Şimdi Ara

Bu ülkeye hizmet etmek istemiyorum... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
5
Favori
20.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bloklusun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

TBMM'nin kaldırıldığını zanneden bir üniversite mezunu...

Sonra soruyorlar "niye burs çıkmıyor?" diye. Çok fazlasınız abi, gereksiz fazlasınız, ondan...

Şaka yapıyorum tabi. Anladığım kadarı ile "Meclis işlevselken, işe yarar bir kurumken, şimdiki gibi Cumhurbaşkanlığının yasama mercii gibi çalışan bir kurum değilken" demek istedin sanıyorum.
    Kaldırıldı demedim zaten, ima'da bulundum :) .
    Ben maddi durumum olduğundan başvurmadım, sadece kendi dönemimde başıma gelen olayı anlattım.
    Çocuğun kendisi başvuranlarla " size niye çıksın" gibi laflar ediyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Ne kadar abartıyonuz ya
    Bir sürü arkadaşım var burs çıkmış, hiç biride öyle torpilli falan değil. Sistem sorunlu ama torpil olmayana çıkmıyor diye birşey yok.

Bu yaz sçp diye bir yaz çalışma programı vardı, dh de konusu var.
    200bin kişi başvurmuş 20bin kişiye iş verdiler.
    Bana çıktı bu iş, foruma bakıyorum kimseye çıkmamış, torpil var şöyle böyle ötüyor bebeler.
    Ulan torpil olsa bana nasıl çıksın, twittera bakıyorum 3.80 ortalamam var bana çıkmadı allah belanızı versin yazmış kızın teki, kızın profiline bakıyorum kız iç anadoluda bir yerde tarih okuyor.
    Ortalamanın olayla alakası yok ama anlayan yok. Bursta öyle bölümle ortalamayla alakası yok.
    Neyse
    Sanarsın 3bin dolarla işe girdim. Aylık 800tl ye 3ay haftada 3 gün çalıştık. Asgari Ücret yani.. Çalıştığımız yerlerde boktan sıkıcı devlet daireleriydi...

Alıntıları Göster
    Ben kimseye çıkmaz demiyorum, dediğim gibi ölüyor durumda olursanız veriyorlar tabi ki.
    Bahsettiğim şey sistemin sorunu zaten, çıkması gereken 17 kişi varsa 2sine burs veriyorlar. 1'i torpil, diğeri ölmek üzere olan.

Bir arkadaşım vardı. Bu arkadaşım mezun olduktan sonra 3 sene kadar ne kadar kamu işi varsa (polislik, memuriyet...) başvurdu. Hiç birisi gelmedi bu çocuğa, her seferinde torpil falan oluyor diye atıp tutuyordu. Sonra torpille işe girince bir anda yok kanka ne torpili diye bana savunmaya başlamıştı :)

Son sene yurt arkadaşım, babası bunu alkol içmesine karışıyor diye evlatlıktan reddediyor. Çocuk resmiyette tek. Devlet buna kredi verdi, burs değil. Çocuk her ay yurt parasını ödedikten sornra yanlış hatırlamıyorsam 32TL kalan parasıyla ayı tamamlamaya çalışıyordu, her yere yürüyerek gidip geliyordu şehirde.

Sizin bahsettiğinizin KYK sistemiyle alakası yok, burda bahsettiğim devletin sizin paranız var sistemini nasıl oluşturduğu aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

durumun ne kadar kötü onu söyle de haklı mı haksız mısın bilelim böyle bilgi vermeden burs cıkmadı demenin bir anlamı yok
    em orayı em
  • gitmekte özgürsünüz o vakit.
  • Doktorların yurtdışına kaçması zor diyorlardı çoğu üniversitenin tıpı avrupada kabul görmüyor.
    Tabi eğer bir yolunu bulursan kaç ama orda doktorluk yapamıcaksan gitmenin anlamı yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ekşi sözlük
    yurtdışına kaçan hekim sayısının 15 kat artması
    https://eksisozluk.com/yurtdisina-kacan-hekim-sayisinin-15-kat-artmasi--6260674?a=popular

Bu ülkeden en son kaçacak meslekler doktorlar ve öğretmenlerdir. Bunlarda kaçıyor ise sıkıntı var demektir

• quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Madem bu ülkeye hizmet etmek dokunuyor, hizmet etmek istediğin ülkelere yaz seni kendi okullarında okutsunlar. Niye nefret ettiğin insanların okulunda okuyorsun, okuyup kaçmak istiyorsun?

Yurt dışına kendi alanında gelişmek, ilerlemek için gidilir. Yurt dışına kaçılmaz. Kendi halkından nefret ettiği ya da zora gelemediği için kaçanlar değil kalıp savaşanlar kurdu bu ülkeyi.
    halk değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.