Şimdi Ara

Bu ülkeye hizmet etmek istemiyorum... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
5
Favori
20.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben istiyorum beni kurtar, dsha guzel ve mutlu yap turkiyeyi. Halk ve toplum olrak cevremdekilerle seni destekliuoruz tomurcuk.
    Ayrica ben sana dinsiz vs de demedim.
    Sadece sunu soyluyorum ne bu "nefret"
    Cevrendekilere gulumse, surprizler yap. Birak cevreni sen degistir. Onlar da degistirirler senle beraber. Ama den boyle nefret dolu olursan olmaz "tomurcuk"
    Patlayip ilkbahari baslatman lazim senin son bahari degil "tomurcuk"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psycho1905 kullanıcısına yanıt
    Nefret etmemek elde mi sence ?
    Ben kimseyi kurtarmak zorunda değilim, herkes kafasının içinde bir beyin taşıyor.

Çevrendekileri değiştirmek demişsin, sorayım sana, sen bir kere bile malum tayfadan birine doğruları anlatmayı denedin mi ? Çok yararlı olmak istiyorsun ya ? Sen ne yaptın ?

Sanki çabalasak düzelecek gibi yazıyorsunuz.

Cumhuriyet göz göre göre elden gitti , daha ne zırvalıyorsun ki ? İnsanlar aptal, anlamıyorlar kör olmuşlar.

Ben bu hayata 1 kez geliyorum ve hayatımı bu bataklıkta geçirmek istemiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki de yaptigin hata kendi "DOGRULARİNİ" baskalarina kabul ettirmeye calismaktir. Eminim onlar da kendi dogrulaarini kabul ettirmeye calismistir. Cumhuriyet demek hoşgörü ve saygi demek. Biz bunu anlamiyoruz. Sen insanlara guler yuzlu dabranip saygili olursan birsey yapmis olmazsin ki. Kimseyi kurtarma cevrendekilerle iyi olmaya calis diyorum ya. Herkesin kendisine ait dogrusu var. Onemli olan bunlari hosgoru icinde yasamak...

Hep hebele hübele yapıyorsun. Gelip boş yere böyle konularda ahkam kesme.
    Bu coğrafyanın kaderi fakirlik. Atatürk kısa bir süreliğine bu bataklığa medeniyet getirdi, ama 100 yıl sonra adamın yaptığı her şey neredeyse yok edildi.

Ben biliyorum ki 20 sene sonra da bu ülkede gene çalıp çırpan siyasetçiler, çocuk tacizleri, kadına şiddet, din baskısı, okumuşa, eşcinsele olan nefret devam edecek.
    Suçlu siyasiler değil çünkü. Akp ve avaneleri kafayı dinle bozmuş bu toplumun bir yansıması. Ve bu toplum değişimi reddediyor, hallerinden memnunlar.

Sen kendi hayatını bu bataklığı düzeltmeye çalışarak çürütebilirsin, ama hiç kimse kendi hayatını çöpe atmak zorunda değil.

O yüzden vatan edebiyatı yapmayın burada.

• Halah_Sumul kullanıcısına yanıt
    abi nufus mubadelesi dedigin olayda da corumlu emmi gitmeyecek ki avrupaya. gidenlerin cogunlugu bizim gibi ulkeyi degistirmek icin cirpinan ama caresizlik icinde olanlar olacaktir. ulke yine bu vasifsizlara kalacak hatta onlarin toplam icerisindeki cogunlugu arttigindan ulke daha da kotu duruma gelecektir. zaten bu dedigim vasifsiz topluluk dil de bilmediginden gidip oralarda oturum izni almalari da zor.
    karsimda ulkesini bu kadar seven bana her firsatta vatan haini diyen bir kitle varsa benim de artik dogruyu yanlisi ayirt edecek durumum yok, hakettikleri muameleyi gosteriyorum. benim gitmek isteme sebebim ekonomik sebeplerden bagimsiz ve ben artik bu ulke insaninin daha iyi sartlari haketmedigine ve bu yuzden hayatimi burada heba etmek istemedigime karar verdim. ataturk e dusman olan ve epeyce buyuk bir topluluk var ve bunlar okul acmak yerine her buldugu yere cami yapan, her sokaga imamhatip acan, sekulerlige dusman, elinden gelse seriati yururluge koyacak bir topluluk. sukretmeci zihniyetleri yuzunden daha iyisine sahip olmayi asla dusunmeyip her zaman ellerindekiyle yetinmeye odaklilar ve ulkece ilerleyemiyoruz. devlet buyukleri kendi satafatlarindan kisacaklarina vergileri artiriyorlar ve bu toplulugun verdigi cevap "adam devlet yonetiyor, yapacak tabi ki yoksa itibarimiz zedelenir". daha acik hale getireyim, gitmek isteme sebebim geri kalmis olmamiz degil. ilerlemeye dusman bu zihniyet yuzunden asla ilerleyemeyecek olmamiz. bizi ileriye tasiyacak adimlari net olarak goruyorum ve kaynaklarimizin bunlara yonlendirilmesi yerine carcur edilmesi, yerimizde patinaj yapmamiz artik cok zoruma gidiyor ve hayatimi burada heba etmek istemiyorum. dunya vatandasi olmak varken, norvecteki bir genc nasil yasiyorsa oyle yasayabilecekken bu topluluk icin buralarda surunmek istemiyorum. bunu hakettiklerini dusunsem yine surunurum ama haketmiyorlar. su anda tam olarak uzaktan bakip vah ettigimiz iran olma yolunda ilerliyoruz. gelecek nesiller diyecekler ki "turkiye onceden sekuler, halki baris icerisinde yasayan, cok medeni bir ulkeydi." ayni biz bugun iran ve afganistan icin ne diyorsak aynisi yasanacak ve yasaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 18 Kasım 2019; 20:20:58 >

• Hükümetin saçmalığı için ülkene ceza kesme
  • konunun sahibi güzel kardeşim, meslektaşım; öncelikle şunu bilmende fayda var, ne kadar eleştirsen de eleştirseler de ülkemizde eğitime hem önem veriliyor hem yatırımlar yapılıyor. sen kendi hakkınla bi yerlere geldim tıp fakültesi kazandım diyebilirsin, ama bu ülkenin bu devletin bu milletin imkanları ile kazandın. maaliyet olarak en fazla yatırımın yapıldığı meslek grubu içindeyiz ve bunların bi çoğu senin cebinden çıkmıyor. o yüzden bu genç zihninle bu şekilde yargılama yapamazsın, 500 600 liralık burs için devletinin hakkını hiçe sayıp bu millete hizmet etmek istemiyorum diyemezsin. kaldı ki yolun daha çok başındasın, sen böyle ufak bi mesele için yorgan yakarsan ilerde başını koyacağın bi yastığı bile zor bulursun.

gelelim kendime, ben babasız büyüdüm bi maaşla 2 kardeş ayrı şehirlerde okumaya çalıştık, herkes gibi gezemedim giyemedim içemedim, ama bi gün olsun isyan etmedim. ha bu arada varlık olarak hiç bişeyimiz olmamasına rağmen bana da kyk bursu çıkmadı, kredi aldım. bu kredi bile bizim için bi nimet bi imkan. herşeyi sen bu devletten milletten bekleyemezsin. elini taşın altına koymazsan senin o eleştirdiğin insanlardan hiç bi farkın kalmaz.

ve bu mesleği para için yapıyorsan yol yakınken dönebilirsin, ne aldığın para seni memnun eder ne verdiğin emek. yolun daha çok başındasın umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.

• şükür edebiyatına başlamışlar gene.

• Vatan haini, NET.

bunu diyen vatan hainidir. Ülkenin imkanlarından faydalan eğitim al sonra karşılık vermem de.

Burs için de torpil veya siyasi şeyler oynamıyor, kriterler kötü belirlenmiş o ayrı.

• Daha cevap vermiyorum şunlara sildim yazdığımı.

@heidinindedesi @abdusauk Hocam ikiniz bunlara iyi dayanıyorsunuz vallaha her konunun kanserleri diye bahsettikleri bu kitleymiş görmüş oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 18 Kasım 2019; 21:25:2 >
  • Patatos P kullanıcısına yanıt
    ülkeden gitmek istememin sebebi bu kitle.
    normalde her şey çözülür. ekonomik kriz, işgal, afet..
    toplum düzgün olsa hepsini atlatırız, ben de yardım ederim.

ama şimdi mesela deprem oluyor, adam diyor ki kızlar etek giydi diye deprem oldu.
    ve bu mantalite toplumda çoğunlukta.

ben de banane bataklığınızda boğulun diyorum. zaten okumuş insanı aşağı görüyorlar, madem her şeyi bildiklerini sanıyorlar öyleyse takılsınlar kendilerince.

millet uzaya çıkmışken hala çamurdan geldiğini düşünen azgın araplaşmış türkler layığını bulsun. buluyorlar da zaten.

hocam bunlar kanser kitle degil henuz onlarla tanismamissin ve bence doktor olan abimiz yanlis bir sey soylememis, iyi niyetle yapilan bir yorum olarak goruyorum. yapilan yanlislar olabilir, burslar haketmeyen kisilere veriliyor olabilir. sonuc olarak devlet hepimizin devleti bence kendisi bunu vurgulamak istemis ama kendisinin senin soylediklerini eksik anladigini dusunuyorum, bu kadar sert tepki vermene gerek yoktu.

"500 600 liralık burs için devletinin hakkını hiçe sayıp bu millete hizmet etmek istemiyorum diyemezsin."

bence kendisi meselenin 500 lira degil zihniyet meselesi oldugunu anlamadigindan oyle yazmis.
  • hocam inanin ben de cok kiziyorum ve ayni dusuncelerdeyiz ama dusmanlik etmeyin, ulkenize antipati duymayin. sadece yeni nesillere umut bagliyorum ve birgun halkin kafa yapisi daha saglikli oldugunda yurtdisinda edinecegim tecrubeleri burada degerlendirmek icin bekliyor olacagim. size de aynisini tavsiye ederim. kalmak isteyene aptal gozuyle kesinlikle bakmiyorum, gideni de suclamiyorum. ben de gidecegim ama nefret ederek degil.
  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    Her ne koşulda olursa olsun bir devletin insan üstünde hakkı olduğunu düşünen zihniyet tehlikelidir. Mısırdaki doğan köle miyiz biz mal olarak mı görüyor insanlar kendilerini? Yanlış ya da eksik anlama yok. Zihniyet sorunlu.

• heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    halk düzelmek isterse ben de elimi atmayı isterim, ama sanmıyorum. 20 sene sonra genç nesil bu kokuşmuşluktan sıyrılabilir mi belli değil.
    ama internet yaygınlaştıkça cehalet azalıyor.

yine de bu topraklardaki eşcinsel nefreti bitecek gibi gözükmüyor. ben insan gibi yaşayabilmek için buradan kaçmak zorundayım. nefretim biraz da o yüzden.

hocam devlet soyut bir kavram. devlet dedigin sey aslinda turk toplumuyuz ve hepimiz vergi vererek kendimizden kisiyoruz. bunu da yine kendimize doktor, ogretmen vs yetistirmek icin yapiyoruz. kendisi bu yuzden o sekilde mesajlar atmis ama bence bir toplumda insanlar o toplumun artik bir parcasi olmak istemiyorsa once orayi yonetenler sorgulanmalidir.
  • Benim buyuk ve ufak biladerlerim 4 yillik bolumler okudular onlara kredi cikti, ben 2 yillik okudum bana burs cikti. Ayrica ben memlekette okudum onlar sehir disinda okudular. Keske bana cikmayaydida onlara cikaydi. Sistem nedir nasil isliyor bilmiyorum ama baba isci anne ev hanimi ayrica evimiz o donem kiraydi gercekten cok zor sartlarda okuyor insanlar. Ozellikle garibanlar icin maksimum seviye muhendislikmis onu gordum bu ulkede.
    Sen bu kadar gariban olan ogrenciye bakmazsan, muhafazakarsa fetoculer, guney doguluysa pkk lilar ne bileyim sosyalistse tikkocular vsvs bakar burs verir. Sonra o cocugu alir dagada cikarir, darbede yaptirir her halti yedirir. Kimse kusura bakmasinda hic bi zenginin cocugunu daga cikabilirmisin ? Yada cemaatlere tarikatlara sokabilirmisin ?
    Gariban okumak icin yana done burs ariyor ilk burs buldugu yerede cakilip kaliyor bidaha kurtulamiyor

• Uff isyankar fakirler kendini zeki ilan etmiş.

• tıp okuyosan şükret bence hocam kredi de alsan rahat rahat ödersin mesleğe başlayınca burs çıksa kötü olmazdı ama ne yaparsın
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.