sen KBB git bence arkadaşım onun adı HYUNDAI hiç yaparmı öyle şeyler nede olsa premiYUM marka

Şaka biyana geçmiş olsun sonuçta hepimiz bi kutu civata alıyoruz şans meselesi tabi .. İNşallah çözülür
  • Arkadaşım tarif ettiğin sesin direksiyon kutusundan kaynaklanma ihtimali oldukça fazla. O yüzden düz yolda hiç ses çıkmaz ama bozuk zeminde dediğin tarzda koparmışcasına ses yapar .Muhtemelen rot kollarında yada direksiyon kutusunun içinde bir boşluk vardır .Rot kolları direksiyon kutusuyla beraber bir takımdır zaten , değişim olduğunda sorunun büyük ihtimalle hallolur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

Yanlışın var senin Sen KBB git bence arkadaşım onun adı HYUNDAI hiç yaparmı öyle şeyler nede olsa premiYUM marka

Şaka biyana geçmiş olsun sonuçta hepimiz bi kutu civata alıyoruz şans meselesi tabi .. İNşallah çözülür

Tam da bunu yazacaktım

Konu sahibi arkadaş;

Geçmiş olsun...

Benim teneke hyundai'de kaliperlerden geliyor. lokurtu gibi. kaliper pimleri gevşemiş mi neymiş. Sanayiye gitmeye üşendiğim için baktırmadım. ama düz yolda yapmıyor..

• Sesin yaylanma ile ilgisi yok araç normal seyrindeyken geliyor. Kalipere de baktılar. Onda küçük bir boşluk varmış, düzelttiler. Ancak ses devam etti, giderekte artıyor.

Şimdi bu direksiyon kutusu değişirken aracın göğüs kısmıda komple sökülecek mi? Yani içerden hangi kısımlar sökülüyor tam olarak.
  • Tüm taşıyıcı aksama bakılmalı, tabla fişekleri, rotiller, amortisör kulelerindeki bağlantılar.

Belli ki aracınızda gevşek bir parça var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç garantili sanırım, sen sadece hadisenin tespiti için aracını speedy servislere göster ama aracı elletme, garantili olduğunu söyle, senin gittiğin servisten hayır yok sana ...
  • Geçmiş olsun,umarım bir çözüm bulabilirler.
  • Ben açıkçası aracın artık fabrikasyon hatalı bir araç olduğunu düşünüyorum.
    Neden derseniz,

1-Bu ön düzen arızası ilk aldığım günden beri var,
    2-Arka bölümde de ses gelmeye başladı özellikle aracı ilk hareket ettirirken, her iki tekerdende tak diye sesler geliyor. Metallerin çarpışması gibi.
    3-Araç seyir halindeyken aniden silkelenip tekrar düzeliyor. Bu da sık sık olmaya başladı artık.
    4-Yazın bile bu sıcak havalarda tek marşta çalışmamaya başladı. Bazen 3 marşta aldığı oluyor.
    5-Yakıt pompası hava üfler gibi sesli çalışıyor. Aracın içinden ve dışından çok rahatlıkla duyabiliyorum. Herhalde birgün oda yanar tamamen yolda kalırım.

Aracı hafta sonu expertiz raporu aldırmak için farklı bir firmaya götüreceğim. Araç hakkında iyice şüphelerim artmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur7575 -- 20 Haziran 2012; 17:23:33 >
  • sat gitsin aveo al
  • Şanzıman kulaklarında kopuk olan olabilir mi?
  • Geçmiş olsun hangi ildesiniz başka servise gitmeyi denedinizmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

Şanzıman kulaklarında kopuk olan olabilir mi?

O nasıl bir parça , şanzımanı sabitlemek için kullanılan destekler mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.