Şimdi Ara

Bu ülkeye hizmet etmek istemiyorum... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
5
Favori
20.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zeka seviyesi yüksek (ya da çok çalışan) ancak fakir insanlar topluma karşı öfkeli olurlar. Maalesef yapacak bi şey yok. Yurtdışına gitmek istiyoruz ancak orada da bize içlerinden nefretle bakacaklar. Ben de sinirliyim sinirliyim sinirliyim. Alttaki resimlerin birisi ben diğeri de zengin bir arkadaş. Ne diyim bilemiyorum. İçimden hunharca küfür ediyorum okadar.
    Bu ülkeye hizmet etmek istemiyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: rasputin in alive

Özür dilerim hocam inşallah her şey gönlünce olur kusura bakma hakkını helal et

Alıntıları Göster
    Hocam öyle şey olur mu helal olsun sen de hakkını helal et. Konuya destek olmak için yazman bile benim için yeterliydi teşekkür ederim.

Destekleyen herkese teşekkürler. Yurtdışına bakıcam. Fakat şöyle bir durum var @ubi Panis ibi Patria hocamızın dediği gibi gitmek zor diye biliyorum. Bu konuda daha fazla bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 16 Kasım 2019; 17:55:12 >

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Hocam mühendislik, mimarlık, öğretmenlik bunlar Amerika'daki üniversitelerde ücretsiz mi? Ülkemizde bunları okutan üniversitelere de devlet para vermiyor mu? Benim onlardan ne farkım var Allah aşkına. 6 yıl da ben yapmadım son senenin zaten hastanede olmasından dolayı üniversitenin gideri yok hatta intörnler hastanede iş gücünden dolayı ekstra gelir bile oluşturuyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 16 Kasım 2019; 18:11:58 >
  • Banada 2 senedir krediyi yapıştırıyorlar. Taksitlerle ayaktayim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 16 Kasım 2019; 19:47:5 >
  • Patatos P kullanıcısına yanıt
    başkaları ne seni be beni ilgilendirir, durumunu söyle ona göre haklı ya da haksızsın isyanında diyelim. burs dağıtımın %100 adil olduğunu iddaa etmiyorum. aksine sen varlıklılara cıktığını, fakirlerin burstan faydalanmadığını iddaa ediyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 17 Kasım 2019; 0:19:6 >
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    İddia* etmiyorum gerçek bu. İster inan ister inanma sana kanıtlamakla uğraşamam bilen biliyor. Öğrenmek istiyorsan gider araştırırsın.

• Patatos P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ailenin verdiği vergi aileni bağlar, seni değil.

Sen vergi mükellefi misin? Şimdiye kadar hiç vergi verdin mi? Yoksa daha çok "şimdi bedava yaşasın, ileride ülkesine faydalı olur" diye bakılanlardan mısın?

Ailen vergi veriyor çünkü bu ülkede yaşıyor. İyi o zaman ailem vergi verdi diye ben hiç vergi vermeyeyim.

Amerikan modeli en iyisidir. Bedava üniversite saçmalık. Sen tüm kaynaklarını aktarıyorsun, bedava okuyup senden kazandığı bilgi ve beceri ile başka ülkeye hizmet ediyorlar.

Tekrar yineliyorum. Bir mektup yaz, ben kendi ülkemden nefret ediyorum, halkıma 1 gram faydam dokunacak diye korkudan ölüyorum, beni ülkenize kabul edin de.

Muhtemelen bu kafayla dünyada hiçbir medeni ülkeden kabul göremeyeceksin. Çünkü tüm medeni ülkelerde ilk kural ülkeye hizmettir.

Senden rica ediyorum. Okulda, sosyal hayatta, evde. Atatürkçü olma. Daha doğrusu öyle olduğunu söyleme.

Sen tipik lümpen sınıfısın. Yiyeyim, içeyim, kimseye faydam olmasın ama herkes bana fayda sağlasın.

Maalesef yeni kuşak çok fazla kolaycı. Yalnız değilsin. Seni temin ederim orta direk çocuklarının büyük çoğunluğu bu sığlıkta.

• bu ülkeyi ne kadar çok seviyorsam milletinden de o kadar nefret ediyorum. durumumuz yakın ben başka bölüm okuyorum sadece...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patatos

İddia* etmiyorum gerçek bu. İster inan ister inanma sana kanıtlamakla uğraşamam bilen biliyor. Öğrenmek istiyorsan gider araştırırsın.
    En azından bi ekşi başlığı sallayabilirsin

Sonuçta iddaa sahibi sensin

• Burs zaten genelde ihtiyaci olmayanlara, hatta hic ihtiyaci olmayanlara cikiyor. Günaydın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babası başhekim olan arkadaşıma burs çıkmıştı. Dediği şey hesap acayim bursu oraya atayim biriksin. Üniversitem bitince direkt araba almış olurum demişti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    çıldırmamak elde değil ya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi 25 yaşını geçik misin? Belli bir yaştan sonra yönetmelikte yazıyor burs kredi çıkmayabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyongun

Zeka seviyesi yüksek (ya da çok çalışan) ancak fakir insanlar topluma karşı öfkeli olurlar. Maalesef yapacak bi şey yok. Yurtdışına gitmek istiyoruz ancak orada da bize içlerinden nefretle bakacaklar. Ben de sinirliyim sinirliyim sinirliyim. Alttaki resimlerin birisi ben diğeri de zengin bir arkadaş. Ne diyim bilemiyorum. İçimden hunharca küfür ediyorum okadar.

Özel okullarda burs çıkmıyor diye biliyorum, yanlışsam düzeltin.

Artı gece öğretimini de burs çıkmıyor diye biliyorum. Bana çok garip geldi bu durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 17 Kasım 2019; 2:58:16 >

• Benim sınıfımda biri vardı Giresun'lu. Arkadaşın babası vefat etmiş annesi de asgari ücretten daha düşük paraya temizlik işi yapıyordu ve bu arkadaş zorla bir bölüm kazanıp o yokluk içinde Denizli'ye okuma ümidiyle gelmiş. Biz durumunu anladığımızda sınıfça (mevcut 50+ idi tam hatırlamıyorum) bu arkadaşa gönlümüzden kopan birşeyler verirdik ve sınıftan başka birinin evinde kalıyordu. Sonra kyk burs sonuçları açıklandı ve ben o gün sıradan vatandaşların hiçbir zaman burs alamayacağını anladım. Bursta çıkmayınca komple bırakıp dönmüştü. Kendim şahit olmasam bende inanmazdım ancak ülkenin son durumu içler acısı.

• Avrupa ülkeleri elini açmış beklemiyor. Bu her bölüm için geçerli. Örneğin sen suriyeli doktor görmek ister misin? Onlara gidip tedavi olmak ister misin? Suriyeliler burada nasılsa Türkiye de Avrupada öyle olacak.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.