Berber bir saç sakal kesimini 1000Liraya yapıyor tesisatçı bir musluğu 2000Tl ye değiştiriyor.Bir mühendis bir doktor bir ogretmen iki kuruş para kazaninca herkesin diline düşüyor çoğu kişi düşman kesiliyor bu durumdan çok rahatsızım.Bu ülke okuyan kesime düşman.Okuyan insanlar işsiz şekilde dolaşıyor okumayan bir torpil bulup devlette vs birileri aracılığıyla işe alınıyor Ne diyeyim hakkımiz haram olsun ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu ülkede okuyan kesimin ezilmesi
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bu paralari gerçekten talep eden yerler var mı ya ? Benim berber bu paraların belki 1/3 payına kesiyor o tarifeyi uygulasam batar dükkan diyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Var hocam ve bu Antalya esnaflar sanatkarlar odasının Ocak ayı itibariyle belirlediği ucretler
aynı dediğin gibi onun bunu aracaılığı ile belediyede zabıta olursan 70-80k alıyorsun hiçbir şey yapmayarak. tıp gelirse ben okuyacağım tıp gelemzse bırakacağım okulu. okumanın bir anlamı yok okumayıp vasıfsız olmaının bir anlamı var. vasıfsız olursan iyi yerlere gelebiliyorsun, iyi paralar kazanabiliyorsun. bir tane marmaradan eczacı mezunu olan abi ile konuştum bin pişman okuduğuna eczane açılmıyormuş eczanede kalfa olarak çalışıyormuş asgari ücret bile vermiyorlarmış. böyle olcağanı bilsem asla okumam diyordu.
-
Evet ya zabitalari hatirlattigin iyi oldu lise mezunu iki yıllık mezunular bir torpil bulup girmişler bir şekilde.Zaten belediyelerde sds diye bir ödeme de alıyorlar maaş haricinde 80bin alıyorlar torpille girdiği işlerden rahatça akşama kadar tesbih sallayıp ellerinde tesbihleri agizlarinda sigarasiyla geziyorlar mis gibi
valla dediğim gibi abi ne kadar vasfısız olursan o kadar para. eczacılık mezunu olan abi asgari bile alamıyor sigorta da yok. ailesi zengin de değil. eczane açmaya çalışsa kota yok kota olsa da para yok. dediğim gibi ne kadar vasıfsız olursan o kadar iyi para alıyorsun ve iyi yerlere geliyorsun. eskiden umrumdaydı okul filan ama artık hiç takmıyorum. tıp gelirse beklediğim gibi çıkarsa devam ederim eğer tıp kazanamazsam bırakırım okudum okulu 2 yıllık bir yer yazarım açıktan sonra da sanayide vs. devam ederim. ne uğraşıcam aga ne kadar vasıfsız ise o kadar para.
-
Haklısın gercekten
40 kişilik bir sınıfta 100 üzerinden değerlendirilen bir sınav yapalım. 1 tane 1. 1 tane 2. 1 tane 3. çıkar. 80-90 aralığında yaklaşık 10 tane öğrenci vardır. 70-80 aralığında ise yaklaşık 5 kişi. Ortalamanın da altında olan ise büyük bir çoğunluk vardır. Yaklaşık 20 kişi. Teoride en başarılı olması gereken aslında en başarısız olur çünkü çoğunluk kendisinde değildir. Nicelik niteliği yener dolayısıyla Türkiye gibi bir ülkede vasıfsız insana para vermeden iktidar olamazsın bu kesime aktardığın para da eğitimli insanın cebinden çalınan paradır.
Up
bugün ankara'da iyi sayılabilecek yerde saçı 4 numaraya kestirdim. 300 lira verdim.
1000 liraya saç tıraşı mı olur.
ama dediğinde genel olarak haklısın, tesisatçıyı çağırdık hiçbir şey yapmadan 2 bin tl aldı. sayısalda 50 binden kötü sıralama yapan okumak için diretmesin. keşke ben de 100k falan yapsaydım da okumasaydım.
-
Antalya'da bu fiyatı belirlemeleri bile rahatsız etti şahsen beni.Beber ne yapıyor ki alıyor makinayı on beş dakikada iş bitiyor.Adamin bir masrafı yok kira haricinde ama aldıklari paralar okuyan kesimin iki üç katı.
berberle muhabbet ediyoruz, 15-20 bin lira bile kazanamıyorum diyor. ulan masrafı yok bir şeyi yok. randevu alıp gittim. günde 20 traş yapsa min. 6 bin lira. ayda 180 bin tl uzman doktordan fazla kazanıyor.
-
Hocam yalan söylüyorlar şuan inanın yıllarca dirsek curutmis okumuş kesimin %90indan fazla para kazaniyorlar
Benim berber iyiki üniv okumadım üniv okuyanlardan kaç kat fazla kazanıyorum diyor.Bana tiraşa gelen profesör benim kadar kaznmiyor diyordu
4 numara saç 300 mu olm bizim burda 75 TL berber iyi gecirmis
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Senin ora neresi oraya tasinalim
Knk olayın yerle alakası yok mahalle berberine gitcen yasin 20 ustuyse 150 alır ama 18 19 sa 17 yaşındayım dicen yarı fiyata dusuyo benim yaş 17 adam beni taniyo ondan ucuz bı tık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Seninde 100 olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- 12. sınıf açık lise zorunlu dersler
- dershane kayıt sildirme
- tyt matematik nasıl çalışılır
- en zor deneme yayınları
- beyin cerrahı maaşı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X