Şimdi Ara

Bu sisteme hangi ekran kartını almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selamlar arkadaşlar ben yakında sistem toplayacağım ve ekran kartı konusunda çok kararsızım
    Msi H110m-i3 6100 tabanlı bir sistem kuracağım.
    Ve bu sisteme GTX 970 mi yoksa R9 390 mı daha stabil çalışır
    Sormak istediğim sorular var
    -bu kartlarda işlemci ne kadar darboğaz yapar?
    -Msi GTX 970 alsam coil whine sorunlu çıkma olanağı ne kadardır?
    -Ve DX12 de hangisinden iyi performansı elde ederim?

Cevaplarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canay3241 -- 30 Mart 2016; 22:06:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer elektrik faturası hiç sorun değil dersen ekstra VRAM için r9 390 al derim ama elektrik daha az harcasın dersen gtx 970 seçmelisin. İkisi arasındaki FPS fark anlaşılamayacak derecede.
    Directx 12 için ne desek yalan olur ama Nvidia nında yeni ekran kartlarında Vram leri arttırmasına bakılırsa 4 gb yeterli olmayacak gibi o yüzden r9 390 benim tavsiyem olur.
  • Peki coil whine açısından ne dersiniz msi değiştirmiyor diye biliyorum ama msi almak istiyorum açıkçası.Coil whine olsa bile beni rahatsız edermi hocam bu arada teşekkürker cevabın için.

• coil whine bu markada cikmaz diye bir sey yok cikanlar degistiriyor karti.rahatsiz olmuyorum diyen var odada duramiyorum diyen var yani kartina gore degisir bu is.buradan bunu al super sorunsuz diye garanti veremeyiz.ugrasirim diyorsan 970 al idade filan bozmaz dersen ama ugrasmam dersen 390 vram konusunda avantajli ve pek farklari yok bu oyunda 2-3 fps o onde olsun bu oyunda oteki takilma hiza.dx12 konusunda mevcut kartlarin birbirlerini tokatlayacaklarina inanmiyorum yeni nesli dx12 icin cikariyorlar o yuzden 390 970 arasinda dx12 farki olmaz.
  • Peki hocam i3 6100 ile hangi kart daha çok darboğaz yapar veya yapar mı?

• hangi karta darbogaz derken 970 ile 390 mi diyorsun.iki kartin pek farki yok al birini vur otekine o yuzden birinde nasil olacaksa otekinde de ayni olacaktir.6100 ile kullanamasan ben zaten 960 380 al derdim kullanabilmen lazim.bir de su hileli bioslardan yukler oc olayini da acarsan daha iyi olur ama mecburiyet degil.anakart bolumune bir baslik acsana hangi markanin bu tip biosu var oc yapilabiliyor k olmayan islemcilerde diye?
  • Acarim hocam ama hala kararsızım yani elim ayağım bağlı hangisi daha uzun gider ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Canay3241 C kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi i5 6600 yapıp Ekran Kartınıda 380x Yapın veya 960 İşlemci Düşük kalmış GTX 970 e
  • Hocam kullanabilirsem i3 ile 970 alacağım.

• i3+970'in i5+960'tan daha iyi olacagi iki oyun soyleyeyim biri project cars oteki witcher 3.biz bu oyunlara islemci verdik 4.5 ghz 3570k ama para etmedi kart 380 yani 960 ile ayni performans.elimizde 970 olsaydi 4.5 3570k'ya da gerek kalmayacakti.tersi olmaz mi bilmiyorum simdiki oyunlar karta yukleniyor gibi geliyor bana ama gta5 gibi islemci isterim diyen oyunlar da var.islemciye oc yaparim diyorsun cok kafan bozulursa 6500 de alabilirsin o yuzden islemciye takilip 960 alma.lakin 970 4gb ile sorun yapacak bugun yarin oyunlar artik 4gb yetmez demeye basladi.bu furya devam ederse 970 gibi bir kartla texture ayarini kisarak oynarsin.kartin cekirdek gucu cok iyiyken ram yetmiyor diye nasil ayar kisilir ben iyi bilirim.6850 crossfire 2011'de baya gucluydu simdi bile 270x'ten biraz daha iyi ama 1gb yapmis adamlar surundum resmen.3gb 280x aldim 2013'te oh dedim.simdi 4gb 380 var.sistemde de 16gb ram var.raam raaaam diye manyaga baglamamin sebebi var yani.çölde susuz kalan insanlarin son star wars'taki gibi kafayi su yalagina sokmasi olayi basindan gecince ogreniyorsun.tomb raider hem 4gb vram olmaz diyor son ayarda hem de 11gb sitem rami yiyor 8gb filan yapma sistemi.

• NVidia Fanboi değilseniz AMD alın.
  • Birde tabi son noktada ekran kartını alırkenki ekonomik durum bu genelde daha belirleyici oluyor..fark etmiyor rakip üretici felan genel kullanıcı cebinden minimum many++ ile nasıl maximum performans alırıma bakıyor...
    bu noktadan sonra kartları ucuz ve performanslı olan firma kazanıyor müşteri açısından hangi firma olduğu belli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 31 Mart 2016; 20:08:59 >
  • İleride işlemci güncellerim dersen al 970'i İ3 işlemcinin yanına yetersiz kalacak büyük ihtimalle zayıf yani.
  • Peki neden 970?

• Arkadaşlar R9 380x alabilirim i5 6500 kombinasyonu ile nasıl olur sizce yanına i5 6600 da alabilirim r9 380x alsam i5 6500 mi yoksa 6600 mu almalıyım?

• Yine burada Ekonomine bakıyor Cebinden Max kaç tl çıkarabilirsin bu iş için onu netleştir ona göre yardımcı olunur şunumu alsam iyi olur bunumu alsam iyi olur muhabbeti senin açından verimli olmaz önceliğini belirleyip bütçe sunar,ona göre en verimli sistemi alırsın...
    Şu durumda iki işlemcide üzmez cebinden daha az çıkaranı al derim ama işte bütçe aşarsa daha iyi işlemci seçme şansıda olabilir bana kalsa şu an işlemci felan almam yeni sistem haddinden fazla bütçe istiyor minimum sistem ile en az 1-2 yıl gidilir yeni çıkan sistemden ekonomik olan tercih edilir gelişmeler yakından takip edilir..onun haricinde biraz ölü yatırım olucak gibi yeni işlemciler ekran kartları şimdiki idare eden işlemci o zaman minimum seviyesini desteklememesi sorunu bla bla sana kalmış hangisi kafana yatıyorsa....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 31 Mart 2016; 23:38:51 >
  • Hocam bütçem 2600 tl bu fiyatla en iyi performans verecek sistem hangisi bf cod gta 5 oyunlarında?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.