Şimdi Ara

Bu Oyunu Nasıl Daha İyi Oynayabilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Bu konumda size Battlefield 3 adlı oyunda nasıl daha iyi oynayabileceğinizden bahsetmek istiyorum. Ben çok profesyonel bir oyuncu değilim fakat şu zamana kadar edindiğim birkaç tecrübeyi, size ve yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olmak adına sunacağım. Şimdi madde madde yapmanız ve yapmamanız gerekenleri yazacağım. Eğer hatam varsa düzeltir ve eklemek istediğiniz bazı şeyler varsa eklerseniz sevinirim arkadaşlar.

Yapmanız Gerekenler;

1. Herkes ilk başta oyunu çok iyi oynayıp, muhteşem K/D ortalaması yakalayabilecek kadar iyi olmayabilir. Bu olayın hepimizin başına geldiğine eminim. İşte bu yüzde kötü oynadığınızı düşünüp, hemen ilk başta vazgeçmeyin. Her zaman bir önceki oyununuzdan daha iyi iyi olabileceğinize kendinizi inandırın ve her zaman farklı şeyler denemekten çekinmeyin.

2. Oyuna başlamadan önce; boş bir server'a girip kendinize en yatkın olan mouse ayarını yapmayı kesinlikle unutmayın.

3. Doğru silah seçiminiz sizi her zaman bir adım daha öne taşıyacaktır. İlk başlarda biraz da olsa silah sıkıntınız olabilir fakat bunu asla kafanıza takmayın çünkü size verilen ilk silahlara ilerleyen zamanlarda monte edebileceğiniz bin bir çeşit parça seçeneği sunacaktır. Bunların arasından, sizin en çok işinize yarayabileceğini düşündüğünüz parçayı seçmeye özen gösterin. Bazı parçaların ne anlama geldiğini ve ne işe yaradığını bilmiyorsanız hemen elinizin altındaki mouse'u kullanıp, Google'da ufak bir araştırma yapın. Araştırma yapmaktan asla çekinmeyin, çünkü; anlamadığınız bir şeyi gidip, birine sormaktansa araştırma yaparak daha net bilgi elde edebilirsiniz.

4. Gözlerinizi her zaman dört açın ve mantıklı düşünüp, ona göre hareket edin. Çünkü; Battlefield 3 takım üzerine kurulu bir oyun olduğu için rush yapmak biraz da zor oluyor. Ne de olsa bu oyun bir Call of Duty: Modern Warfare değil. Bodozlama dalıp da bir sürü oyuncuyu indirmek biraz da olsa zor.

5. Kit'inize özel olan paketleri kullanmaktan çekinip, asla ama asla cimrilik yapmayın. Elinizde varsa kesinlikle kullanın. Bir Assault'un en büyük artıları medkit ve deffibrillator'e sahip olmasıdır. İndirilmiş olan takım arkadaşlarınızı deffibrillator ile tekrardan canlandırıp "REVI VE 100" yazısını ekranınızda görüp, altıdığınız ekstra puanın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca yere atacağınız medkiti rakip takımın oyuncuları da kullanabilir fakat normal olaraktan size puan gelmesini beklememeniz gerekiyor.

6. Eğer bir rush mapinde oynuyorsanız. Ne olursa olsun soğukkanlılığınızı koruyun ve bir ninja gibi davranın. Kimsenin size görmesine izin vermeyin. Sizi görenlerin cevabını ise onu indirerek verin.

7. Eğer Operation Métro gibi oyunun su gibi akıcı olduğu maplerde oynuyor iseniz her zaman takımınızın yanında olmaya özen gösterin. Eğer olur da çaktırmadan bir rush yapıp, rakip takımın arkasına geçmeyi başarabilirseniz; size büyük yararı olacak olan Support kitini seçmenizi tavsiye ederim. Eğer anlaşmalı olarak bir arkadaşınızla oynuyorsanız; yanınızda Assault kitli bir arkadaşınızın olması sizin ve onun açısından size büyük artılar sağlayacaktır.

8. Kendinize, gizlilik ve sniper yeteneklerinize güveniyor iseniz; hiç durmadan Recon kitin seçin. İlk başlardaki silahlar kısmen de olsa işinizi görecektir fakat ilerleyen zamanlarda açtığınız yeni silahlar size muhteşem bir güç kılacaktır. Bu muhteşem gücü de Assault ve Support kitli biriyle süslerseniz inanılmaz işler başarabilirsiniz.

9. Evet arkadaşlar, Engineer kitinden de birazcık bahsedelim. Bu kit bildiğiniz veya şimdi öğrenecek olduğunuz üzere RPG veya SMAW'a sahip bir kittir. Uzaktan birçok kara ve hava aracını havaya ucurabilirsiniz. Bunu Support ile araçlara C4 ile koyarak da yapabilirsiniz fakat keskin nişancılığınıza güveniyor ve uzaktaki hedefi vurabileceğinizi düşünüyor iseniz kesinlikle bu kit ile ilgilenmenizi tavsiye ederim.

10. Hep kara veya hava maplerinde oynamanızı kesinlikle tavsiye etmem. Battlefield 3 sizin her mapten çeşit çeşit zevk almanız için tasarlanmış bir oyundur. Bu zevki bütün mapleri oynayarak çıkarabilirsiniz. Bana inanın ki bir kere denemekten asla zarar gelmez. Kendinizi lütfen bir mape sabitleyip, oyundaki o muhteşem zevkten kendinizi mahrum bırakmayın.

Evet, benden bu kadar arkadaşlar. Kısacık bir rehber hazırladım, en başta da dediğim gibi eksiklerim ve yanlışlarım varsa düzeltirseniz sevinirim. Sürç-i lisan eylediysem affola, iyi forumlar dilerim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhterekli -- 4 Temmuz 2012; 16:59:24 >

• Teşşekürler Emeğine Sağlık.. Mutlaka arkadaşların işine yarayacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ToxiCity_

Teşşekürler Emeğine Sağlık.. Mutlaka arkadaşların işine yarayacaktır..

Ben teşekkür ederim hocam. Umarım işlerine yarar.
  • Emeğine sağlık basit bilgiler olsada noob arkadaşlar birkaç ipucu kaparlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yafoo

Emeğine sağlık basit bilgiler olsada noob arkadaşlar birkaç ipucu kaparlar

Kapsınlar canım, olmaz öyle. Bu arada da teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhterekli -- 4 Temmuz 2012; 16:31:35 >
  • Sağ ol Mustafa "ABİ" Çok lazım olacak bana eminim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgrlilds

Sağ ol Mustafa "ABİ" Çok lazım olacak bana eminim .

Teşekkür ederim, umarım işine yarar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kara ve hava mapleri derken?sadece uçaklar olan mı var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukox

Kara ve hava mapleri derken?sadece uçaklar olan mı var?

Hava maplerinde jet ve helikopter gibi araçlar bulunuyor, kara maplerinde ise sadece piyadeler bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhterekli -- 4 Temmuz 2012; 19:36:51 >
  • yararlı bilgiler tabi
  • Bana göre oyuna yeni başlayan arkadaşlar assault oynasın defibrillator'ü açsın o baya götürür bide silahları çok overpower oldugu için öldürmeside kolay olur örn:m16a3
  • Assault oynayan arkadaslar LÜTFEN ama LÜTFEN noobtuberlık yapmayın.M320 alıp etrafta kosusturup 2 kill fazla almak takımınızın yararına degil.Cok gördüm bunu oyunda Assault adam REVIVE etmiyor yanında öldügün halde.Bunlara dikkat edin.Ben assault ile ne zaman oynasam hep 1. oluyorum cünkü revive ile deli gibi puan kasıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaturalBornKillah

Assault oynayan arkadaslar LÜTFEN ama LÜTFEN noobtuberlık yapmayın.M320 alıp etrafta kosusturup 2 kill fazla almak takımınızın yararına degil.Cok gördüm bunu oyunda Assault adam REVIVE etmiyor yanında öldügün halde.Bunlara dikkat edin.Ben assault ile ne zaman oynasam hep 1. oluyorum cünkü revive ile deli gibi puan kasıyorsun.

hocam en azından o iyi bazı serverlarda metro açıkken RPG SMAW falan sallayanlar var support arkadaşlarda habire bunlara mermi atıyor hiç çekilmiyor oyun
  • robspid: Teşekkür ederim hocam.

CyBorgice: Her türlü kiti denemelerinde fayda var fakat alışana kadar Assault doğru bir tercih olabilir.

NaturalBornKillah: Bırak yapsınlar, ilerleyen zamanlarda oyunun tadının öyle çıkmadığını ve level atlayamadıklarını anlayacaklar elbet.
  • Engineer-Support favori kitlerimdir genelde hep bu 2 sini oynarım cünkü Repair dan tutun Mermi saglamayı falan filan seviyorum.Takıma yardım etmeyi durumu ilerletip Metro gibi bir mapde CQ oynuyorsak hattı ilerletmek gerektigini falan biliyorum.
  • quote:

Engineer-Support favori kitlerimdir genelde hep bu 2 sini oynarım cünkü Repair dan tutun Mermi saglamayı falan filan seviyorum.Takıma yardım etmeyi durumu ilerletip Metro gibi bir mapde CQ oynuyorsak hattı ilerletmek gerektigini falan biliyorum.

Ama Assault'unun skoru diğerlerine göre daha fazladır.
  • Medic en favorim kitim,hiç kimseye yardım etmiyorum yani medikit atıp revive vs. yapmıyorum.Elimde ya M16A3 yada KH2002 Metro'da terör estiriyorum.Benim için inanılmaz bir zevk.Ama birisi kaldırmayınca fena ayar oluyorum.
  • TheExecutioner ;

quote:

Assault oynayan arkadaslar LÜTFEN ama LÜTFEN noobtuberlık yapmayın.M320 alıp etrafta kosusturup 2 kill fazla almak takımınızın yararına degil.Cok gördüm bunu oyunda Assault adam REVIVE etmiyor yanında öldügün halde.Bunlara dikkat edin.Ben assault ile ne zaman oynasam hep 1. oluyorum cünkü revive ile deli gibi puan kasıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheExecutioner

Medic en favorim kitim,hiç kimseye yardım etmiyorum yani medikit atıp revive vs. yapmıyorum.Elimde ya M16A3 yada KH2002 Metro'da terör estiriyorum.Benim için inanılmaz bir zevk.Ama birisi kaldırmayınca fena ayar oluyorum.

• Tamam vurmayın.Benim oyun stilim bu arkadaş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.