Şimdi Ara

Bu Sorunu Çözen Yok...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar vatan bilgisayardan yeni toplama pc aldım sadece hdd benden di pc aldıgım andan beri hatalar vermeye başladı oyun program yüklemede felan eksik yükleme yaptıgı için oyunlar, programlar açılmıyordu browserlerde hatalar veriyordu zor bela yükledigi oyunda mavi ekran verip 10 sn içinde pc reset atıyordu. 2 kez müşteri hizmetlerine götürdüm sorunu bulamadılar ram'i garantiye yolladık sorun bulunamadı diye geri gönderildi Hdd ise diger pc takyorum çatır çatır çalışyo birçok işletim sistemi kurdum xp win7 32, 64 bit vs hep aynı hata mavi ekran hdd veya ramden bu hatalar ve mavi ekran ram ve hdd den kaynaklanmıyorsa neyden kaynaklanıyor kimse çözemedi :(

• tamamen anakart kontrolu için garantiye gönderin parçalarda uyuşmazlık var ama hangi karttadır bilinmez 64 bit işletim sistemini destekliyorsa 64 bit kullanmanız desteklemiyorsa 32bit yükleyin ....
  • Konu başlığı kurallara aykırı. 3. maddeyi okuyunuz lütfen..

http://forum.donanimhaber.com/m_35949583/tm.htm

Sorununuza gelirsek; RAM ve ya HDD kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. RAM'i göndermişsiniz. HDD'ye tam olarak format attınız mı? Ve hangi bilgisayarda format atıyorsunuz HDD'ye? Yenisinde mi eskisinde mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

Konu başlığı kurallara aykırı. 3. maddeyi okuyunuz lütfen..

http://forum.donanimhaber.com/m_35949583/tm.htm

Sorununuza gelirsek; RAM ve ya HDD kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. RAM'i göndermişsiniz. HDD'ye tam olarak format attınız mı? Ve hangi bilgisayarda format atıyorsunuz HDD'ye? Yenisinde mi eskisinde mi?

Kardeşim yeni bilgisayarda format attım hatta bütün işletim sistemlerini denedim aynı problem var şuan eski pc me taktım hdd yi rahatca kullanıyorum.

• ramler ne kadar markası ve frekans degerleri kac?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofisdepatlayanadam

Kardeşim yeni bilgisayarda format attım hatta bütün işletim sistemlerini denedim aynı problem var şuan eski pc me taktım hdd yi rahatca kullanıyorum.

Hocam onboard ekran kartı varsa ona takın, birden fazla RAM var ise hepsini teker teker takıp deneyin bakalım olacak mı? Anakartta da sorun olabilir arkadaşın dediği gibi, ya da bir uyumsuzluk..
  • quote:

Merhaba arkadaşlar vatan bilgisayardan yeni toplama pc aldım sadece hdd benden di pc aldıgım andan beri hatalar vermeye başladı oyun program yüklemede felan eksik yükleme yaptıgı için oyunlar, programlar açılmıyordu browserlerde hatalar veriyordu zor bela yükledigi oyunda mavi ekran verip 10 sn içinde pc reset atıyordu. 2 kez müşteri hizmetlerine götürdüm sorunu bulamadılar ram'i garantiye yolladık sorun bulunamadı diye geri gönderildi Hdd ise diger pc takyorum çatır çatır çalışyo birçok işletim sistemi kurdum xp win7 32, 64 bit vs hep aynı hata mavi ekran hdd veya ramden bu hatalar ve mavi ekran ram ve hdd den kaynaklanmıyorsa neyden kaynaklanıyor kimse çözemedi :(

Başka bir harddiski yeni almış olduğunuz bilgisayarınızda çalıştırmayı denedinizmi?Büyük bir ihtimalle sorun parça uyuşmazlığı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Sorun Nedir ?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bencede parça uyuşmazlığı olabilir, ramler, işlemci, anakart farklı farklı donanımlarda benchmark da denenmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: galatasaraylıadem

bencede parça uyuşmazlığı olabilir, ramler, işlemci, anakart farklı farklı donanımlarda benchmark da denenmeli

Anakart : Gigabayte 970A-D3 Anakart
    İşlemci: Amd Fx 6100 6 Çekirdek İşlemci
    Ram: Patriot 4 gb Tek modül 1600 Mhz
    Ekran Kartı : Asus Hd 6670 GDDR5 1Gb
  • quote:

quote:

bencede parça uyuşmazlığı olabilir, ramler, işlemci, anakart farklı farklı donanımlarda benchmark da denenmeli

RAM'iniz linkteki RAM ise 1.7V güç ile çalışıyor. Anakartınızın RAM slotları ise 1.5V veriyor. Bu yüzden mavi ekran alıyor olabilirsiniz, emin değilim..

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/patriot-psd34g16002h-4gb-signature-ddr3-1600mhz-cl11-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=59398

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stainless.. -- 11 Şubat 2013; 14:34:58 >

• quote:

quote:

kendin test ve performans programlari kullanarak denedin mi ?
  • quote:

quote:

quote:

RAM'iniz linkteki RAM ise 1.7V güç ile çalışıyor. Anakartınızın RAM slotları ise 1.5V veriyor. Bu yüzden mavi ekran alıyor olabilirsiniz, emin değilim..

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/patriot-psd34g16002h-4gb-signature-ddr3-1600mhz-cl11-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=59398

Ram Bu :http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/patriot-psd34g16002h-4gb-signature-ddr3-1600mhz-cl9-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=59398

Anakartda Bu :http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-970a-ds3-970a-ds3--amd-970sb950-am3+-ddr3-2000mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62819

• quote:

Ram Bu :http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/patriot-psd34g16002h-4gb-signature-ddr3-1600mhz-cl9-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=59398

Anakartda Bu :http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-970a-ds3-970a-ds3--amd-970sb950-am3+-ddr3-2000mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62819

Dediğim gibi hocam anakart RAM slotunuz 1.5V ile çalışıyor. RAM'leriniz ise 1.7V. Sorunun kaynağı bu muhtemelen.. 1.5V RAM bulup onunla deneyin bir de bakalım aynı şeyleri tekrar yaşayacak mısınız..

• Anakartın cipseti ile işlemciyi desteklliyormu, anakart ile ram uyumlumu ?
    yada başlı başına anakartta sorun var herşey olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esC#

Anakartın cipseti ile işlemciyi desteklliyormu, anakart ile ram uyumlumu ?

Anakart ile alakalı bir sorunda mavi ekran hatası verirmi diye düşünyorum.
  • quote:

quote:

Hocam sorunun nedeni belli, çok yüksek ihtimal bu yüzden. Yukarıda söyledim..
  • quote:

quote:

quote:

Hocam sorunun nedeni belli, çok yüksek ihtimal bu yüzden. Yukarıda söyledim..

aynen katılıyorum yapmanız gereken farklı ramle denemek. sistem kurarken bu tür detaylara dikkat edilmeli vatandaki elamanlara asla güvenilmemeli. çoğu sattığı ürünün neler yapabileceğini bilmiyor.

• Konu açmadan önce Teknik Yardım Bölüm Kurallarını okuyunuz.

Konu başlığınız şu şekliyle, Bölüm Kurallarının 3. maddesine aykırıdır.

Bölüm kurallarını okuduktan sonra, kurallara uygun olarak, yeniden, bir konu açabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.