< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 18 Kasım 2019; 21:32:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 18 Kasım 2019; 21:32:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
hizmet değilde, kendini kullandırtmak istemiyorsun.
ben de kendimi kullandırtmak istemiyorum. özellikle malum tayfadan gına geldi. yurtdışını hedefle. |
Benim sınıfımda biri vardı Giresun'lu. Arkadaşın babası vefat etmiş annesi de asgari ücretten daha düşük paraya temizlik işi yapıyordu ve bu arkadaş zorla bir bölüm kazanıp o yokluk içinde Denizli'ye okuma ümidiyle gelmiş. Biz durumunu anladığımızda sınıfça (mevcut 50+ idi tam hatırlamıyorum) bu arkadaşa gönlümüzden kopan birşeyler verirdik ve sınıftan başka birinin evinde kalıyordu. Sonra kyk burs sonuçları açıklandı ve ben o gün sıradan vatandaşların hiçbir zaman burs alamayacağını anladım. Bursta çıkmayınca komple bırakıp dönmüştü. Kendim şahit olmasam bende inanmazdım ancak ülkenin son durumu içler acısı.
|
Babası başhekim olan arkadaşıma burs çıkmıştı. Dediği şey hesap acayim bursu oraya atayim biriksin. Üniversitem bitince direkt araba almış olurum demişti.
|
Madem bu ülkeye hizmet etmek dokunuyor, hizmet etmek istediğin ülkelere yaz seni kendi okullarında okutsunlar. Niye nefret ettiğin insanların okulunda okuyorsun, okuyup kaçmak istiyorsun?
Yurt dışına kendi alanında gelişmek, ilerlemek için gidilir. Yurt dışına kaçılmaz. Kendi halkından nefret ettiği ya da zora gelemediği için kaçanlar değil kalıp savaşanlar kurdu bu ülkeyi. |
Hocam benim ailem de bu ülkeye yıllarca çalışıp vergi verdiyse ben de o bölümü kazandıysam okurum. Kimseye borcum olmaz. Senin mantığınla vergilerin de düşmesi lazım Amerika'daki gibi insanlar üniversitelere para vermeliler. Ben kazandığım yeri okuyamayacaksam ailemin verdiği tüm vergilerden faiziyle eğitime yönelik kısmın geri ödenmesini istiyorum. O parayla şuankinden daha iyi bir yerde ve daha iyi koşullarda okuyacağım kesin.
|
bu ülkeyi ne kadar çok seviyorsam milletinden de o kadar nefret ediyorum. durumumuz yakın ben başka bölüm okuyorum sadece...
|
Öncelikle ailenin verdiği vergi aileni bağlar, seni değil.
Sen vergi mükellefi misin? Şimdiye kadar hiç vergi verdin mi? Yoksa daha çok "şimdi bedava yaşasın, ileride ülkesine faydalı olur" diye bakılanlardan mısın? Ailen vergi veriyor çünkü bu ülkede yaşıyor. İyi o zaman ailem vergi verdi diye ben hiç vergi vermeyeyim. Amerikan modeli en iyisidir. Bedava üniversite saçmalık. Sen tüm kaynaklarını aktarıyorsun, bedava okuyup senden kazandığı bilgi ve beceri ile başka ülkeye hizmet ediyorlar. Tekrar yineliyorum. Bir mektup yaz, ben kendi ülkemden nefret ediyorum, halkıma 1 gram faydam dokunacak diye korkudan ölüyorum, beni ülkenize kabul edin de. Muhtemelen bu kafayla dünyada hiçbir medeni ülkeden kabul göremeyeceksin. Çünkü tüm medeni ülkelerde ilk kural ülkeye hizmettir. Senden rica ediyorum. Okulda, sosyal hayatta, evde. Atatürkçü olma. Daha doğrusu öyle olduğunu söyleme. Sen tipik lümpen sınıfısın. Yiyeyim, içeyim, kimseye faydam olmasın ama herkes bana fayda sağlasın. Maalesef yeni kuşak çok fazla kolaycı. Yalnız değilsin. Seni temin ederim orta direk çocuklarının büyük çoğunluğu bu sığlıkta. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 16 Kasım 2019; 18:1:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |