Şimdi Ara

Bu ülkeye hizmet etmek istemiyorum... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
5
Favori
20.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    görüşün çok sığ. sana göre kötü bir anne olamaz değil mi ? toplum normları bunu gerektirir çünkü.

ben sana söyleyeyim, kötü anneler var, hem de öyleleri var ki çocuklarını intihara sürüklüyorlar. psikolojik,fiziksel,cinsel istismar yapıyorlar çocuklarına.
    narsist, çocuğundan nefret eden, onu eşya gibi gören, yatırım amacı olarak gören, çocuğuna yok muamelesi yapan,hakaretler eden, sırf ev ve yemek veriyor diye çocuğunu kölesi sanan ebeveynler var.

vatan da bir toplum ilizyonudur, tıpkı anneler kutsaldır safsatası gibi.

peki ya senin vatan dediğin yer de böyle toksikse ? ve düzelme imkanı olmadığını göremiyorsan ?
  • Kardeş kimlik fotonu, yerleşme ve puan evrağının resmini ve iban nonu gönder, elimden geldiğince aylık ufak tefek bişeyler göndereyim, bi eksiği tamamlar. Bunun farkında olunmasada Ülkenin sana ihtiyacı var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gidecek adam gider burda boş beleş konular açıp kendi egosunu tatmin etmez yok ben tıp kazandım yok bilmem ne bu hayatta tek haksızlık sana mı yapılıyor,ayrıca madem çok eminsin haksız yere burslar dağıtılıyor git hakkını ara mahkemeye ver söke söke al hakkını elde bir şey yok boş varsayımlarla kendi kendine triplere girmişsin emin ol bu ülkenin de senin gibi zoru görünce kaçan korkaklara ihtiyacı yok bu ülkeyi senin gibiler değil canını ortaya koyanlar kurdu kimse burda edebiyat yapmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mezun olur olmaz yurt dışına kapağı atabiliyorsan at hocam

• Noğlurrr gitmeeğ

• Bu kredi burs olayları adeletsiz dağıtıldığı ortada olan birşey. Fakat sana burs çıkmadı diye de böyle düşünmen doğru değil. Yurtdışına çekip gidebilirsin bunda hiçbir sorun yok ama senin gibi insanlar yurtdışına gittiği zaman bu düzen değişmeyecek aksine daha da kötü olacak. Kişiler her zaman gelip geçicidir ama devlet bakidir. Sen ülkene küsme yeter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam teşekkür ederim ama ben burda kimseden burs istemiyorum yanlış anlaşılmasın. Konuda beni destekleyen insanları görünce yurtdışına daha çok gitmek istemeye başladım. Sizden burs alıp bu ülkede kalacağım dersem yalan olur. Yine de desteklemek isterseniz bilgileri atabilirim. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

bunun aynısını bende düşündüm 3.kez başvumda çıkmayınca
    fakat şöyle bir şey var.
    mesela sen tıp okuyorsun
    6 senelik eğitimi bedavaya alıyorsun.
    devlet sana yatırım yapıyor.ülke koşullarında iyi bir iş veriyor.

yurtdışında bunu yapan ülke yok neredeyse.amerika'da doğsan 500bin dolarlık öğrenci kredisi çekip okuyacaktın tıp.

he burs çıkmıyor bu iğrenç bir şey ama napacan bu ülkede işler böyle.
    bende aynısını düşünmüştüm o yüzden senin duygularını anlıyorum ama yapılacak birşey yok.
    birileri babası özelde çalıştığı için o bursu alıp biraya sigaraya gömecek bu olacak malesef elimizden gelen bir şey yok.
    abdde askerlik yapana askeriyenin verdigi bursla ucretsiz egitim veriliyor. yani konu sahibi, askerlik yapan kisilier aslinda parali universite okumus oluyor. turkiyede egitim ucretsiz gozukebilir ama paralidir.

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    bizim üniversitede bir tane densiz akpli hoca vardı, bizde üniversite ücretsiz o yüzden ciddiye almıyorsunuz falan diye öğrencileri fırçalıyordu.

suratına fırlayacaksın bu yazdığını.
    kendisinden ders almasam suratına tükürmeyeceğim adam bir bok bilmeden gelip ayar vermeye kalkıyor.

• konu sahiine tavsiyem, durumu idare ederse kredi almasin. her okulun, her bolumun bir kac kisilik burs kotasi vardir. genelde bolum hocalarinin karari ile bir veya bir kac ogrenci ismi kykya verilir. bu kisilere burs cikar. seneye kadar sabredersen, hocalarinla aran iyi olursa(torpil) seneye burs alirsin.

• Türkiye de 5 yıl memurluk yaptım. Hicbir soruşturmam yokken bir sabah 15 temmuz bahanesi ile terörist ilan edilen 135.000 devlet çalışanından biri oldum. Devletimi milletimi çok seven biri olarak suçum olmadığı için başka şehirde olmama rağmen polis aradığında gidip kendim teslim oldum. 3 gün ac susuz bırakıldık, suratımiza projeksiyonla ışık tuttular, uyutmadilar, yeni doğum yapmış bir kadın bile ac bırakıldı, sonra bizi hapse tıkmak için çıkarılmış tek (sözde hakimli) sulh ceza hakimliğine çıkarıldık. Tabi karşımızda hakim görünümlü bir hiyar vardı. Hicbirimizi dinlemeden tutuklattı. Tam 22 ay mahkemesiz ve iddianamesiz cezaevinde 14 kişilik yerde 50 kisi kaldık. Haftada sadece 2 gün 2.5 saat sıcak su verdiler. Yemekleri az verdiler, temel temizlik malzemelerini bile çok az verdiler. Iğrenç ortamlarda küçücük yerde 50 kişi kaldık. Ailemizle uzun süre gorusturulmedik, mektuplarimiz uzun süre verilmedi. Avludan güneşe bakar içimizi isitirdik, avlunun üstüne kaçarlar bahanesi ile tel örgü ördüler.. 22 ay sonra 7.5 yıl ceza verip bıraktılar. Sonra ne mı oldu? Kimse iş vermedi, 5 yıldır oturduğum evden ev sahibim tarafından çıkarıldım. Üstüne ne mı yaptım. Askere gittim. Askerliğimi yaptım, dönünce ne mı değişti? Hiçbirşey. Müslüman görünümlü vatan haini bir diktatör ve umursamaz kindar ve bencil bir halk. Neyle suçlandığımi bile sormadılar.. Halbuki kimsenin düşüncesi aynı olmak zorunda değil. Ben farklı düşündüğüm için cezalandirildim. Sonra ne mı yaptım. Herşeyi mı satıp o ülkeyi terk ettim. Çünkü orası artık yaşanmaz bir ülke... Allah bize bunu yapanlarin ve oh olsun diyen herkesin, Aynı zamanda hala bunları destekleyen herkesin belasını versin. Amin...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bunlar yeni şeyler değil. 2004 yılında Türkiye'de derece yaparak ODTÜ'yü kazanmıştım. Öğretmen çocuğu idim, 3 kardeş aynı anda üniversitede okuyorduk. Haliyle para yok, Okulum sağolsun başarı sebebi ile ücretsiz yurt vermişti, hem de bayağı iyi bir yurtta kalıyordum. Ancak devlet kredi vermişti. yurt odasındaki iki arkadaşım da yanlış beyanlarla burs almıştı. birisi doktor çocuğu idi mesela, babası estetisyen idi baya çocuk range ile okula geliyordu. O dönem çok büyük bir olaydı ve burs alıyordu. Biz tabi mezun olduk, ödemem 4 sene sürdü, uzun bir süre işsiz kaldığımdan asgari ücretli işlerde çalıştım. Sonra iyi bir yere girdim, çok şükür şimdi güzel yaşıyoruz.

Eğer kısmetse yılsonu da ülkeyi terk ediyorum. Bu sene çalıştığım kurumda (üst düzey bir finans şirketi) tam 17 kişi yurtdışına yerleşti (başka iş bulma, iş kurma, üniversite vs ile) ben de 18 olacağım. bu ülkenin değişip olumlu yönde ilerlemesi için bir çözüm yok. Son 15 senede 1 nesil komple heba oldu. Kendim gidersem, ileride çocuklarım eğer ülke düzelirse dönüp yaşayabilir ancak risk var. Bu topraklarda bu yönetim şekli artık allahın emri, bir kader. ülkede değişmesi gereken yönetim değil halk, bunun da çözümü açık ve net bir şekilde belli. türkiye, bir şekilde yanlışlıkla, alavere dalaverelerle AB'ye sokulacak. kapılar açılacak, nüfus mübadelesi Avrupa ile otomatikman başlayacak. Benim yozgatta yaşayan abim, çorumlu kardeşim, konyada rakı içip hacı hoca takılan müdürüm gidecek roma'da kalacak. ona italya bakacak, italya'Nın sorunu olacak. Erzurumda ramazanda sigara içiyor diye adam döven emmim, atlayacak Hamburg'a gidecek. Ona almanya bakacak. Bu insanlardan bu toprakların kurtulma şansı yok. Bir şekilde itelemek zorundasınız. Ancak bu ihtimal de 2010 yılında sona erdi.

bir yolunu bulup hayatınızı kurtarmaya bakmanız gerekiyor. 30 sene sonra ülke düzelirse, dönmeyi düşünebilirsiniz bence. yüzbinlerce vasıflı, liyakat sahibi insan ülkeyi terk ediyor. Kendinize inanıyorsanız, aralarına katılmamak için bir sebebiniz yok.

Saygılarımla,

• Dünya adaletsizlik üzerine kuruludur. Şimdiden hoşgeldin.

• Seni teselli edecek şeyler yazacaktım ama sildim...

Kafama şu takıldı " arzuladığın bir şey olmayınca, pire için yorganı yakıyorsun"

Bi kere, sen olmasan ülke bir şey kaybetmeyecek yerinde olmak isteyen bir çok genç insan sırada bekliyor.
    İkincisi, insan çalışırken aslında kendine ve geleceğine hizmet eder. Tüm insanların toplamı ile ülkesine hizmet eder, içlerinden bir kaç tanesi vazgeçse bile ülkeye yapılan hizmette öyle bir kayıp olmaz, kimse bulunmaz hint kumaşı değil.

Ailen vergi ödemiştir doğru, ama o ailenin yüceliğini gösteriri ve onları ilgilendirir. Henüz sen vergi ödeyecek durumda değilsin. Hem bu ülke, öyle bireysel verilen vergilerle dönen ülke değil, topyekün tüm ürünlerde vergi olduğundan, aslında sen de ailenin sana verdiği para ile vergi veriyorsun... Fakat para senin kazancın değil henüz, ailenin.

Şuna tilt oluyorum, "benim vergilerimle ülke dönüyor" , sabancı koç zorlu isen düşünebiliriz de :))

Burs çıkmadıysa, demek ki, senin ihtiyacın yokmuş. Yoksa da eğer olsa iyi olurdu ama neyse demen lazım.

Ülkeye hizmet mizmet falan... :)

• Hocam belediyede çalışan bir tanıdığınız var mı? Varsa ayarlar onlar. Ya da burs veren başka bir vakifta. Diğer türlü çıkmıyor zaten uğraşmayın manası da yok. Tanıdıkla oluyor her şey. Sizin durum yine iyi, mühendislikte tanıdık yoksa is falan da bulamıyorsunuz (iyi okullar dahil).

• heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    Karsindaki yanlis yapiyor diue sen de yanlis yapmak zorunda degilsin. Cevrendeki bir seyleri degistirmek istiyorsan tasin altina elini koy, emin ol sen gibiler de o tasa elini koyacaktir. Dedigin dogru tanidik isliyor maalesef, bu yuzden kendi kuracagin sirkette bunu yapma. İnsanlari basarisina gore ise al. Ben hayatimda hep bunu yapmaya calistim. Hedefin buyuk olsun vicdanin hur. O zaman kimse ne bir sey yapabilir ya da diyebilir. Hayat inis cikislarla dolu o yuzden suanda zorlaniyorsan tepeye cikacagin icindir. Ataturk cok guzel soylemis " vatanini en cok seven isini en iyi yapandir". O yuzden ne yaparsam yapayim en iyisini yapmaya calistim hep. Umarim sen de yaparsin

• Gorusum cok sığ, aynen kardeş

• İcindeki nefreti anliyorum tomurcuk ama sakin olmalisin.
    Atatürk vazgecip kacma imkani varken kacti mi ? Sen diyosun ki ben Atatürkcuyum ama onun ne yaptigini biliyorum ne de dediklerini. Ataturk hicbir zaman vazgevmedi. Calisti, cabaladi. Türkiye oldu.
    Birak bisilerden nefret edip bos bos mesaj yazacagini iki ilim ogren cevrene ogret. Onlar da baskasina ogretsin. Zincir misalidir zaten bu gibi seyler. Sen iyi ol ki baskalari da iyi olsun.
    Seni tanimiyorum o yuzden hakkinda bjr sey soylemem yanlis olur.ama bu kadar kasma, nefret dolu iki mesaj atacagim diye karsimda kuculme.

• psycho1905 kullanıcısına yanıt

• psycho1905 kullanıcısına yanıt
    Ulan "tomurcuk", Atatürk bu ülkeyi kurtarırken milletin çoğunluğu ona karşı mı çıkıyordu ?

Diğer ülkeler çoktan işçi devrimini,din reformunu yapmış. 2019 yılında bu ülkede işçiler köle gibi çalışıyor ve hiçbiri rahatsız değil bu durumdan. Çıkıp işçi şartları iyileştirilsin diye eylem yapsan asgari ücretli işçi sana saldıracak sen hükümetimize karşı mı geliyorsun diye.

şu an bu ülkenin halkı durumundan memnun. Rahatsız olan terörist, dinsiz onlara göre.

kaldı ki ben bir Atatürk değilim.gördüğüm kadarıyla sen de değilsin.

Kurtarılmak istemeyen bir milleti zorla kurtaramazsın.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.