Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bilgisayarın açma düğmesine bastığımda RAM'leri okumadığı için pc ekranı gelmiyor ancak ramların üstüne bastırdığımda "cık" diye bir ses geliyor ve pc açılıyor.
Statik elektiriklenme olsa ramlar hiç çalışmaz degil mi ? ama bastırdıgımda çalışıyor elimi çektiğimde çalışmaya devam ediyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: Erdem666
Statik elektiriklenme olsa ramlar hiç çalışmaz degil mi ? ama bastırdıgımda çalışıyor elimi çektiğimde çalışmaya devam ediyorlar
dimm (ramları taktığın yer) bunlar biraz aşınmış galiba tam olarak ramleri sıkıştırmıyor.
bilgisayarın kapalı iken bu ram slotlarını güzelce tozlardan arındır. hava üflet kopresörle yaparsan iyi olur. ramleri elinde iyice bastırarak yerine yerleştir. sıcak slikon kullanarak güzelce silikonla
arkadaşım ram ın birisini tak bi çalıştır bide arkadaşın dediklerini yap diğeri dursun sonra diğerini tak diğerini takma sorun ramdemi ana kart ram yuvasındamı onu bi anlayalım
Deneyeceğim ama olacağını pek sanmıyorum diyorum ya sıkıştırmada sorun olsa elimi çektiğim anda pc tekrar hata verir ama bende vermiyorrr
quote:
Orijinalden alıntı: Erdem666
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bilgisayarın açma düğmesine bastığımda RAM'leri okumadığı için pc ekranı gelmiyor ancak ramların üstüne bastırdığımda "cık" diye bir ses geliyor ve pc açılıyor.
Sorum ram dokunmadan neden direk pc açılmıyor ?
Ramlarda temazsızlık vardır demeyin çünkü bastırıp elimi çektiğimde çalışmaya devam ediyor hiçbir sorun olmuyor, taaa kii sonraki resetmeye kadar....
dostum fikrimi soracak olursan. ramlerini çıkar slot girişlerini mumla bir guzel yağla ve silgi ile sil daha sonra slot değiştirerek tak fakat slota takmadan önce slotların temiz olduğundan emin ol. tozunu al. sorunun giderildiğini göreceksin. teşekkürler...
bu arada asla bilgisayar çalışırken hdd ram vs. çıplak el ile dokunma. üzerindeki statik elektrik ile sıkıntı teşkil edebilirsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme