Şimdi Ara

Bu Ülkenin Gençlerini Üniversiteyle Oyalıyorlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
9
Favori
15.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
195 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Marco Luigi

Büyük şehirler dışında üniversite okuyanların hepsi boşa okuyor sen istediğin kadar kendini geliştir bir iş yerine boğaziçi mezunuyla uludağ universitesi mezunu başvuru yapıyorsa iş veren için kimin kendini geliştirdiğinin bir önemi yok boğaziçili işi kapar.

Neden uludağ örneğini verdin? Boğaziçine göre tabi kötü ama trnin çoğu okulundan iyi köklü bir üniversite.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kostokss -- 2 Kasım 2017; 4:23:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marcvanbommel kullanıcısına yanıt
    Devlet eğitimi sana her şeyi detayıyla vermekle yükümlü değil, sen öğreneceksin sen geliştireceksin.

İngizlice bir dünya içerik var,popüler universitelerin dersleri var.

• üniversite sistemi zaten ekonomiyi döndürmek için gerekli bu ülkede

üni mezununa iş bulamıyor ülke bide ünileri kapatıp içindekilerini işe mi yerleştircekler
  • SerkanHur kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunda sen kazanamadın bile ne bu havalar?

• üniversite bir sektör. kaldırsan birsürü kişi işsiz kalır. gençler oyalansız, sevişsin, birileri de para kazansın.
  • bizim köyden akraba kalktı istanbul ticaret üniversitesine paralı olarak yazıldı. 2 sene önce 24bin TL para ödedi hazırlık sınıfı için, hiçbir ders de vermediler. eğitim diye bir şey yok. eğitim seviyesi sıfır. sınıfa gidiyosun kinse sana bir şey öğretmiyor çünkü öğretecek bir sistem yok. kimse ilgilenmiyor. derslerde sadece kitaptaki alıştırmalar yapılıyor. onu evde kendin de yaparsın o zaman derse neden gidiyon? hocaya soru sorsan ilgilenmiyor. sokayım böyle sisteme.

hazırlıkta kalınca bu sefer kendi özel ders aldı, okula o parayı vereceğime özel ders alırım ya da yurt dışına çıkarım dedi. mantıklı.

zaten böyle üniversitelere paralı yazılmak bence son derece mantıksız. para içinde yüzen biriysen orası ayrı tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Kasım 2017; 9:27:7 >
  • En büyük hayalim " Çemişgezek yada şarkikaraağaç meslek yüksek okulu " diyen dallamalar hariç

Piyasa ekonomisinde yerel çarkın dönebilmesi için gerekli kurumlardır üniversiteler

Pek çoğu lisans mezunu manav yada temizlik elemanı yetiştirir

Okul bittiği anda şapa oturduk diyen pek çok ergenin kaçış noktası olarak da görülebilir

Kısacası öncelikle evladını okuyup adam olması için gönderen ailelerin sömürü merkezidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: geranimo486

Devlet eğitimi sana her şeyi detayıyla vermekle yükümlü değil, sen öğreneceksin sen geliştireceksin.

İngizlice bir dünya içerik var,popüler universitelerin dersleri var.

15 yıl öncesinin anakartı ile bilgisayar donanım, turbo pascal ile bilgisayar yazılım öğretilen bir sistemde eğitim görüp iki yıl içinde hardware, software, grafik animasyon, tümleşik office yazılımları, daha c dilinin temelini anlamadan görsel programlama veri tabanı, ağ temelleri ve web tasarımı iki yılda öğrenebilecek zekada bir öğrenci türünün bırak taşrada bir üniversiteyi metropollerde bile olabileceğini zannediyor musun
  • Bu kadar üni açılmasının nedeni kendine yandaş akademisyen yetiştirmek ve işsizlik rakamlarının çok yükselmesini engellemek.

Ülkedeki gençlerin geleceğini düşünen yok kendi çocukları yurt dışında okuyor zaten niye düşünsünlerki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA7DB07DC -- 2 Kasım 2017; 10:6:50 >
  • Kaç üniversite olduğu seni ilgilendirmiyor. Üniversite olmasa sanayi işini begenmeyeceksin sonra da devlet bizi okutmuyor yagg diyeceksin. Ol 10k tıp yaz mühendislik yaz

• +1

Şu an ünv mezunlarının işsiz kalmasının sebebi de bu zaten. zibilyon tane mühendis var. işverensin, deneyimli eleman lazım. E ne yapıcaksın? Halbuki meslek lisesi çıkışlı sanayiye yönelen bir işgücü olsa adamın ilk adresi orası olur. Eğitim sistemi komple yanlış, dolayısıyla sanayiye yönlendirilen iş gücü de komple yanlış.

Ünv. mezunu yediremiyor kendine üretimde çalışmayı. E o çalışmayacak bu çalışmayacak kim çalışacak? Tamam para ve şartlar iyi değil eyvallah ancak şu anda konu bu değil. Şartlar iyi olsaydı(ah keşke) yine de mühendis reis tercih etmeyecekti.

Not: Elektronik mühendisiyim. Gayet de ortalamayım. Çok başarılı olan mühendis ve benzeri insanlar zaten yolunu buluyor.

Not 2: işletme turizm vs vs mezunları gözünüzü seveyim ses etmeyin. senede heralde 1 milyon mezun çıkıyodur burdan. Allah aşkına bi düşünün nerede hepiniz iyi şartla iş bulabilirsiniz ki? Okurken hiç mi düşünmediniz. Hayır bir çoğu da askerliği uzatmak için ya da "ünv mezunu" etkieti olsun diye yapıyor bunu biliyoruz hepimiz. Hanginiz lisede "of be ben işletmeci olcam süper olcam" diye ciddi ciddi plan yapıp da bu bölümü seçti?

• HR Creative kullanıcısına yanıt
    gerçekleri söyledim hava attığımı nereden çıkardın
  • Katılıyorum bu ülkede üniversite okumak akıl kârı değil. Şimdiki aklım olsa etiket için açık öğretim yazardım kalan zamanımda para kazanmaya çalışırdım. Zaten bölümümden memnun değilim. Ailem olmasa bırakırım anında.

• quote:

Orijinalden alıntı: muaz1984

Üniversite kimisi için zaman kaybı kimisi için hayatının fırsatı yada tek şansı . Meslek liseleri olmazsa olmaz ara eleman yetiştiren okullardır. Herkes doktor mühendis olmak zorunda değil nitelikli ara elemana çok fazla ihtiyaç var. Öyle çekirdekten yetişme insanlar varki birçok üniversiteden mezun olmuş insanlardan daha fazla para kazanıyor .

Ya nerde görüyorsun su meslek lisesinin ara eleman yetiştirdiğini ülkemizde meslek lisesi mantıgı uygulanıyor mu ? Adamlar 4 yıl boyunca teknik ders alıyorlar. Asıl mühendisliğin tabanı olmalıdır meslek liseleri ama bizim ülkemizde meslek lisesindeki adamlara matematik fizik gösterilmediği için yada az gösterildiği için adamlar kazanamıyor. Unutma ağaç yaş iken eğilir .

• Yakında üniversite bitirmek değil bitirmemek daha değerli olacak bu ülkede, toplumda zanaatkar insan kalmadı çünki dikkat ederseniz zanaatkar insanlar hep eski topraklar , yeni nesilde yani bizim neslimizde artık bu insanların sayısı çok azaldı.İşveren zanaatkar bulamamaktan şikayetçi bi çok yerde.
  • Üniversiteli olmayan kalmamali zaten hocam 1 milyondan ogrenci alan devlet universitesi var.Bu da demek oluyor ki artik universiteli eleman aranmaz universiteli+isinde kendine gelistirmis elemanlar aranir boyleside cok cok daha faydali olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Kostokss

quote:

Orijinalden alıntı: Marco Luigi

Büyük şehirler dışında üniversite okuyanların hepsi boşa okuyor sen istediğin kadar kendini geliştir bir iş yerine boğaziçi mezunuyla uludağ universitesi mezunu başvuru yapıyorsa iş veren için kimin kendini geliştirdiğinin bir önemi yok boğaziçili işi kapar.

Neden uludağ örneğini verdin? Boğaziçine göre tabi kötü ama trnin çoğu okulundan iyi köklü bir üniversite.

Uludağ üniversitesi ilk 20'ye bile giremez istediği kadar köklü olsun atatürk üniversitesi'de köklü ona bakarsan

• Bir çocuğun ilkokuldan itibaren merak alanına yönlenmesi bu sorunu ortadan kaldırır aslında.

Ülkemizde Meslek lisesi boş beleş insanların olduğu bölüm olarak görülüyor.

Tanıdığım aksesuarcı akrabam var ve gayet iyi durumda.Çoğu üniversite mezunundan daha iyi duruma sahip.

Herşey üniversite mezunu olmakla bitmiyor ki çokta önemi kalmadı üniversitenin.

Ben 11.sınıf Sayısal okuyorum ki endişeliyim,bir iş bulamayacağım diye.

Ülkede desen siyaset çorba,eğitim sisteminde bile amaç para sömürmek.

Köklü üniversiteler dışında üniversite okumak pişmanlık ki lise olmak üzere çoğu okullarda milletin amacı karı kız tavlamak.

Bu nereye kadar gider,bilinmez.
  • Önce şu ülkeye bir üniversite açılmalı

• Okuduk öğretmen olduk lakin atama vs yok. Hem de inanmazsınız din kültürü bölümüm. Şaşırmayın 25 30 bin mezun olduk. Meb oyalıyor. 2017 Mayısta girdiğimiz sınavın ataması 2018 de olacakmış o da 10 15 bin toplamda. Yani okul okumak beni çok pişman etti. Kader kısmet diyebilirim şuan için lakin okumasam Allah bilir madden şuan çok daha iyi durumda olurdum.
    Dede Baba mesleği Arıcılık yapmadığıma pişmanım.
    Memurluğa dair hiç isteğim kalmadı. Bal satışı yapıyorum, konuma göz atabilirsiniz :)
    https://forum.donanimhaber.com/bal-ari-urunleri-konuyu-vs-n11-yorumlarimi-okuyun--125212248

Nasipse öğretmenliği bi kenara bırakıp gezgin arıcılığa başlayacağım bu sene. Nasibin varsa Öğretmenlikten 5 kat daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malitoprak91 -- 2 Kasım 2017; 19:18:50 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.