Şimdi Ara

bu sporda doğru bilgiye nasıl ulaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • vücut geliştirme camiasında her konuda bir tartışma var. hiçbir bilgi kesin değil, her bilgi herkese göre farklı yorumlanıyor. bahsettiğim şey insan anatomisinin kişiden kişiye değişmesi ve herkese göre farklı antrenmanların uyarlanması değil. en basitinden bench press ile göğüs kası üzerine bile camia ikiye ayrılmış durumda

zamanında athlean x'den bilgileri alıyordum ama kariyerinden uzaklaşıp youtube camiasına daldıkça sürekli clickbait yapan, bir şeyi ya yücelten ya gömen bir youtuber'dan farkı kalmadı. hakeza savaş cebeci'de 2-3 yıl öncesine kadar gayet bilimsel ve mütevazı takılırken son zamanlarda sürekli kendi reklamının ve egosunu yarıştırmasının peşinde

söyleyin forumdaşlar bu sporda doğru ve bilimsel bilgiyi nereden alabiliriz? her kafadan farklı bir ses çıkmasından, yaptığım hiçbir şeyde emin olmamaktan sıkıldım. 2020 yılında kendi vücudumuzu hala tanımıyoruz

• 6 7 tane yol var hepside sonuca ulaşıyor. Karar verip hangisinden keyif alıyorsan onu yapacaksın.
    İnstagram dan her gün hareket bakayım youtube da her gün program bakıp degistireyim dersen yerinde sayarsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vücut geliştirmede doğru bilgi çok nadir. Çünkü üzerinde bilimsel araştırma yapılan çok az konu var. Takip ettiğiniz Youtuber yada bodybulding yapanların %90 ni bireysel tecrübelerini anlatır.

Savaş Cebeci, Vücut Fizyolojisi konusunda uzman, ama onunda itiraf ettiği gibi her vücutun farklı Anotomisi var.

Kısacası Birkaç temel bilgi dışında Vücut çalışma tamamen bireysel deneyime dayanıyor.

Örneğin : Kreatin nin Güç kazanmada etkisi net. Yeterli bilimsel araştırma var.

Streoid lerin yan etkileri ve kas gelişiminde etkisi tartışmasız bir konu.

Onun dışında, full body mi Split mi, Glutamin yada BCAA işe yarıyor mu. Omega 3 hapları işe yarıyor mu Vs gibi konular tartışmalı.

Deadlift in yarar zarar ikilemi tartışmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savaş cebeci mutasyon geçirerek koca bir et kafaya dönüştü. 2015-2016'da severek dinlerdim şu an ise öyle biri hiç yaşamamış gibi davranıyorum. athlean x'e de çok uzun zamandır bakmıyorum ama ben bırakmadan önce Jeff gayet iyi iş çıkarıyordu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.