Şimdi Ara

BU PROBLEMİ ÇÖZEBİLECEK ELEKTRİK ELEKTRONİKÇİYE HELAL OLSUN !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LÜTFEN BAŞKALARININ OKUMASINI DA SAĞLAYIN, TAMİRCİLER DE ÇÖZEMEDİ BU DURUMU..

PROBLEM : Yamaha NS10M marka pasif hoparlörlerimden müzik dinlerken SAĞ ya da SOL taraftan rastlansal olarak ses kesiliyor. Sesi mediaplayer ya da ses kartımın üzerinden biraz daha yükselttiğimde ses geri geliyor. Birsüre sonra tekrar gidiyor. Kullandığım AMFİ SAMSON SERVO 260...

İŞİN GARİP TARAFI AYNI EKİPMANI BAŞKA BİR ARKADAŞIMIN EVİNE TAŞIDIĞIMDA PROBLEM YOK OLUYOR !!! TAMİRCİLER DE ÇÖZEMİYOR ÖÜNKÜ ORAYA GÖTÜRDÜĞÜMDE EKİPMANLARI HİÇ SIKINTISIZ ÇALIŞIYORLAR...

Daha da ileri gittim !!!

Başka bir marka AMFİ (ALESİS RA 150), başka SES KARTI başka BİLGİSAYAR ve başka HOPARLÖRLER(PIONEER) de aynı sorunu yaşıyorum !!! Birsürü kablo değiştirdim kabloların hepsi sağlam...

BU DURUM BENİM EVİMDEKİ ELEKTRİK SİSTEMİNDEN Mİ KAYNAKLANIYOR ?

Anlaşılmayan bir yer varsa daha yalın anlatabilirim... BİR EL ATIVERİN BU DURUMA...

• bazen olur oyle canını sıkma :)
  • evdeki toprak hattında problem varmı.anfinin fişinde toprak hattı varmı.
  • evindeki prizleri kontrol ettinmi içine toz filan kaçmış olabilir.
  • Bana da topraklama problemi gibi geldi.
  • db_61 kullanıcısına yanıt
    üstadlar, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim benim için hayati bir durum.
    Şimdi toprak hattı yok sanırım çünkü pirizin içinde toprak için ayrılan metali de Nötr olan kabloyla birleştirmişler :( sanırım apartmanın toprak hattı yok :S
  • olcaydemirci O kullanıcısına yanıt
    Sorun toprak hattı olmayışından kaynaklanıyor.Muhtemelen elektrik kaçıran bir cihazınız var. Toprak hattı olmadığı için elektrik kaçıran cihazı çalıştırdığınızda anfinizi yada ses kartınızı etkiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hoparlörlerin yerini değiştirmeyi veya prizdeki sıfırlamayı kaldırmayı dene.
  • Amfiyi değiştirdiğinde aynı sorun devam ediyormu,
    hoparlörü değiştirdiğinde aynı sorun devam ediyormu,
  • Problemin topraklamayla pek alakası olmadığını sanıyorum.. topraklamanın olmaması böyle bir şey yapmaz... Sizin probleminiz aşırı yüksek sinyal uygulama problemine benziyor.. Amplifier katınızın koruma sistemi devreye giriyor bir süre sonra tekrar normale dönüyor . siz düşük seviyeli bir giriş yapın ve deneyin . çok büyük ihtimalle bu problemi yaşamayacaksınız...
  • Başka bilgisayar, başka ses kartı, başka hoparlör, başka bir amfi diyorsunuz. Yani şunu mu söylüyorsunuz; bunların her dördünü aynı anda değiştirdim, yani eve eskisinden izole olan yeni bir sistem kurdum ve ortak olan tek şey elektrik şebekesi mi demeye çalışıyorsunuz ?
    Eğer bunu söylüyorsanız sorununuzun güç kaynağında olduğu söylenebilir. Şunu düşünmelisiniz; yeni kurulan sistemde eskisiyle ortak olan başka parametre varmı elektrik dışında ? Eğer cevap kesin olarak "yok" ise, bu durumda güç kaynağı veya elektromagnetik gürültüden şüphelenmek gerek. Tabi, çaldığınız müziğin farklılığı durumu nasıl etkiliyor onu da araştırmak gerek. Çaldığınız mp3 veya herneyse dosyanın bozuk olma ihtimali de sözkonusu olabilir.
    Hoparlorden gelen anormal sesi tanimlayabilir misiniz ? vınlama gibi mi, tiz bir ses mi yoksa boğuk mu ?
  • kenakord kullanıcısına yanıt
    hocam anfi,kablolar,bilgisayar ve ses katı değiştirilerek deneme yapılmış yine aynı sorunla karşılaşılmış.toprak hattı olmayışı ve toprak hattına nötr hattın bağlanması böyle bir probleme sebep olabilir diye düşünüyorum. Normalde üzerinde 0 volt olması gereken toprak hattına evde çalıştırılan diğer cihazlardan nötr hattı üzerinden voltaj gelme ihtimali yüksek. Gelen voltajda anfinin ses giriş kanalının şase ucana geliyor.
  • Üstadlar ilginiz için MİNNETTARIM !!! Daha net anlatmaya çalışayım problemi ilk yaşadığımdaki setup şudur :

LANCOOL PC + STEINBERG UR824 SES KARTI + SAMSON SERVO 260 AMFI + YAMAHA NS10M HOPARLÖR + SCHULTZ MARKA KABLOLAMA = SIKINTI VAR

ikinci deneme :

MACBOOK RPO LAPTOP + MOTU SES KARTI + ALESIS RA 150 AMFI + PIONEER 3 WAYS HOPARLÖR + NONAME YERLI KABLOLAR = AYNI SIKINTI TEKRAR ETTİ

bunların dışında şöyle kombinasyonlar da öğeleri mixledim yani amfiyi aynı tuttum da bilgisayarı değiştirdim vs... tüm kombinasyonlarda problem var...

BİR DE DİP NOT !!! Elimde AKTİF (YANİ KENDİNDEN AMFİLİ) ADAM AUDİO A7X MODEL referans hoparlörler var. Bunlarda asla böyle bir problem yaşamıyorum.
    aynı ses kartları ve aynı bilgisayarlarla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.