Şimdi Ara

Bu RAM'Ler Adamı deli eder!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarın açma düğmesine bastığımda RAM'leri okumadığı için pc ekranı gelmiyor ancak ramların üstüne bastırdığımda "cık" diye bir ses geliyor ve pc açılıyor.

Sorum ram dokunmadan neden direk pc açılmıyor ?

Ramlarda temazsızlık vardır demeyin çünkü bastırıp elimi çektiğimde çalışmaya devam ediyor hiçbir sorun olmuyor, taaa kii sonraki resetmeye kadar....

• Yardımcı olacak kişiler yokmu ?
  • bıosunu kontrol et arkadaşım bıosunu resetle bide driverlarını kontrol et çakışma varmı remleri temizleyip tekrar tak bide
  • Dediğin olayların hepsini yaptım ama tık yok hocam?
  • ramlerinde statik elektriklenme oluşmuş olmalı..
    ramleri takarken devrelere dokunmadan sadece kenarlarından tutarak söküp takın daima..
  • Statik elektiriklenme olsa ramlar hiç çalışmaz degil mi ? ama bastırdıgımda çalışıyor elimi çektiğimde çalışmaya devam ediyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem666

Statik elektiriklenme olsa ramlar hiç çalışmaz degil mi ? ama bastırdıgımda çalışıyor elimi çektiğimde çalışmaya devam ediyorlar

dimm (ramları taktığın yer) bunlar biraz aşınmış galiba tam olarak ramleri sıkıştırmıyor.

bilgisayarın kapalı iken bu ram slotlarını güzelce tozlardan arındır. hava üflet kopresörle yaparsan iyi olur.
    ramleri elinde iyice bastırarak yerine yerleştir. sıcak slikon kullanarak güzelce silikonla

umarım işine yarar

kolay gelisn
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu pc ne kadar eder?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım ram ın birisini tak bi çalıştır bide arkadaşın dediklerini yap diğeri dursun sonra diğerini tak diğerini takma sorun ramdemi ana kart ram yuvasındamı onu bi anlayalım
  • Deneyeceğim ama olacağını pek sanmıyorum diyorum ya sıkıştırmada sorun olsa elimi çektiğim anda pc tekrar hata verir ama bende vermiyorrr
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem666

Öncelikle merhaba arkadaşlar.
    Bilgisayarın açma düğmesine bastığımda RAM'leri okumadığı için pc ekranı gelmiyor ancak ramların üstüne bastırdığımda "cık" diye bir ses geliyor ve pc açılıyor.

Sorum ram dokunmadan neden direk pc açılmıyor ?

Ramlarda temazsızlık vardır demeyin çünkü bastırıp elimi çektiğimde çalışmaya devam ediyor hiçbir sorun olmuyor, taaa kii sonraki resetmeye kadar....

dostum fikrimi soracak olursan. ramlerini çıkar slot girişlerini mumla bir guzel yağla ve silgi ile sil daha sonra slot değiştirerek tak fakat slota takmadan önce slotların temiz olduğundan emin ol. tozunu al.
    sorunun giderildiğini göreceksin. teşekkürler...
  • bu arada asla bilgisayar çalışırken hdd ram vs. çıplak el ile dokunma. üzerindeki statik elektrik ile sıkıntı teşkil edebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.