arkadaşlar benim araç muayenesi 6 ay önce yapıldı.şimdi araca lpg taktırdım.muayene tekrar girerse muayene tarihi degişir mi.örnekaraç 12/6/2012 de girdi muayene diyelim,son muayene tarihi 12/6/1014 dür.şimdi ben aracı muayeneye soktuğumda eski tarih(12/6/2012) mi olur yoksa muayene girdiği tarih mi olur.
yeni tarih olur.
Her ne sebepten olursa olsun (kayıp, çalıntı, LPG montajı...) aracınız muayeneye girdiği tarihten itibaren hesaplanır. Yani son girdiğiniz tarih geçerlidir. 03.01.2013 yılında LPG için muayeneye girdiğinizde 03.01.2015 yılında tekrar muayeneye girmeniz gerekir. Çünkü muayenede sadece yaptığınız değişiklik değil aracın tamamı kontrolden geçirilir.
quote:
Orijinalden alıntı: unal 4646
arkadaşlar benim araç muayenesi 6 ay önce yapıldı.şimdi araca lpg taktırdım.muayene tekrar girerse muayene tarihi degişir mi.örnekaraç 12/6/2012 de girdi muayene diyelim,son muayene tarihi 12/6/1014 dür.şimdi ben aracı muayeneye soktuğumda eski tarih(12/6/2012) mi olur yoksa muayene girdiği tarih mi olur.
Başka arkadaşlarda cevap yazmış bende aynı cevabı yazıyım. Aklında kalmasın. kesinlikle yeni tarih geçerlidir.