Şimdi Ara

Bu problemin sebebi nedir ? ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. bilgisayarımdan 2 gündür mavi ekran alıyordum ve en sonunda açılmamaya başladı.
    Sonra bilgisayarcıya götürdüm ( bu arada sistem alalı daha 3 ay oldu ) format atmayı denedi ama olmadı.
    Sonra ramin 1 tanesini çıkarıp format attı. Fakat bu sefer şöyle bir problem var.
    Bilgisayar 3 aydır kusursuz çalışıodu şimdi sorunlar şöyle

1. kit ram takılıyken bilgisayar açilmıyor ekrana görüntü gelmiyor
    2. ramlar 2-3 slota takılıyken bilgisayar çalışıyor fakat bu sefer reset attığımda açılmıyor baştan güc kaynagından acıp kapamam gerekıyor tekrar acılması ıcın resetı gormuyor.
    3. sorun tek ram takınca pc sorunsuz calısıyor.
    4. sorun ramları tek tek denedıgımde tum slotlarda calısıyor fakat cıft denedıgımde sadece yan yanayken 2-3 de calısıo ordada reset calısmıo
    5. ramlar calısıyor fakat cıftı takılıyken pc acılmıyor acılsada resetı gormuyor.

Bu neden kaynaklı olabılır ?

Sistem

i7 7700
    Asus PRIME Z270-P
    GIGABYTE 6GB GTX1060 GAMING G1 6G GDDR5 192 Bit
    Gskıll 16gb (2x8gb) Ripjawsv Kırmızı Ddr4 2400mhz Cl15
    Power thermaltake 700w

• Ramleri birinde problem var gibi

Bunuda test etmek için memtest yaparak denemenizi gerekli ilk olarak tek tek test edin sonra kit olarak deneyin birde 2-3de sistem single olarak çalışır yani ramleri eş olarak çalışmaz 1-3 2-4 ise dual eş olarak çalışırlar. Büyük ihtimalle biri arızalı olmalı yada istenilen frekans yada cl değerine erişemedikleri için eş olarak çalışmıyorlar.

Buna benzer durum bende MHz cl değeri aynı ama marka farklı iki ramde başıma geldi ama biostan voltaj cl frekans değerilerini zorla vererek ikisini eş olarak çalıştırmıştım.

Tabi slotlara toz girmiş olabilir tozunu al bi ramleri temizle Anakartta bios update yap bunlarda olabilir.

https://www.google.com.tr/amp/s/www.technopat.net/sosyal/konu/memtest86-usbden-calisan-ram-bellek-test-programi.201/%3famp=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 2 Ocak 2018; 14:48:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun bios imiş.
    Bios güncellemesi yapıldı ve şimdi ramlar çalısıyor pc reset ac kapama calısıyor.
    fakat yinede ısı olcme programlarında ana kart derecem 115Bu problemin sebebi nedir ? ACİL YARDIM

bu sorunu nasıl cozebılırım. Ana kart daha 4 aylık ve garantıye gıttı bios guncelleyıp gondermısler ama bu problemı nasıl gormemısler anlamadım.
    Sizce ne yapmalıyım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nedir çözümü yok mu ?
    7 yıl önce açıldı
    acil bi sorunum var yardım.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.