Şimdi Ara

Bu ülkeye hizmet etmek istemiyorum... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
5
Favori
20.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O zamanlar TBMM duruyor. Bizim arkadaşlar falan KYK başvurularını yaptılar.
    Ben takip ettiğim dönemler olduğundan bana çıkmaz diye başvuru bile yapmamıştım.
    Neyse, KYK kredi ve bursları açıkladı. Çevremde bir kişi o bursu aldı, alan kişiyi anlatıyorum size.

Kendisinin babası, TBMM içerisinde çay ocağı işletiyor. Bu çocuğun babasının ve annesinin güzel gelirleri var.
    KYK burs yanında, yanlış hatırlamıyorsam Başbakanlık veya Cumhurbaşkanlığı (ikisinden birisi) bursunu da almıştı.

Yani ölmüyorsanız veya tanıdığınız yoksa uğraşmayın.
  • Almanca ögren almanya da doktor acigi cok fazla kral gibi yasarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana burs değil kredi bile çıkmamıştı, hatta okulun verdiği yemek yardımı bile çıkmadı.
    bu sümeyyeler muhammedler nasıl zengin oluyor sandınız.
  • Hiçbir şekilde bir borcun olduğunu düşünme. Yok. Bu devlet seni estek köstek okuttu vs. aldırma. Suriye'de de okutuyor. Geçiniz. Nerede doğduğuna sen karar vermedin.

Yanlışı gördü isen, dünyaya bir faydan olsun diye düzeltmeye çalışabilirsin. Bir yerlere gelirsin, geldiğinde bunu dert edinirsin. 50 kişinin, 100 kişinin, 500 kişinin hayatına dokunsan ne ala... Tabi, daha büyüğü hedefleyip, sistemdeki hataları birbir ayıklayıp temizleyen bir bakan olmayı da hayal edebilirsin. Çevre boktansa iki seçeneğin var:

1) Çevreni değiştirmek, başka çevre edinmek.
    2) Çevreyi değiştirmek, boktan çevreyi temizlemek ve sana uygun hale getirmek.

Ben coğrafyaya bağlılığı olan bir bireyim. İkincisini uyguluyorum. Coğrafyaya karşı bir bağlılığın yoksa, sevgin yoksa, ilkini uygulayabilirsin. Ama o zaman da kolayı seçmek oluyor. Ebem de yaşar Avrupa'da Amerika'da. Marifet pisliğin olduğu yerde kalıp elden geldiğince temiz yaşamaya, yaşadıkça da temizlemeye çalışmak. Çünkü matematik basit:
    1) Tüm temizler giderse ortam pisliklere kalır.
    2) Pisliği birinin temizlemesi lazım.

Dünyaya bir katkımız olsun. Pisliği temizleyelim gibi de bir yaklaşımım var. Dünyanın X ülkesine gitsem, çok daha az insanın hayatına dokunabilir, dünyaya çok daha az olumlu katkıda bulunabilirim. Burada ise iş kolay. Nereye baksan pislik aktığı için, bir yerden başlarsın temizlemeye, hem belki bir gün sen öldükten yıllar sonra bile seni hatırlayan birileri olur şu dünyada. En büyük korkum. Beni tanıyan son insan da öldükten sonra bu dünyada hiç yaşamamış gibi olmak. O yüzden öyle ya da böyle, az ya da çok, hep hatırlanacağım bir şeyler bırakarak gitmek isterim. Ne bileyim, belki üzerinde adım yazan bir yurt, bir vakıf olur. Maliyetini sonsuza kadar karşılayabileceği bir fona bağlı olur. Oraya giren çıkanlar, bursları alanların yüzde 3'ü 5'i ben kimmişim diye merak eder, arar, öğrenir. Hatırlanmaya devam ederim...

İşte bunu Türkiye'de yapmam daha anlamlı olur benim için. Çünkü coğrafyaya karşı bir bağlılığım var. Kültüre bağlılığım var.

Senin yoksa git gidebiliyorsan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 19 Kasım 2019; 0:25:11 >

• Ectilase kullanıcısına yanıt
    TBMM'nin kaldırıldığını zanneden bir üniversite mezunu...

Sonra soruyorlar "niye burs çıkmıyor?" diye. Çok fazlasınız abi, gereksiz fazlasınız, ondan...

Şaka yapıyorum tabi. Anladığım kadarı ile "Meclis işlevselken, işe yarar bir kurumken, şimdiki gibi Cumhurbaşkanlığının yasama mercii gibi çalışan bir kurum değilken" demek istedin sanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ectilase

Sene 2009.
    O zamanlar TBMM duruyor. Bizim arkadaşlar falan KYK başvurularını yaptılar.
    Ben takip ettiğim dönemler olduğundan bana çıkmaz diye başvuru bile yapmamıştım.
    Neyse, KYK kredi ve bursları açıkladı. Çevremde bir kişi o bursu aldı, alan kişiyi anlatıyorum size.

Kendisinin babası, TBMM içerisinde çay ocağı işletiyor. Bu çocuğun babasının ve annesinin güzel gelirleri var.
    KYK burs yanında, yanlış hatırlamıyorsam Başbakanlık veya Cumhurbaşkanlığı (ikisinden birisi) bursunu da almıştı.

Yani ölmüyorsanız veya tanıdığınız yoksa uğraşmayın.
    Ne kadar abartıyonuz ya
    Bir sürü arkadaşım var burs çıkmış, hiç biride öyle torpilli falan değil. Sistem sorunlu ama torpil olmayana çıkmıyor diye birşey yok.

Bu yaz sçp diye bir yaz çalışma programı vardı, dh de konusu var.
    200bin kişi başvurmuş 20bin kişiye iş verdiler.
    Bana çıktı bu iş, foruma bakıyorum kimseye çıkmamış, torpil var şöyle böyle ötüyor bebeler.
    Ulan torpil olsa bana nasıl çıksın, twittera bakıyorum 3.80 ortalamam var bana çıkmadı allah belanızı versin yazmış kızın teki, kızın profiline bakıyorum kız iç anadoluda bir yerde tarih okuyor.
    Ortalamanın olayla alakası yok ama anlayan yok. Bursta öyle bölümle ortalamayla alakası yok.
    Neyse
    Sanarsın 3bin dolarla işe girdim. Aylık 800tl ye 3ay haftada 3 gün çalıştık. Asgari Ücret yani.. Çalıştığımız yerlerde boktan sıkıcı devlet daireleriydi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 19 Kasım 2019; 0:41:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Ama o ülkenin kurulduğu insanlar, siyasetçiler vs ile şimdi ki zamandakiler ile dağlar kadar fark var. şimdi ki haksızlık yolsuzluk vs o zamanlar olsaydı bak bakalım öyle bir ülke için kaç kişi canını verecekti. dini kullan kandır, parayı özendir kandır bir bitmedi bu ülkenin salaklığı.
  • Güzel kardeşim yavaş yavaş yaşadığın ülkenin gerçeklerini farketmeye başlamışsın 👍
    Bu daha ne ki. Yarın mesleğe başladığında daha büyük haksızlıklar daha büyük vurgunlar göreceksin.
    Senin yıllarca nöbet tutup hergün onlarca insanla muhattap olup kazanmaya çalıştığın parayı ilk okul mezunu bi adamın basit bir ihaleyle kazandığını görünce canın daha sıkılacak düzene daha söveceksin.
    Maalesef bizim gibi 3.dünya ülkeliğinden hala kopamamış, gelişmekte olan ülkelerin durumu bu. Hatta gelişmiş ülkelerde de böyle şeyler illaki var ama oralarda insan emeğine bizden daha çok değer veriyorlar ve işler bizdeki gibi sırf dost ahbab ilişkileri ile yürütülmüyor liyakat ve hakedişe daha dikkat ediyorlar.

Bu haksızlıklardan dolayı ülkenden soğumayasın sakın dünyanın düzeni bu. Biz ülke olarak bazı konularda Batı'yı çok geriden takip ediyoruz elbet bir gün bizde düzeleceğiz 😊

Ha işte mesele burda kopuyor.
    -Ya imkanları zorlayıp kalan 40-45 yıl ömrünü gelişmiş bir ülkede yaşayarak geçirebilirsin.
    -Ya da bu ülkede bazı şeylerin aşılmasına destek olabilirsin. Okumuş, belli bir bilinci olan ve çevresini etkileyecek bir pozisyonun var çünkü. Belki hiç bir şeyi aşamadan da ölebilirsin garantisi yok 😁

Karar senin...

• Uzun zamandır yokum. Demek ki hiçbir şey değişmemiş.
    Aa hayret ben de bu ülkeye hizmet etmek istemiyorum.
    Acaba nedeni nedir nedir?
    Aman ya burası rahat aga rahatımı bozmuycam. Tayyip Türkiye Kazık Cumhuriyeti yönetimine devam ediyor.
    Keyifle izliyorum.

• Etrafında gördüklerine imreniyorsun ki çok normal hepimizin içinde var bu ve ailen sana o imkanları sağlayamadığı için içten içe onlara kızıyorsun ve bu şekilde dışa vuruyorsun ama yanlış yapıyorsun.Bir insan eğer herhangi bir şeyi yapmak için başka birinden veya bir şeyden beklenti içine girdiyse,yapacağı şeyde hiç bir zaman başarılı olamaz
    Sistemi kesinlikle savunmuyorum ama bahaneye yer yok

• Devam et boyle

• NefretZm N kullanıcısına yanıt
    Yok muydu? Ülkeyi sattı ülkenin başındaki insan. Ülkeyi İngiliz'e sattı. Orduyu lağvetti savaşmasın diye, tüm limanlarını ve demiryollarını teslim etti. Direnmeyi yasakladı.

Ve bu olay karşısında duran (Mustafa Kemal, Fevzi Çakmak, Rauf Orbay, Ali Fuat Cebesoy vs) vatan haini ilan edilip katli istendi. Daha kötü ne olabilir?

Gençliğe Hitabe diye bir şey var. Mustafa Kemal'in yaşadıklarını gençliğe aktardığı bir hitap. Okumanızı tavsiye ederim.

Bu bahanelerle kendinizi kandırmayı bırakın. İmzanızı da kalıp savaşan, halkı için mücadele edenlerden değil kaçıp gidenlerden (hanedan mensupları) alabilirsiniz. Ancak o zaman söylediğiniz şeyler ile imzanız tutarlı olur.
  • bu burs olayı yıllardır anlaşılamadı gitti ,benim durumum çok iyi değildi ama oğlumu okuturken zorluk çekeceğimiz için mecburen kredi kullandı (burs çıkmadığı için)

hadi biz idare edebilecek durumdaydık ama ailesi gerçekten çok sıkıntılı olan bir arkadaşına da burs çıkmadı ,neredeyse okulu bırakacaktı ,ailesi borç harç okuttu yine de

dedik belki okul derecesi falan nedeniyle böyle bir durum oluyordur ama sonradan tanıştıkları durumu gayet iyi ve okul derecesi de iyi olmayan birisine burs çıktığını öğrendikten sonra ,acaba başka hangi kriterlere göre çıkıyor bu burs demekten kendimizi alamadık

ancak burs çıkmadı diye ülkeye hizmet etmeyeceğim demek de doğru değil ,zaten okul bitip işe girince bedava hizmet etmiyorsun
    ayrıca çok mecbur kalmayan sakın kredi çekmesin ,ödemesi çok zor oluyor
  • Aga bana bile çıktı baktım tembelim amk sıkıcı geliyor ders çalışmak okula gitmek fln parayı barlar sokağına karıya kıza döktüm okulu mokulu iplemedim sokarım okuluna bölüm ztn felsefe sonra burs kesildi dedim bu saatten sonra okunmaz hayatımın aptallığını yaptım ama ticarete girecektim sonra yalan oldu kaldım göt gibi o günden beri asgari ücrete talimim mk şimdi ne sosyal statü var ne bişey

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burs olayını hala cozemediler. Yıl 1996 burstan haberim yok koyden yeni gelmişim. Kredide herkese cıkmıyor. KYK da bir tanıdık anneni babanı ciftçi göstermezsen imkansız cıkmaz demişti. Gösterdik yine cıkmamıştı. Allahtan cıkmamıs. Annem azık koydu cogu zaman yol parası ile okudum. Onuda bulamayanlar var. Şimdi hoca oldum. Öğrencilerimin durumu hiç içaçıcı değil. Çalışmak bir yana kafalarında yeller esiyor. Kredi herkese cıkıyor okuyabilirler. Bur olayı her zaman böyle olacak. Çok adaletli birileri gelmesi lazım. Yeğenimde basvurdu. Bababam aile gelirlerini 2400 yazdırmış. Asgari ucret onada cıkmadı. 31000 de kazandı. Biri liseye gidiyor diğerleri ilkokula ona da cıkmadı. Kredi cıkmıs. Alsın ihtiyaçlarını alır diye düşünüyorum. Bunun sizi daha kamcılamasını dusunuyorum. Eşimde hoca ve onun anlattıkları dahda vahim bur konusunda. Solcu sagcı farketmez lutfen basa gecince altınızı unutmayın. Nereden geldiğini unutma derdi dedem. Adaleti sen ben herkes saglayacak. Yetki elince olanlar göt korkusu yasarlarsa bu sittin sene düzelmez. Yolunuz açık olsun. Çok çalışmanız dileğiyle.

• Üst edit: Tıpta kişiler değil hastalar vardır. Onu tedavi edecem bunu etmeyecem diye bir şey yoktur. Bunu tedavi etmek istemüyürüm diye de bir şey yoktur. Bunun idrakına varamadıysan ne olur fakülteyi bırak. Zira milleti sağlığından edecek bir kasap şu an fakültede.

Hizmet meselesine gelince etme o zaman napak?
    “Ya ben bu ülkeye hizmet vermek istemiyorum yia.” Kafaları beni benden alıyor bu tiplemelerin. Dünya üzerinde eşsiz doktorlar ülkede hizmet veriyor. “Tıp ohüyüm, hizmet etmek üstemüyüm” diyor tıp öğrencisi MUAHAHAHAHAHA

Bu ülkedeki tek hizmet sektöründe yer alan meslekten değilsin.
    Tıp okuduğun için eşsiz değilsin.
    Zor olan tek alan tıp değil.
    Gerekli olan tek alan tıp değil.
    Üniversite sınavında başarı sağlayan herkes tıp okumuyor.
    Üniversite sınavı üstün zeka gerektiren bir sınav değil. Seviyesi ilkokul 4 olarak ölçüldü.
    Bu mentaliteyle gidersen Ömer Özkan gibi dünyada ilklere imza atan bir cerrah değil, milletin sağlığını bozan her yerde “ulan sağlam gittik sakatlandık” diye anılan bir kasap olacaksın.

Bunları hazmettikten sonra sorunların çözülecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_298

Benim sınıfımda biri vardı Giresun'lu. Arkadaşın babası vefat etmiş annesi de asgari ücretten daha düşük paraya temizlik işi yapıyordu ve bu arkadaş zorla bir bölüm kazanıp o yokluk içinde Denizli'ye okuma ümidiyle gelmiş. Biz durumunu anladığımızda sınıfça (mevcut 50+ idi tam hatırlamıyorum) bu arkadaşa gönlümüzden kopan birşeyler verirdik ve sınıftan başka birinin evinde kalıyordu. Sonra kyk burs sonuçları açıklandı ve ben o gün sıradan vatandaşların hiçbir zaman burs alamayacağını anladım. Bursta çıkmayınca komple bırakıp dönmüştü. Kendim şahit olmasam bende inanmazdım ancak ülkenin son durumu içler acısı.
    son 14 senede gerçekten değişim olmuş. 2005 yılında hatırlıyorum da anne ya da babası vefat etmiş herkese burs çıkıyordu. şu anda büyük ihtimal sadece torpillilere çıkıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_298

Benim sınıfımda biri vardı Giresun'lu. Arkadaşın babası vefat etmiş annesi de asgari ücretten daha düşük paraya temizlik işi yapıyordu ve bu arkadaş zorla bir bölüm kazanıp o yokluk içinde Denizli'ye okuma ümidiyle gelmiş. Biz durumunu anladığımızda sınıfça (mevcut 50+ idi tam hatırlamıyorum) bu arkadaşa gönlümüzden kopan birşeyler verirdik ve sınıftan başka birinin evinde kalıyordu. Sonra kyk burs sonuçları açıklandı ve ben o gün sıradan vatandaşların hiçbir zaman burs alamayacağını anladım. Bursta çıkmayınca komple bırakıp dönmüştü. Kendim şahit olmasam bende inanmazdım ancak ülkenin son durumu içler acısı.
    Ben de Giresunluyum ve memlekette okurken maddi durumu iyi olana burs çıkmıştı, ayrıca dersleri de iyi değildi.
    Bir de kuzen vardı o KTÜ de okuyor ve durumu iyi değilken ona burs çıkmıştı. Kime göre neye göre kredi burs verildiği belli değil gibi ama bunda bile dayı olayı vardır illa...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.