Şimdi Ara

Bu sıralamayla mühendislik riskini almalı mıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
3
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yardımcı olacak arkadaşlar tümünü okumadan yazmasın.

7-8k sıralama gelecek gibi duruyor. Tıp ve bilgisayar mühendisliği arasında kararsızım. Ne alakasız meslekler demeyin. Türkiye adamı bu hale getiriyor işte. Küçüklüğümden beri bilgisayarlarla aram iyiydi. Arkadaşlarım bilgisayarda oyun oynarken ben kod yazardım. Kendimi övmek için söylemiyorum, doğru tavsiyeyi verebilmeniz önemli. Bir taraftan da tıp ile ne kadar alakasız olsam da ailem, akrabalarım, arkadaşlarım şunlarla beynimi yıkadı: tıp okursan işin hazır, toplumda saygın biri olursun, 90k işsiz mühendis var, mühendis olarak mezun olduğunda onlardan farkın olmayacak ikiniz de mühendis olacaksınız. Sizin de bildiğiniz şeyler işte. Bilgisayar seçersem Galatasaray Bilgisayar'a ya da Yıldız Teknik Bilgisayar'a giderim ona göre değerlendirin. Ha birde sıralamam İTÜ,ODTÜ gibi üniversitelere yetse hiç düşünmem onları yazarım. Ama tam arada kaldım bu sıralamayla. Örneğin Galatasaray Bilgisayardan mezun biri odtüden mezun birinin düzeyine gelebilir mi ?

Lütfen alanında bilgili olanlar yazsın, teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tıp garanti görülüyor ama bazen hastanede suratı asık doktor görüyoruz ve bu hastanın da moralini bozuyor. Hatta bir cildiyeci 2dk teşhis koyup gönderdi beni. Açıkcası tıpta mezun sayısı artacak ve kimse bu suratsız doktorlara bakmayacak yeni gelen güler yüzlü doktorlar varken. Ben o doktora bir daha gitmeyi düşünmüyorum 2.defa da şans verdim hâlâ aynı. Yani demek istediğim eğer doktor olup asık suratlı olacaksan sana gelen hasta sayısı azalacak ve gittikçe hasta gelmemeye başlayacak.
  • alma kardesim 7-8k mühendislik çöptür, yaz tıpını oku kafa rahat miss
  • 3-5k arası gelecek ben de vazgeçtim 4 sene iş bulcam mı diye delirceğime en azından kafam rahat eder
  • Hayalerinize koşun arkadaşlar. Sevdiğiniz mesleği yapın.
    Başka bir hayatınız yok.
    Ondan sonra gece 4 te nöbet tutarken ailenize küfür etmeyin içinizden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umuuuut -- 27 Haziran 2019; 13:25:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tıp garanti görülüyor ama bazen hastanede suratı asık doktor görüyoruz ve bu hastanın da moralini bozuyor. Hatta bir cildiyeci 2dk teşhis koyup gönderdi beni. Açıkcası tıpta mezun sayısı artacak ve kimse bu suratsız doktorlara bakmayacak yeni gelen güler yüzlü doktorlar varken. Ben o doktora bir daha gitmeyi düşünmüyorum 2.defa da şans verdim hâlâ aynı. Yani demek istediğim eğer doktor olup asık suratlı olacaksan sana gelen hasta sayısı azalacak ve gittikçe hasta gelmemeye başlayacak.

• barkoda10 kullanıcısına yanıt
    Neye göre çöp dediniz acaba hocam ?

• Wither21 W kullanıcısına yanıt
    dalga geçiyordum :d
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba hocam birkaç farklı bakış açısından bakarak kişisel görüşümü aktarmaya çalışacağım.

Bana göre en öncelikli olan sizin kişisel tercihinizdir. Yani bilgisayar mühendisliğinde okumak istiyorsan niçin başka bir bölüme gidip orda 5-6 yıl harcayasın, daha sonra da ömrünün geri kalanını sevmediğin bir işi yaparak geçiresin.

Diğer bir açıdan bakarsak tıpın prestijini gitgide yitirdiğini düşünüyorum. Bilgisayar mühendislerinin ise değeri artmakta. Özellikle yurt dışına çıkmak gibi bir planınız var ise bilgisayar mühendisliği daha avantajlı gibi duruyor.
  • İTÜ EHM.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • barkoda10 kullanıcısına yanıt
    Hocam çevremdekiler ciddi ciddi bunları dediği için ayırt edemiyorum artık şaka mı gerçek mi

• Çöldeki Vaha Ç kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler hocam.
    Bilgisayar mühendisliği seçersem hedefim yurtdışı olacak zaten.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:53:6 >
    ilk 30k da tüm mühendislikler iyidir, sen 7-8k diyorsun. risk falan yazmışsın saçmalama olm ne riski .d
  • Galatasaray Fransızca eğitim veriyor. Ayrıca Fransaya staja gönderiyorlarmış diye duydum.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:53:1 >
  • Hayallerinin peşinden koşmak kadar güzeli var mı? Tıp bitirince iş hazırmış.. Aynen hazır kardeşim Bayburt'un köyüne gidersin artık. 2 kelimeyi yanyana getirip cümle kuramayan cahil tipler "benimle güzel ilgilenmedi, güleryüz göstermedi" diye seni şikayet ettiğinde, kazandığın parayı harcayacak zamanın olmadığında görürüm ben seni. Garanti diye zevk almadığın meslek mi yazılır? Ha ama mühendislik yazam, sadece derslere girem çıkam, hatta derslere bile girmeyem imza attıram, yazları staj yapmayam evde yatam, kendime geliştirmeyem kankalarla batak atam modundaysan hiç yazma mühendislik.
  • Evet biliyorum bilgisayar mühendisliği icin ingilizcenin önemini. Zaten gideceğim üniversite ne olursa olsun ilk işim ingilizceyi halletmek olacak. Ama elimde seçenek yok. İngilizce bilgisayar olsa ona giderim ama devlette en yakın ingilizce hacettepe. İngilizce özel üniversite olarak bahçeşehir veya yeditepe var düşünebileceğim. Ama özele de pek sıcak bakmıyorum.

• Mithellius M kullanıcısına yanıt
    Tam tersi. Büyük hayallerim var ve üniversitede bu sene sınava çalıştığımdan daha çok çalışmayı düşünüyorum.
    Tıp konusunda dediklerini çoğu kişi diyor ama anlatamıyorum çevremdekilere. Genelde şöyle karşı çıkıyorlar: 5-10 sene sıkıcaksın dişini sonra güzel bir büyükşehire atanınca krallar gibi yaşayacaksın.

Yorumun için teşekkürler hocam.

• Hocam ben yazılım alanında çalışmak istiyorum. EHM seçersem sıkıntı olmaz mı ? Farklı dersler olacak en basitinden. Peki itü EHM seçip yatay geçiş ile bilgisayara geçme şansım var mı sizce veya yapmalı mıyım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ramm27stein

3-5k arası gelecek ben de vazgeçtim 4 sene iş bulcam mı diye delirceğime en azından kafam rahat eder
    odtü makinaya girip de iş bulamam diye düşüneceksen hiç girip boşuna kontenjan doldurma zaten. senin yerine hak eden ve gerçekten mühendis olmak isteyen vizyonlu kişiler girsin.

korkaklar, yumuşak totolular, zorluğa gelemeyenler lütfen sıralamaları tıpa yetiyorsa tıp yazsın (gerçekten doktor olmak isteyen tıp biliminde araştırmalar yapmak isteyenler üzerine alınmasın), küçük bir mahallede sağlık ocağında ağrı kesici yazıp maaşınızı alın ve etliye sütlüye karışmayın. sonra bu ülke niye gelişmiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.