Şimdi Ara

Bu tampon hasarına ne işlem yapalım?- Tavsiye-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Henüz tutanak tutmadım. Bu hasar için adamın sigortası yükselsin istemem. DH a danışayım dedim önce.
    Park etmiş bir aracın arkasında yolcu indirme esnasında araç aniden geri geri çıktı ve ön tampon a çarptı. Tamponda biraz göçük ve hafif çatlak (içten değil dıştan) ve boyada çatlaklar, bir tanede cıvata çıkıntısı gibi çıkıntı oluştu.
    Bu hasarı sigortadan mı yaptıralım, sanayiye götürüp mü yaptırayım? Tavsiyeleriniz nelerdir? Hasar parasını alsam ileride boya atar mı çatlak büyür mü?
    Tamponun sağ tarafında ekran camı çatlar ya aynı onun gibi çatlaklar oluştu. Boya sanırım. Sağ tarafın her yerinde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 1 Mart 2018; 16:38:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adamın arabasına vurdum. Dedi abi ben bi sorduratyım haberleşelim dedi tamam dedim.

800 Lira bi fiyat verdi. Abi hem senin sigortan artmasın hem benim tramer çıkmasın. Sigortayı sordurttum 150 lira oynuyor. 500 öderken 640 küsür ödeyecekmişim.

Hiç uraşmadım dedim sigortadan sen yaptırt. İşin özü yaptırın adamın sigortasından. Böyle ufak kazalrda bilemiyorsun bazen farın bi tırnağı kırılıyor bişi yokmuş gibi. Sonra o far sana 4-5 bin tl sokuyor. Risk sevmem ben şahsen. Düzgünce baktırın dişler mişler iyiyse adam cebindne mi yaptırıyo sigortası mı yaptırıyo kendi karar versinç
  • Bauhaus'tan Sonax hazır pasta cila alın bezle silin bitti gitti.

• Aynı çatlaklar Fenerbahçe stadının orada bi taksinin arkamdan vurmasıyla benim de tamponda oluştu. Trafik vesaire de vardı baktım boya çatlağı pek önemsemedim devam ettik. Şimdilik çatlaklarda bir büyüme yok gibi yukarda sonax önerisi veren arkadaşın dediğini bi deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutyuksel

Bauhaus'tan Sonax hazır pasta cila alın bezle silin bitti gitti.

Hocam bildiğiniz boya çatlak hemde binlerce, pasta cila buna ne yaparki? Sanayi de 200 tl eder dedi, macun çekilecek sonra kısmi boya.

• Böyle hasarların bir görünen bir de görünmeyen kısmı olur. Asıl tampon olan ve bizim tampon demiri dediğimiz şey hasar almış olabilir. Tampon iç ve çamruluk braketleri kırılmış olabilir. Far ayakları hasar almış olabilir. Bunlar sökülmeden anlaşılmaz. Siz tutanağınızı tutun, sigortadan yaptırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Böyle hasarların bir görünen bir de görünmeyen kısmı olur. Asıl tampon olan ve bizim tampon demiri dediğimiz şey hasar almış olabilir. Tampon iç ve çamruluk braketleri kırılmış olabilir. Far ayakları hasar almış olabilir. Bunlar sökülmeden anlaşılmaz. Siz tutanağınızı tutun, sigortadan yaptırın.

Haklısınız galiba hocam. Tam vurulan yerde hava yastığı sensörü var belki ona bile gelmiştir. Tutanağı tutayım tamam ama ben servise aracı belki 2 hafta sonra bırakabilirim, tutanağın zamanı geçmesin, internetten araştırdım bariz birşey bulamadım bu konuda. Tarih atmasak götüreceğim zaman tarih atsak tutanağa sorun olur mu ki?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skandalek

quote:

Orijinalden alıntı: mesutyuksel

Bauhaus'tan Sonax hazır pasta cila alın bezle silin bitti gitti.

Hocam bildiğiniz boya çatlak hemde binlerce, pasta cila buna ne yaparki? Sanayi de 200 tl eder dedi, macun çekilecek sonra kısmi boya.

Bana çizik gibi geldi ondan dedim. Benim ön tampon da böyleydi, bir gün arkadan çarptılar, sanayide yaptırdım kaskodan rüculu dosya açtırıp. Adama kalan boyayla önü de komple biyayıver nasıl olsa ekspertizde filan çıkmıyor dedim, sağolsun çiçek gibi yapmış.

• ince zımpara sprey boya vernik cila .

kılı kırk yarıyosanız adamın sigortasından yeni tampon . orjinal boya çatlağı o sırıtır her türlü
  • Skandalek kullanıcısına yanıt
    Sigorta şirketleri 5 gün içinde hasar bildiriminde bulunulması gerekli derler ama istediğiniz zaman götürebilirsiniz. Tabii üzerinden ne kadar kısa zaman geçerse ekspertiz için o kadar iyi çünkü araç başka bir kazaya karışırsa bu sefer ekspertizde sorun çıkabilir. Aracı mümkün olan en kısa zamanda servise götürüp dosya açtırtırsınız, eksper geleceği zaman size haber verirler, anlaştığınız saatte aracı götürürsünüz, eksper aracı görür sonrasında ise servisle anlaştığınız tarihte aracı bırakırsınız. KTT'de kesinlikle yanlış bilgi vermeyin. Kaza bugün oluduysa bugün, dün olduysa dün. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 1 Mart 2018; 19:27:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vincent54

ince zımpara sprey boya vernik cila .

kılı kırk yarıyosanız adamın sigortasından yeni tampon . orjinal boya çatlağı o sırıtır her türlü

Hocam adamın sigorta tahminen ne kadar artar öyle bir durumda?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.