Şimdi Ara

Bu sorunu çözen bilgisayar olayını aşmış demektir!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim bilgisayarımda altı aydır peydah olan bi sorun var hiç bi anlam veremiyor ve hiçbişekilde çözemiyorum. Yardımcı olanın Allah ne muradı varsa versin:

6 ay önce bilgisayarın anakartı, ekran kartı, işlemcisi değişti bi de yeni harddisk aldım. Bundan sonra da bilgisayarı eve getirdim windows kurmak için, sorun o zaman belli etti kendini. Bilgisayara windows kurmak istediğimde bazen tam windows kur başlarken bazen tam ortasında bazen de sonlarına doğru mavi ekran vermeye başladı. yaklaşık 10 defa falan resetledikten sonra ve biraz da şansın yardımıyla en sonunda windows kurmayı başarabildim. Ancak aynı hata devam etmekte; şöyleki windows açıldıktan belki 5 dakka belki 1 saat sonra bilgisayar yine mavi ekran vermekte. Yanlış hatırlamıyorsam "PAGE_FOUND_IN_NONPAGED_AREA" ya da buna benzeyen bi hata veriyor. Bu sorun için genelde RAM ler bozuk falan dendiğini biliyorum ancak şöyle bi problem var: Eğer windows açıldıktan sonra herhangi bir oyun açıp ALT+TAB yaparak windowsa geri dönersem hiçbir şekilde bilgisayar kendini resetlemiyor bütün gece açık bıraksam da hiçbişey olmuyor.

İşte böyle arkadaşlar. Bu sorun hakkında bi fikri olan, hatta başına gelmiş olan falan varsa hayır duaların en büyüğünü alır. Sistemim aşağıda yazıyor:

AMD Athlon 64 3700
    Winfast NF4 anakart
    ATI Radeon X550
    1 GB RAM (2 x 512) (marka ve modelini maalesef hatırlamıyorum ama ikisi de aynı model onu biliyorum)
    Windows XP Professional

Şimdiden en ufak yardımı dokunanlara teşekkürler.

• kasanız ne marka+ gerçek PSU mu en az gereçek 350 w olması ve yinede kingston marka ve 2 adet ise aynı seri ram'ı kontrol ediniz..
  • its a software problem. cd' ni degistir. olmadi islemcini degistir.
  • dostum en sağlıklı çözüm için önce bütün bileşenleri kasadan çıkar yalıtkan bir şeyin üzerine dikkatlice koy iyi bir power supply bul ve dikkatlice bağlantıları yap. Bencede önce ramlerde problem var gibi geliyor. Aynı sorunu bende yaşamıştım denemediğimiz şey kalmamıştı sende de böyle bişey olcak diye bişey yok ama meğerse anakartın üzerinde mikronik bir çatlak varmış ve zaman zaman iletişimsizliğe neden olduğu için böyle birşey oluyormuş nokta kadar bi lehim işi çözmüştü neyse seninki belki başka birşeydir kesin budur demiyorum. biosta extra açık şeyleri kapat tek tek açarak dene örneğin usb leri kapat portları ses kartını tek tek kapat dene daha sonra tek tek açarak dene biraz sabır gerekli mümkünse diski değiştir bide walla makine elinin altında olmadan yorum yapması da inan çok zor ya.

• quote:

Orjinalden alıntı: sahraaa2002

its a software problem. cd' ni degistir. olmadi islemcini degistir.

arkadaşım işlemciyle ne alakası var bi işlemci ya çalışır ya çalışmaz ya 1 dir ya 0 dır işlemciyle ne ilgisi var. sen kesin intelcisindir kıskandın adamı dimi
  • Arkadaşlar dediklerinizin hepsini yaptım ama bi sonuç alamadım maalesef. PSU 300 W mış. Ama benim anlamadığım nokta niçin bir oyun açtığım zaman resetleme sorununun ortadan kalktığı. Bunu bana açıklayabilirseniz çok sevinirim. Önerileriniz için teşekkür ederim yine de. Bir de hata mesajları değişiiyor her seferinde, bu sefer "IRQL_NOT_LESS_OR EQUAL_TO" gibi bi mesaj verdi mesela.
  • donanımda çakışma war buyuk ihtimalle.butun donanımları cıkar.sadece ekran kartı kalsın bilgisayarda oyle dene bide.veya ramlerde bi sorun olabilir.gercekten gormeden yorum yapmak zor.hdd ile baska biseyde cakısabilir.denemen lazım.teker teker cıkar dene sonra takıp dene taa ki sorunu bulana kadar.yada eger ugrasamam diyorsan bi teknik servisin yolunu tut.yalnız işini bilen biri olsun.
  • windowsu zor kurabildiğine göre problem büyük ihtimalle harddisktedir. neden dersen 2 arkadaşıma da windowsu kurmayı denedim ve zar zor kurabildim. en sonunda sıfır bilgisayar olduğundan dolayı teknik servise yollattım ve ikisinde de harddiski değiştirdiler.
  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Sorunu galiba çözdüm. BIOS tan Dual Port diye bi seçenek vardı onu disable ettim şimdi yaklaşık 2 saat olmasına rağmen henüz resetlemedi kendini. Ama belli olmuyor bazen 5 dakkada resetlerken bazen daha uzun sürüyo. Kontrol için bugün açık bırakcam. Bu disable ettiğim şey ne işe yarıyo onu bilmiyorum ama
  • ram ayarları
  • merhaba arkadaş bu sorunu çözmek için mikroproje.net sitesindeki Reset ve Mavi Ekran Sorunlarıyla ilgili tüm rehberleri okumanı öneriyorum.

Hatta alternatif bir çözüm olarak en son yayınladığım makalemi de inceleyebilirsin.
  • Bios'un default ayarlarından açıkmıydı "Dual Port"?
  • arkadaşım sorununun cevabı harddiskte

b 7 hatası diee bi hata veriyo mu arasıra veya ekranda b 7 die bişiler görüyomusun...

harddiskin % 90 sata değil bence sata bi harddiskle dene parçaları çıkarmana gerek yok
  • arkadasım olayı baştan ele alalım hardiskin sağlam diyelim cd surucun cd seciyor olabilir 1
    bence hardiskine xp nın başlangııcında komut menusune girerek bir fixmbr yap 2
    bir arkadasından ram al bazen bu mavi ekranlar ram den kaynaklana biliyor nadirde olsa başka bir ram tak dene 3 (bunu unutma nadirde olsa oluyor)
    hardisk in ide kablosunu 80pinlik yeni bir ıde kablosu al ve onu tak 4
    eger hala sorunun çözülmediyse hardiskine fdisk yap batsector varmı yokmu öğrenirsin 5
  • Anakrt bozulmuş...Kondansitörler yanmıştır..Anakrtı değiştir....Başıma geldi bu olya...

Bu sistemin maliyeti kaç YTL? 1.000 YTL. Peki bu sisteme aldığın power ın ikinci eli kaç YTL? 10 YTL
    1 Milyarlık sisteme 10 Milyonluk Power...tebrikler....Sonrada bunu çözen PC yi aşmış...Bunu çözmek için aşmaya gerek yok hocam, kardeşim bile bu hesabı yapar....
  • hdd ide ise kabloyu sata ise hddyi değiştir

ayrıca 300w lık psu için
  • Amd Bunu hep yapyo Amd ye Xp kumak bile zor hata yapyo deneyenler öyle diyoo
  • quote:

Orjinalden alıntı: prenss_1118

Amd Bunu hep yapyo Amd ye Xp kumak bile zor hata yapyo deneyenler öyle diyoo

SAÇMALAMAYIN allah askına gulunc oluyorsunuz.

biliyorsan konus ornek alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar

• quote:

İşte intel reklamlarına kanan birisi daha..Birşey bildiğini zannediyosun ama eminim sende de 350 watt power vardır..

Simone +1

• quote:

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.