Şimdi Ara

Bu ülkeye hizmet etmek istemiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
169
Cevap
5
Favori
20.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kyk bursuna 3 yıldır başvuruyorum. Daha birkaç dakika önce sonucu E-devlet ile sorgulattığımda ekrana başvurumun olmadığı hakkında yazı gözüktü. Hatadır dedim eski kimlik bilgileriyle denedim başvuru bulunamadı yazıyordu. O sırada ne hissettiğimi ne ben anlatayım ne siz söyleyin. Bir an başvuru yapmadım mı diye düşündüm ekran görüntülerini açmak aklıma geldi başvurduğum tarihte başvurumun alındığına dair ekran görüntüsünü buldum. Ardından 10 dakika sonra yeniden denemem üzerine başvuru sonucum gözüktü. Çıkan yine herkese verdikleri krediydi.

Ne döndüğünü aslında inanmak istemediğimiz gerçeği o an anladım. Başvurularınızın hiçbiri değerlendirilmiyor otomatik olarak kredi çıkıyor. Belirli burs alanlar sisteme önce kaydedilip daha sonra kredilileri ekliyorlar. Ben doktor olup bu ülkeye hizmet etmek istemiyorum artık. Evet istemiyorum yanlış anlaşılmasın özel üniversitede okuyup babasının gelirini 0 olarak gösteren okuduğu bölümle alakası olmayan parayı aldıktan sonra da o parayla gezip tozanlara burs verilmesinden değil burs alacakların önceden belirli olmasından da değil bu halkın hiçbir şeyi hak etmemesinden dolayı istemiyorum anladınız mı? Bu ülkede kredi çeken kesimin büyük bir kısmı bile ileride ödemek zorunda olduklarını bilerek bir şey olmayacakları bölümlerde yine bilerek üniversite okuyup çektikleri krediyi harman savurduktan sonra ödemek istemeyecek kadar karaktersizken ben onları tedavi etmek istemiyorum anladınız mı? Bu kitle üzerinden oy almak için yasa teklifi verenler de bir o kadar iğrenç geliyor bana.

Edit: Konuda beni destekleyenlere teşekkür ederim. Bu yazdığım başlıktaki burs olayını sadece düşünerek burada çalışmak istemememi kınayan fakat kendilerini kandıran insanlara ne yazık ki elzemle bakıyorum. Hayaller dünyasında yaşayıp burada laf ebeliği yapan fakat gerçekte gram yazdıklarıyla alakası olmayan insanların yazdıklarını dikkate almıyorum tabii ki sadece burada kalırsam sizin gibi insanlar arasında çalışmak zorunda kalıcağımı bir kere daha hatırlıyorum.

Edit 2: Her ne koşulda olursa olsun bir devletin insan üstünde hakkı olduğunu düşünen zihniyetteki kitleye tek cevabım var siz kendinizi Antik Mısır'da doğan köle ve devletin malı olarak görebilirsiniz ben öyle görmüyorum kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 18 Kasım 2019; 21:32:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim sınıfımda biri vardı Giresun'lu. Arkadaşın babası vefat etmiş annesi de asgari ücretten daha düşük paraya temizlik işi yapıyordu ve bu arkadaş zorla bir bölüm kazanıp o yokluk içinde Denizli'ye okuma ümidiyle gelmiş. Biz durumunu anladığımızda sınıfça (mevcut 50+ idi tam hatırlamıyorum) bu arkadaşa gönlümüzden kopan birşeyler verirdik ve sınıftan başka birinin evinde kalıyordu. Sonra kyk burs sonuçları açıklandı ve ben o gün sıradan vatandaşların hiçbir zaman burs alamayacağını anladım. Bursta çıkmayınca komple bırakıp dönmüştü. Kendim şahit olmasam bende inanmazdım ancak ülkenin son durumu içler acısı.
    Zeka seviyesi yüksek (ya da çok çalışan) ancak fakir insanlar topluma karşı öfkeli olurlar. Maalesef yapacak bi şey yok. Yurtdışına gitmek istiyoruz ancak orada da bize içlerinden nefretle bakacaklar. Ben de sinirliyim sinirliyim sinirliyim. Alttaki resimlerin birisi ben diğeri de zengin bir arkadaş. Ne diyim bilemiyorum. İçimden hunharca küfür ediyorum okadar.

Madem bu ülkeye hizmet etmek dokunuyor, hizmet etmek istediğin ülkelere yaz seni kendi okullarında okutsunlar. Niye nefret ettiğin insanların okulunda okuyorsun, okuyup kaçmak istiyorsun?

Yurt dışına kendi alanında gelişmek, ilerlemek için gidilir. Yurt dışına kaçılmaz. Kendi halkından nefret ettiği ya da zora gelemediği için kaçanlar değil kalıp savaşanlar kurdu bu ülkeyi.
    Hocam benim ailem de bu ülkeye yıllarca çalışıp vergi verdiyse ben de o bölümü kazandıysam okurum. Kimseye borcum olmaz. Senin mantığınla vergilerin de düşmesi lazım Amerika'daki gibi insanlar üniversitelere para vermeliler. Ben kazandığım yeri okuyamayacaksam ailemin verdiği tüm vergilerden faiziyle eğitime yönelik kısmın geri ödenmesini istiyorum. O parayla şuankinden daha iyi bir yerde ve daha iyi koşullarda okuyacağım kesin.
    Öncelikle ailenin verdiği vergi aileni bağlar, seni değil.

Sen vergi mükellefi misin? Şimdiye kadar hiç vergi verdin mi? Yoksa daha çok "şimdi bedava yaşasın, ileride ülkesine faydalı olur" diye bakılanlardan mısın?

Ailen vergi veriyor çünkü bu ülkede yaşıyor. İyi o zaman ailem vergi verdi diye ben hiç vergi vermeyeyim.

Amerikan modeli en iyisidir. Bedava üniversite saçmalık. Sen tüm kaynaklarını aktarıyorsun, bedava okuyup senden kazandığı bilgi ve beceri ile başka ülkeye hizmet ediyorlar.

Tekrar yineliyorum. Bir mektup yaz, ben kendi ülkemden nefret ediyorum, halkıma 1 gram faydam dokunacak diye korkudan ölüyorum, beni ülkenize kabul edin de.

Muhtemelen bu kafayla dünyada hiçbir medeni ülkeden kabul göremeyeceksin. Çünkü tüm medeni ülkelerde ilk kural ülkeye hizmettir.

Senden rica ediyorum. Okulda, sosyal hayatta, evde. Atatürkçü olma. Daha doğrusu öyle olduğunu söyleme.

Sen tipik lümpen sınıfısın. Yiyeyim, içeyim, kimseye faydam olmasın ama herkes bana fayda sağlasın.

Maalesef yeni kuşak çok fazla kolaycı. Yalnız değilsin. Seni temin ederim orta direk çocuklarının büyük çoğunluğu bu sığlıkta.
  • hizmet değilde, kendini kullandırtmak istemiyorsun.
    ben de kendimi kullandırtmak istemiyorum.
    özellikle malum tayfadan gına geldi.

yurtdışını hedefle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bilader o teknik aksaklıktır öğrenim kredisi herkese çıkıyor merak etme sen neden burs çıkmasını istiyorsun ki ? Kredi al sanki bitirince işsiz mi kalacaksın tıp okuyor muşsun pratisyen maaşı ile bile çok rahat ödersin o borcu zaten neyin kafası bu ?

• Doktor olunca yurtdisina gidebilirsin haklisin bu durumda cunku gercekten ihtiyaci olan insanlara cikmiyor burs.

• rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    Tıpta mezuniyetten sonra TUS sınavı var. TUS'a hazırlanan kişiler ders çalışmak için pratisyenlik yapmaya genelde gitmez. TUS'u iki senede kazanamazsam çıkan borç 4 senelik değil 6 senelik olacak ki TUS'a 4-5 sene giren insanlar var. Bunun üstüne o iki yıl içerisinde gitmiş olabileceğin ya da gitmeye karar verdiğin dershanelerin aşırı pahalı olması da eklenince kredi almanın ne kadar yanlış olduğu ortada. Tıp okuyoruz diye önümüze kimse para sermiyor mezun olunca. Şuan bile tanıdığım bir kişi hariç okulda burs alan yok. Durumu aşırı kötü olanlar da bunlara dahil.

• Doktorlar cok rahat yurt disina gidebiliyor arastir bence hem tus vs ufrasmak zorunda kalmazsin

• aynen katılıyorum malum zihniyet yönetimde olduğu sürece düşüncem bu şekil milyonlarca gencin ülke sevgisini böyle böyle bitirdiler

tıp yerine bilgisayar yazsan daha kolay olurdu İngilizce kas usmle araştır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patatos

Tıpta mezuniyetten sonra TUS sınavı var. TUS'a hazırlanan kişiler ders çalışmak için pratisyenlik yapmaya genelde gitmez. TUS'u iki senede kazanamazsam çıkan borç 4 senelik değil 6 senelik olacak ki TUS'a 4-5 sene giren insanlar var. Bunun üstüne o iki yıl içerisinde gitmiş olabileceğin ya da gitmeye karar verdiğin dershanelerin aşırı pahalı olması da eklenince kredi almanın ne kadar yanlış olduğu ortada. Tıp okuyoruz diye önümüze kimse para sermiyor mezun olunca. Şuan bile tanıdığım bir kişi hariç okulda burs alan yok. Durumu aşırı kötü olanlar da bunlara dahil.
    Özür dilerim hocam inşallah her şey gönlünce olur kusura bakma hakkını helal et

• İlk defa bir doktor savunacağım.

Haklısın birader ama okulunu bitir yurtdışına git yine kurtul, bırakayım deme sakın.

Bu ülkede malum zihniyetten olmadığın sürece yardım burs gibi şeylerden faydalanamazsın atanamazsın. Okulu bitir diplomayı al avrupa ülkelerine kapak at.

Ben bizim doktorları anlamıyorum ben doktor olsam şu ülkede 5 dakika durmam.

• Madem bu ülkeye hizmet etmek dokunuyor, hizmet etmek istediğin ülkelere yaz seni kendi okullarında okutsunlar. Niye nefret ettiğin insanların okulunda okuyorsun, okuyup kaçmak istiyorsun?

Yurt dışına kendi alanında gelişmek, ilerlemek için gidilir. Yurt dışına kaçılmaz. Kendi halkından nefret ettiği ya da zora gelemediği için kaçanlar değil kalıp savaşanlar kurdu bu ülkeyi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son dönemde yurt dışına çok doktor gitti ve bu sayı artıyor da sende gidebilirsin yakında halkımız okuyup üfletmeye başlıyacak kendini yada suriyeli öğrencilerden yetişen doktorlar tedavi eder :)
  • burs cıkmıyor diye bir şey yok gayet cıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11 52 7

Doktorlar cok rahat yurt disina gidebiliyor arastir bence hem tus vs ufrasmak zorunda kalmazsin
    hocam nasıl rahat gidebiliyorlar? tıpta denklik en zoru ...

bi Almanya kolay,onda da C1 Almanca istiyorlar,minimum 2 yıl evraklarla vs uğraştırıyorlar.
  • durumun ne kadar kötü onu söyle de haklı mı haksız mısın bilelim böyle bilgi vermeden burs cıkmadı demenin bir anlamı yok
  • Ama doktorların gitme sebebi hükümet değil, vatandaş!

Bu forumda bir hasta konu açsın, hemen yüzlerce üye "Yaşasın doktora şiddet, hüloğğ!" diye mesaj atıyor.

Bu kafadaki millete bu makus talih az bile!

• sen etmezsen etme ben ülkeme hizmet ediyorum kral
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Sınıfa gelip herkese sorabilirsin burs çıkan bir tanıdığım var o da 7 kardeş olmalarından şimdi sen okuldaki herkese demek ki durumları iyi diyeceksin. Belki daha fazla alan vardır. Burdaki sorun özel durumları olanlara çıkıp çıkmaması değil durumu asgari ve yoksulluk sınırı arasında olanların yerine varlıklı kişilere burs çıkması sadece ben değilim altta yazan insanlar da mı yalan söylüyor hocam?

ekşi sözlük
    dereceye girmiş öğrenciye burs çıkmaması
    https://eksisozluk.com/dereceye-girmis-ogrenciye-burs-cikmamasi--5844806?p=5

• 26 adet sınır kapımız var, devletine hizmet etmek istemeyen beslemeleri kapılara doğru alalım lütfen

• gcb1903 kullanıcısına yanıt
    07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim ailem de bu ülkeye yıllarca çalışıp vergi verdiyse ben de o bölümü kazandıysam okurum. Kimseye borcum olmaz. Senin mantığınla vergilerin de düşmesi lazım Amerika'daki gibi insanlar üniversitelere para vermeliler. Ben kazandığım yeri okuyamayacaksam ailemin verdiği tüm vergilerden faiziyle eğitime yönelik kısmın geri ödenmesini istiyorum. O parayla şuankinden daha iyi bir yerde ve daha iyi koşullarda okuyacağım kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 16 Kasım 2019; 18:1:14 >
  • bunun aynısını bende düşündüm 3.kez başvumda çıkmayınca
    fakat şöyle bir şey var.
    mesela sen tıp okuyorsun
    6 senelik eğitimi bedavaya alıyorsun.
    devlet sana yatırım yapıyor.ülke koşullarında iyi bir iş veriyor.

yurtdışında bunu yapan ülke yok neredeyse.amerika'da doğsan 500bin dolarlık öğrenci kredisi çekip okuyacaktın tıp.

he burs çıkmıyor bu iğrenç bir şey ama napacan bu ülkede işler böyle.
    bende aynısını düşünmüştüm o yüzden senin duygularını anlıyorum ama yapılacak birşey yok.
    birileri babası özelde çalıştığı için o bursu alıp biraya sigaraya gömecek bu olacak malesef elimizden gelen bir şey yok.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.