Bilgisayarım, Araçlar, Klasör Seçenekleri, Görünüm, Basit Dosya Paylaşımını Kullan (önerilen), buradaki Çeki Kaldırdıktan Sonra Paylaşıma Açılan Bir Klasörün Paylaşım Miktarının 10 Olduğunu Göreceksiniz Bu Paylaşıma Açılan Bir Klasöre Aynı Anda En Çok Bağlanabilen Kullanıcı Sayısıdır.. Bu Rakamı 10’dan Yukarıya Çıkartacak Bir Programa İvede Olarak İhtiyacım Var.. Xp Deki Bu Sorunu Sınırlamayı Çözecek Bir Program Yada Benzeri Bir Kodu 2,5 Senedir Bulamadım… Bunu Çözebilecek Kimse Varmı?
Bunu feriştahı gelse çözemez üstad boşuna bekleme.
10 kullanıcının üstüne çıkarmak istemiyomusun????? İzin verilen en yüksek sayı seçeneği var 10 kullanıcının yukarısına çıkabiliyor. Yada benmi soruyu yalnış anladım
quote:
Orjinalden alıntı: montanaman
10 kullanıcının üstüne çıkarmak istemiyomusun????? İzin verilen en yüksek sayı seçeneği var 10 kullanıcının yukarısına çıkabiliyor. Yada benmi soruyu yalnış anladım
Hayır 10 kullanıcının üstüne çıkamıyor...Herhangi bir ayarı olduğunuda sanmıyorum yükseltmek için...Bilen varsa da bizimde işimize yarar
Deneme imkanım olmadığı için işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum, siz deneyip sonucu bildirirseniz sevinirim.
Çalıştır'a regedit yazıp kayıt defteri düzenleyicisini açın ve bu yolu izleyin
burada paylaşımda olan klasörlerinizi göreceksiniz, kullanıcı sayısını artırmak istediğiniz klasörün ismini taşıyan değere çift tıklayın MaxUses=10 değerindeki 10 sayısını istediğiniz sayı ile değiştirin (üstsınır 4294967295 (2^32-1)). Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Kullanıcı sayısını artırdığınız kalsörün paylaşım özelliklerine baktığınızda hala izin verilen kullanıcı sayısının 10 olduğunu göreceksiniz bunun nedeni o kutucuğun en fazla 10 sayısını gösterecek şekilde programlanmış olmasıdır, yani bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum bu sayıyı değiştirmediğiniz sürece kayıt defterinde belirlediğiniz sayı kullanılacaktır.
Umarım işe yarar kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: yokat
Deneme imkanım olmadığı için işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum, siz deneyip sonucu bildirirseniz sevinirim.
Çalıştır'a regedit yazıp kayıt defteri düzenleyicisini açın ve bu yolu izleyin
burada paylaşımda olan klasörlerinizi göreceksiniz, kullanıcı sayısını artırmak istediğiniz klasörün ismini taşıyan değere çift tıklayın MaxUses=10 değerindeki 10 sayısını istediğiniz sayı ile değiştirin (üstsınır 4294967295 (2^32-1)). Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Kullanıcı sayısını artırdığınız kalsörün paylaşım özelliklerine baktığınızda hala izin verilen kullanıcı sayısının 10 olduğunu göreceksiniz bunun nedeni o kutucuğun en fazla 10 sayısını gösterecek şekilde programlanmış olmasıdır, yani bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum bu sayıyı değiştirmediğiniz sürece kayıt defterinde belirlediğiniz sayı kullanılacaktır.
Umarım işe yarar kolay gelsin.
dostum sen heykır (hacker) Olmalısın
Olmadı Arkadaşım... Ama Olacak Diye Bi His Var İçimde.. Çok Yaklaştık Bu Kez
Bunu feriştahı gelse çözemez üstad boşuna bekleme.
Türk Anaları Öyle Evlatlar Doğuruyor ki Bunu Çözemeyeceğiz... Elbet Bir Gün Bu Basit Sorunu Çözebilecek Biri Çıkacaktır.
dostlar yok ole bi şey boşuna hayal kurmayın. Bu sistemler açık kod kaynaklı sistemler değil(Microsoft nasıl para kazanacak değilmi)
bende server2003 var bu kadar adama dosya paylaştırmayı denemedim. ama yukarda bahsedilen anahtar altında sadece securitiy diye başka bi anahtar var bende . yani boş . nolur bilmem ama lahnman server anahtarı icinde security anahtarını bırakıp kalanını silebilirsin. security anahtarının içini de silebilirsin. ama sistemin elinde kalırsa aman bana buğz etme.
eminmisin çıkmadığına, izin verilen en yüksek sayıda kullanıcı sınırı tanımıyor diye biliyorum, bi denesen diyorum
quote:
Orjinalden alıntı: montanaman
eminmisin çıkmadığına, izin verilen en yüksek sayıda kullanıcı sınırı tanımıyor diye biliyorum, bi denesen diyorum
arkadaş haklı zaten "izin verilen en yüksek sayı" olarak ayarlayınca sınır tanımıyor olması lazım. Bu seçenek işaretli iken dahi 10 kullanıcıdan fazlası bağlanamıyor mu?
Arkadaşlar Server 2003 De Böyle Bir Sorun Yok, Serverde Seçiyorsun Kaç Makineye Paylaşım Verdiğini Sorun Kalmıyor.. Ama Biz Xp Den Bahsediyoruz... Ve Xp de Oraya İzin Verilen Kullanıcı Sayısını 10 Yada Ne Yaparsanız Yapın 10 Adedinden Fazlasına Aynı Anda Erişim Vermiyor.. Ağ İçerisinde Çalışma Gurubundaki Makineleri Göster Dediğinizde Dahi Eğer 10 Kullanıcı Seçtiğiniz Makineye Bağlı İse O Makinedeki Paylaşıma Açık Dosyaları Göremezsiniz.. Biraz Karışık Oldu Sanırım.. Sorunun Asıl Amacı, İnternet Kafede Ana Bilgisayarda Paylaşıma Açtığımız Ve Diğer Makinelerde Masa Üzerlerine Kısa Yol Olarak Attığımız, Müzik Klip Vs lere Diğer Bilgisayarların Hepsinin Aynı Anda Bağlanabilmesi... Kafemde 11 Kişi Ana Makineden Müzik Dinleyemiyor Klip Vs izleyemiyor.. Verdiğimiz Cevap Aynı Anda 10 Makineden Fazlası Erişemiyor Oluyor Ve Çokda Komikçe Oluyor... Herkes Bunu Saçma Buluyor Bense Halen Çözeceğim Diye Uğraşıyorum.. Bakalım Sonuç Ne Olacak Ama Sonucu Bulan Olursada Lütfen Ulaşssın Bana seyyariletisim@mynet.com msn adresim bu. Herkese Şimdiden Çok Teşekkürler......
Şimdi sen "paylaştırdığım klasörde bu seçeneği işaretlediğim halde bu klasöre 10 kişiden fazlası bağlanamıyor" mu diyorsun?
quote:
Orjinalden alıntı: yokat
Şimdi sen "paylaştırdığım klasörde bu seçeneği işaretlediğim halde bu klasöre 10 kişiden fazlası bağlanamıyor" mu diyorsun?
ben değil xp öyle diyor. ne yaparsan yap olmuyor 10 makineden fazlası aynı anda paylaşıma açık herhangi birşeye bağlanmıyor. bırakın paylaşımı örneğin ağda çalışma gurubunu göster dediğinizde seçtiğiniz makineye eğer 10 kullanıcı bağlandı ise o makineye artık bağlanamıyorsunuz birisi çıkmadan. yani olmuyor ama ben sınırları zorluyorum. Bu sorunu şu zamana kadar heykırlar bile çözemedi.) Emek veriyorsunuz teşekkür ederim ama biraz ben anlatamıyorum birazda olay karışık işte böyle..
Vallahi bi anlam veremedim son bi çare net share komutunu kullanın
Yalnız bi Microsoftun sitesindeki şu ifade dikkatimi çekti
"İzin verilen maksimum kullanıcı sayısı yazılım lisans sınırlamalarıyla sınırlıdır. Yazılım lisans sınırlamaları, Paylaşılan Klasörler’de ayarlanabilen tüm sınırlardan önceliklidir."
Bu Yolladığınız Server 2003 İçin Sanırım. Zaten Server 2003 de Böyle Bir Sınırlama Yok. Sadece Xp de Var Diye Biliyorum. Her Neyse Buda Yaramadı. Sanırım Son Çarede Tükenmiş Oldu. Şu Tekno Bilmem Bişey Tv Varmış Onada Bi Sormak Gerek Ama Nasıl
Söylediğim komut Xp içinde geçerli net share klasöradı /users:kullanıcısayısı şeklinde kullanılıyor.
eğer bu da işe yaramıyorsa yazılım lisans sınırlamalarıyla ilgili bir durum vardır. Bence Microsoft ile irtibata geçin, gerekli yardımı sunacaklardır.
Bu Sorunu Microsofta soralı 2 sene oldu. xpde bu sınırım 10 olduğunu söylemişlerdi. ben bunu aşacak herhangi bir program arıyorum. aslında bunun çözümüde basit bir kod ile düzeltilinebilir ama o kod neredir nereye yazılır bilmiyor kimse..
quote:
Orjinalden alıntı: KaaBus
Bu Sorunu Microsofta soralı 2 sene oldu. xpde bu sınırım 10 olduğunu söylemişlerdi. ben bunu aşacak herhangi bir program arıyorum. aslında bunun çözümüde basit bir kod ile düzeltilinebilir ama o kod neredir nereye yazılır bilmiyor kimse..
Kardes su fontunu da bi duzeltsen? Kalin yazmayincada anliyoruz