Şimdi Ara

BU SORUNUN NET CEVABINI VEREBİLİR MİSİNİZ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ELİNİZDE 1920X1080 LCD TV VAR
    1080 p değil sadece 1080i destekliyor....

DİĞER ELİNİZDE 1366X768 BAŞKA BİR LCD TV VAR.
    o zaten 1080p desteklemiyor.

Şimdi soru şu:

Şimdi diyelim her 2 Tv'yede PS3 bağladık.

PS3 1080p yayın veriyor ancak elindeki 1.LCD o görüntüyü veremiyor.Çünkü max 1080i veriyor.

bu sebepten 1080p desteklemeyen bir panel olduğu için max.720p görüntü kalitesi alıyoruz.buraya kadar doğru muyuz?

1.LCD'NİN 2.LCD'den farkı yok çünkü 2.olan 1366x768'lik panelde 720p görüntüyü zaten destekliyor.

Şimdi bu 2 ürün arasında bir görüntü kalitesi farkı yoksa(PS3 için konuşuyorum hep)ne diye 1920x1080 full hd diye çıkan 1080i destekleyen ama

1366x768'lik panellerden farkı olmayan tvler kafamızı karıştırıyor ve 1080Pdir,hayır efendim değildir kavgası veriyoruz.

Bu aletleri diğerine tercih etmemiz için bir sebep var mıdır açıkcası?

DEĞER Mİ ?? DEĞMEZ Mİ ?? değerse niye ??değmezse zaten anlatıklarım doğru...

Yoksa biz mi yanlış biliyoruz,görüntü farkı var da bunca okuduğum forumdaki yorumlardan ben mi bilgiyi yanlış anladım yada çok afedersiniz kafam

basmadı.

Bilgili biri değilim,umarım problemi ve kafamdaki karışıklığı bir şekilde de olsa dile getirebildim.

Paylaşımınızı ve yardımlarınızı,yorumlarınızı bekliyorum.......

• evt. progressive tarama veren PS3 için ikisinin de hiçbir farkı yok..
    benim takıldığım konu PS3 ü nerden bulacaksınız sony türkiyede satılmayacağını açıkladı ve Blue-Ray bir HD oyunu da nerden bulacaksınız ve ona chip takamayacağınızı düşündüğünüzde PS2 oyunlarını dahi oynatmayacağından bu hd olan orjinal oyunlara yüzmilyonlarca lira para verecek kim var.. yani 5milyar bir lcd ye verip 2milyara PS3+1HD.oyun alabilecek kadar gözünüz kara mı.. benim bugün 27nci doğum günüm olarak koskocaman adam oldum oyun delisiyim ama fazladan param olsa dahi böyle bir çılgınlık düşünmüyorum..
    (bu arada başlığı ve içindekileri küçük harfli olarak değiştirirmisin.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukman -- 18 Ocak 2007; 17:17:17 >
  • Bravo iyi açıklama,

bir de buna HDMI 1.3 kaosunu ekleyin, tam olsun

selamlar
  • pekii bir konu daha var signore zamanında açmıştı bu konuyu , madem 720 satır yeterli ise neden 768 satır var bu lcd de :)
  • öncelikle başlığı niye ufaltıyım onu anlamadım.
    ben 30 yaşındayım oyun deliliği için herşeyi yapacak kadar gözüm kara.
    eşimle bunun kavgasını vereli 2 sene oldu ve sonunda kazandım
    eğer ki gözle görülür daha üstün özellikler varsa 1.lcd'yide alırım paraya kıyıp
    bu arada kimsenin bu konu hakkında yorum yapmaması gerçekten kimsenin aslında doğru düzgün bilgisi olmadığını net gösteriyor.

son olarak ps3'ün türkiyede satılmayacağını nerden çıkarttığını bana söyler misin.
    ben daha 2 gün önce sony kanyondaydım orda gökhan bey var.
    istersen pm den telefonuda veririm.
    istersen netten de bulursun tabi de.
    türkiye ye martın 2. haftası geliyo aletler dedi hatta birini kendime rezerve ettirdim.

bana söylermisin hangi sony açıkladı bunu türkiyeye satış yok diye ???
    bilelim de sonradan bir halt yemiyelim.
    bu açıklamayı nerde duydun,nedir ne değildir ,bilgi verir misin ???????

• quote:

Orjinalden alıntı: onbes

Bravo iyi açıklama,

bir de buna HDMI 1.3 kaosunu ekleyin, tam olsun

selamlar

dostum ortada aslına bakarsan kaos yok ki.
    çünkü ortada birşey yok
  • Ps3 720p 1080i ve 1080p (yani full hd tabir edilen)çözünürlükleri destekliyor ve ayrıca normal tv yede bağlayıp görüntü almak mümkün ama görebilecekleriniz ps2 den çok farklı olmayacaktır.1080 i ile p arasındaki farkıda zaten biliyorsunuz tahminimce 720p görüntü veren tüm tv ler 1080i yi de destekliyor yanılmazsam.Zaten hd ile yeni tanışan bizler için 720p bile inanılmaz bir oyun denetimi yaşatır..(x360 dan biliyorum..)Ki çıkan oyunlar genelde sadece 720p destekli.Ps3 1080p destekliyor bu demek değil ki tüm oyunlar 1080p olacak.Ps3 içinse yurtdışından imkanı olmayanlar için işler gerçekten yukarıda belirtildiği gibi zor.Örneğin ben mart başında usa dan gelecek arkadaşımla 599 dolara aldırıp getirtebilecekken imkanı olmayan arkadaşlar başka şartları zorlayacak.Oyun konusunda ise daha önce birçok oyunumu aldığım ebay dan faydalanıyorum.orjinal oyunlar 50 dolar ve taşıma ile toplam 80-100 milyon civarı 15 günde kapıda.Oyun çıktığından 1 ay kadar sonra yarı fiyatına güvenilir 2. el alınabilir.Bende ps1 imi ps2 mi hep çipli kopya oyunla çalıştırdım.25 yaşındayım ben de oyun manyağıyım ama önceden olmayan imkanlar şimdi mevcut netten alışveriş vs. 5 oyun alacağıma 1 oyun alıp hakkını vererek oynamak daha keyifli inanın.Kendi paramı kendim kazanıyorum ve bende bu güzelim alete çip mip taktırmam kopya sokmamcılardan oldum..Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sorunu cevabı ne?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ducmonster, soru soracak kadar bilgi sahibi olmuşsun o da yetmezmiş gibi net cevap istiyorsun ama "bu soru nedir?" soru içinde soru sormuşsun cevabını da kendin vermişsin. Açtığın topike mesaj yazılmayınca da kimsenin bilgisi yok diye ağlıyosun (ağlama smile i koymuşsun) Bu konuda sayfalar dolusu mesaj var zaten.
    Topik kirliliği yapmayalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ducmonster

türkiye ye martın 2. haftası geliyo aletler dedi hatta birini kendime rezerve ettirdim.

bana söylermisin hangi sony açıkladı bunu türkiyeye satış yok diye ???
    bilelim de sonradan bir halt yemiyelim.
    bu açıklamayı nerde duydun,nedir ne değildir ,bilgi verir misin ???????

benim de net bir bilgim yok basından sağdan soldan duyduklarımı yazıyorum.. ama türkiyeye mart ayında gelecek diye bir açıklamaya da rastlamadım "2007 mart ayında avrupada satışa sunulacak" deniyor fakat biz asya olarak geçiyoruz region da. ve sony nin ntv ye yaptığı açıklamada kopya oyun vs. olayından dolayı ve sony nin film & oyun firmaları ile yaptığı görüşmelerde kopya koruma konusunda bir sonuca varamaması (bu yüzden biraz gecikme yaşadı) türkiye yi riskli kullanıcı grubuna sokuyor, üstelik cihazı maliyetinin altında satarak Oyunlardan 2yılda zararının 3katı kâr elde etmiş ki Türkiye'de PS'ın oyun pazarı yok. Türkiye de satışa sunmayacağı şu an muamma, chip olayı ps2de de olduğu gibi yine kırılacak sanırsam..
    verebileceğim bu link var.
    http://www.istegenc.com.tr/content/oyun/article.asp?lngArticleID=3185
    ntv nin linki bulamadım..
    şu an 2.000tl lik karaborsasıyla.. benim almaya niyetim yoq..
    (bu arada wireless joistick leri titreşimsiz olacak bu sefer)
    .

• quote:

bu arada kimsenin bu konu hakkında yorum yapmaması gerçekten kimsenin aslında doğru düzgün bilgisi olmadığını net gösteriyor.

o kadar çok cevap verildi ki artık herkes sıkıldı cevap vermekten de ondandır.

• kim diyor ps3 türkiyede satılmayacak diye
  • Yasal Distrübitör satışı olmayacak, Xbox da öyleydi, bizi Pirate-Land olarak görüyorlar
    (Korsan ülkesi)
    Alacağınız tüm PS3 ler yurtdışı girişli Garantisiz ürünler olacaktır.
    (Hani tv alırken Doğubank Muhabbeti yapıyorsunuz ya, ondan)

Bence acele etmeyin, PS3 gelsin, LCD-Plazma bağlansın, denensin, çipler takılsın, sonra bakın derim...........

selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: onbes

Yasal Distrübitör satışı olmayacak, Xbox da öyleydi, bizi Pirate-Land olarak görüyorlar
    (Korsan ülkesi)
    Alacağınız tüm PS3 ler yurtdışı girişli Garantisiz ürünler olacaktır.
    (Hani tv alırken Doğubank Muhabbeti yapıyorsunuz ya, ondan)

Bence acele etmeyin, PS3 gelsin, LCD-Plazma bağlansın, denensin, çipler takılsın, sonra bakın derim...........

selamlar

sony ps3 türkiyede satılacak saygılarımla
  • quote:

ÇOK BASİTÇE ANLATICAM :

DİĞER ELİNİZDE 1366X768 BAŞKA BİR LCD TV VAR.
    o zaten 1080p desteklemiyor.

Şimdi soru şu:

Şimdi diyelim her 2 Tv'yede PS3 bağladık.

PS3 1080p yayın veriyor ancak elindeki 1.LCD o görüntüyü veremiyor.Çünkü max 1080i veriyor.

bu sebepten 1080p desteklemeyen bir panel olduğu için max.720p görüntü kalitesi alıyoruz.buraya kadar doğru muyuz?

1.LCD'NİN 2.LCD'den farkı yok çünkü 2.olan 1366x768'lik panelde 720p görüntüyü zaten destekliyor.

Şimdi bu 2 ürün arasında bir görüntü kalitesi farkı yoksa(PS3 için konuşuyorum hep)ne diye 1920x1080 full hd diye çıkan 1080i destekleyen ama

1366x768'lik panellerden farkı olmayan tvler kafamızı karıştırıyor ve 1080Pdir,hayır efendim değildir kavgası veriyoruz.

Bu aletleri diğerine tercih etmemiz için bir sebep var mıdır açıkcası?

DEĞER Mİ ?? DEĞMEZ Mİ ?? değerse niye ??değmezse zaten anlatıklarım doğru...

Yoksa biz mi yanlış biliyoruz,görüntü farkı var da bunca okuduğum forumdaki yorumlardan ben mi bilgiyi yanlış anladım yada çok afedersiniz kafam

basmadı.

Bilgili biri değilim,umarım problemi ve kafamdaki karışıklığı bir şekilde de olsa dile getirebildim.

1920*1080 lcd lerin hepsinin 1080p yi desteklemediği sonucuna nereden vardınız??

• quote:

Orjinalden alıntı: raifkokten

quote:

ÇOK BASİTÇE ANLATICAM :

1920*1080 lcd lerin hepsinin 1080p yi desteklemediği sonucuna nereden vardınız??

1920*1080 cihazlar var fakat interlace olduğu için FullHD gibi yutturulmaya çalışılıyor.
    Yani 1920*1080i cihaz .bunu full.HD diye satın almak 1024*768p tv almaktan pek bi farkı yok demek istiyor arkadaş..
    Cevap : evet yoq..
    bitti mi kapandı mı konu..

• sharp xd1e,sony x2000,w2500,philips9831d hepsi 1080p destekliyor,sıkıntı olmasın
  • ben sadece 4000-6000 ytl arasi sarilan full hd diye tabir edilen urunler icin soyledim.
    kusura bakmayin 7500-10000ytl olanlari kategori disi tutuyorum.
    bu arada topic kirliligi yaptigimi zannetmiyorum cunku kimse daha cikipta :

KARDESIM 4000YTLDEN BASLAYIP(37INCH) 7000YTLYE KADAR GIDEN URUNLER ZINCIRINDE FULL HD DIYE SATILAN TVLER PS3 TE 1366X768LIK TVLERDEN DAHA FAZLA PERFORMANS VERMEZ DEMEDI....

saygilarimla

dip not :
    ps3 gelecek turkiyeeeeeeeee
    sacmalamayalim
    o zaman ps2 niye yasal satista var o kadar kopya yapilmasina ragmen yani
    boyle bir pazari kaybetmek ister mi adamlar
    komik olmayalim arkadaslar...
  • sharp 42xd1e yi tek çekim 5500 ytl ye teknosadan alabilirsiniz--tabiki kaldıysa,diğerleri dediğiniz gibi 6000 ytl üzeri
  • Arkadaslar play station 3 un olmadigini kim soyluyor? dogubankta satisi yapiliyor. Arkadasim 5 tane aldi internet cafe kuracak 5 tane daha alicak yakinda.

Ayrica florya flyinn de de satisi var.
    Bu urunler kacak gelmistir gelmemistir bilemem.
    MArtta satilmasi planlanan play station3 lerde sanirim garantili urun olucaktir
  • ohoooo
    hocam sen çok geridesin yaawww
    biz zaten sony'nin resmi satışından bahsediyoruz.
    2. el bölümüne girsenize millet ciyak ciyak ps3 çıkarmaya çalışıyo elden.
    fiyatlar bile belli sony tarafından açıklandı
    herkesin haberi olsun €799 kdv dahil.
    ve sony'nin kabul ettiği kartlara doğal olarak taksitli satış+garanti 2 yıl....
    hey gidi hey.
    ben ne sordum konu nereye geldi yine..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.