Şimdi Ara

Bu ülkeye hizmet etmek istemiyorum... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
5
Favori
20.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam özelde okuyana nasıl burs çıkıyor da devlette okuyana burs çıkmıyor bana bunu mantık sınırlarında açıklayabilir misin? Biz zenginiz de haberimiz mi yok. Özel üniversitedekiler yıllık ücreti ödemeye gelince o parayı nerden çıkartıp verebiliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim de çevremde gördüğüm adaletsizlikler var bu konuda. kaldığı aparta ayda 1500 veren adama burs çıkmıştı mesela. bu sene de bana kredi çıktı alacağım gibi duruyor.
  • Ne sacma sapan bir forum oldu bura ya, herkes kulaktan dolma bilgilerle birbirini doldurmus konuda
    Bir tane de ben anlatayim madem benim arkadasin ferrarisi vardi burs cikti. Bu para yetmiyor diyordu benzinime...

Dipnot: bu ulkede yasamak istemiyorum yurtdisi hedefim diyenler ne kafasindalar anlamiyorum. Tek bir siyasi olayla kendilerini ulke sinirinda bulurlar. Ya bu vatanin kiymetini bilin ya da defolun gidin

• artik cok uzulerek soyluyorum ki bu ulkeden umudu kestim. arada bir umutlarim canlaniyor ama sonra tekrar boyle seyler gorup kufur etmeye basliyorum. ben makine muhendisligi okuyorum ve artik kesin olarak yurtdisina goc etmeye karar verdim.

bu ulkede malum tayfa yuzunden iktidar hicbir zaman suclu degildir hep halk sucludur. devlet her yere muhendislik acar kalitesiz egitim verir, "calissaydin iyisini kazansaydin" derler. iyisini kazanan adam issiz kalir ona da "kendini gelistirseydin benim yegen mezun olur olmaz is buldu" derler. halbuki yegeni ak parti il baskanligindan referans mektubu alip torpille oraya girmistir. kalitesiz egitim veren veya akilsizca her yere universite acan devlet hicbir zaman suclu degildir, her zaman halki suclarlar cunku obur turlu bedava makarna alamazlar, aktrolluk maaslari yatmaz.

"bunlari yaziyorsun demek ki sen de calismadin, kendini gelistirmedin" diyecek olan ak arkadaslara pesin soyleyeyim ileri derecede ingilizcem var, kendimi de yeteri derecede gelistirdim, mesele tanidiksa o da var. ama mesele bunlar degil. mesele insanlarin ahlaksizliga tepki gostermeden once ahlaksizligi yapan kisinin siyasi gorusune bakmasi, sukretmeci kafa yapisi yuzunden ilerleyememek, entellektuel kesimin asagilanmasi bu liste uzar gider.

gecenlerde bir yabanci dil kursunun facebook reklaminin altina yazilan yorumlari okudum herkes "turkce neyinize yetmiyor, gavurun dilini neden ogretiyorsunuz" vs yazmis. bu bile her seyi ozetliyor.

malum kesimin bildigi tek dil orta seviye turkce, hayattaki en buyuk hedefleri dedelerinin mezar taslarini okuyabilmek ve yetismis insanlarin goremedigi "cok buyuk oyunlarin" farkindalar, ampule basarak bu oyunlari bozuyorlar. tiksindirdiniz ulkeden. birazdan gelecekler 10 iqlu beyinleri anlamaya kapali oldugu icin "begenmiyorsan git" veya "git gavurlara hizmet et o zaman" diyecekler. yemin ediyorum tiksindim ve size en ufak bir faydam dokunsun istemiyorum artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 18 Kasım 2019; 1:7:7 >

• psycho1905 kullanıcısına yanıt
    hayir benim beyni anlamaya kapali ak kardesim, tek bir olay yuzunden bu tepkiler verilmiyor. artik bu olaylar normallestigi icin ve ulkenin her yeri bu zihniyetle yonetildigi icin bu tepkiler veriliyor. 27 yasindaki ak parti sakarya il baskani bakan yardimcisi oldugu icin, 30 yasindaki kadin cumhurbaskani danismani oldugu icin.. emin ol bu ulkedeki pek cok yetismis insan gitmiyorsa gidemediginden degil. gidenlerin de buyuk cogunlugu bu ulkeden nefret ettigi icin veya sizin ak beyinlerinizin dusundugu gibi "gavurlara hizmet etmek icin" gitmiyorlar. neyse kime ne anlatiyorum ki zaten.
  • konu ciddili
    up

• Malum partili kuaföre dahi gitmiyorum. Zeytinyağı bitmiş. Malum partili satan biri var tanıdığın tanıdığı. Uyguna veriyormuş falan...

Benim bu günümü, bebeğimin yarınlarını mafettiler. Zerre faydam dokunmaz bunlara.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ulkeyi torpiller bitirecek. Yetenekli degil vasat AKPlileri aldilar her ise tum kaymagi onlar yedi, oncesinde de fetoculere kiyak gectiler. Ulke boyle boyle coker tabi.
  • Baştakilerin suçunu yükleyen senin gibiler gitsin zaten. Sizin bu ülkeden yiyecek ekmeğiniz yok.

• Umarım en yakın zamanda ülkeden defolup gidersin
    Kredi sana çıkmadı diye hemen yapıştırmışsın yok önceden girildi yok bilmem ne o burs çıkması için baya detaylı araştırma yapılıyor ilk önce bir sor bakalım kendine ben bursu hakkediyor muyum

• heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    Karsit gorusunde bulunan herkese ak kardes olarak nitelendiren biri zaten boş yapıyordur.
    Dediklerinle de bunu kanıtladin.
    Vatan dediğin meseleden saydigin bahaneler yuzune vazgeçilmez, ya değistirmek için ugrasirsin ya da en iyi hale getirmek icin. Çocugun anne ile iliskisi gibidir vatan, cocuk annesinin siddetinden korkup yine annesinin sefkatine siginir. Ne olursa olsun burdan vazgecmeyi gitmeyi dusunmek sadece kaybedistir otesi degil.

Ayrica cogu bu bos safsatayi yapan insan yurtdisina kabul edilmiyor zaten cunku o donanim yok adamda. O donanima sahip olunca zaten onlar sana teklif getiriyor. Obur turlu suriyelilere karis yunana ordan da avrupaya multeci olarak da gecebilirsin.

Ben sana senin yaptigin gibi on yargiyla yaklasip kutuplastirmayacagim. Sana da bunu oneririm.

• white00 W kullanıcısına yanıt
    [sm=You_Rock_Emoticon.gif

• Banada ilk başvurduğumda kredi çıktı ben sinirlendim ev araba yok üzerimize 4 kardeş okuyorduk , daha sonra ben kredi almadım kardeşim de o sene üniversite girdi o diş hekimliği kazandı ona da kredi çıktı o aldı ertesi sene bidaha başvurdum ve bu sefer burs çıktı şükür borçsuz mezun olduk ama bu seferde evlendim ve eşim kredi almış o bana girdi :D bende eşimde inşaat mühendisi işsiziz alım yok özelde iş yok borç ödemeye başlamadık evde oturuyoruz uzun bir süredir memurluklara başvurular yapıyorz ama ülkenin bize bi hayrı yok emeklere yazık oluyor çok haklısın o yüzden... 27 yaşında bi abinin yaşadıkları bunlar hayat bu ülkede çok zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsavas02 -- 18 Kasım 2019; 10:8:18 >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Uhh amma bos yapilmis

• Doğu Avrupa hiç de pahalı değil hocam merak etme ben her şeyin farkındayım. Hayrettin gibi dış ülkeleri kötü gösterip milliyetçilik kasmak yerine bu ülkenin hak ettiğini kanıtlayacak nedenleri sıralasan seni daha ciddiye alabilirdim.

Söylediklerin yanlış değil ama bu çabaların artık sonuç vermeyeceğini düşünüyorum. Bir problemi kendi içinden çözemezsin. Adamlar daha cumhuriyeti bile içlerine sindirememişler. Bunu ancak Atatürk gibi tepeden inme devrimler yaparak çözebiliriz onu da ben yapamam. Bunları söyleyenlerin çoğundan da donanımlıyım üstelik. Az önce baktım makine mühendisliği toplam kontenjanı bu sene 10476 olmuş. Çoğu mühendislik şirketi artık senin donanımına bakmadan çok düşük ücretler teklif ediyor beğenmezsen yerine birini bulmak kolay nasıl olsa. Koç holdingin şirketlerinden birinde staj yaptım, sözde en liyakatli grup olan onlarda bile içerden tanıdığı olmayanları almıyorlar. Mesele tanıdık bulma meselesi değil o benim için zor da değil. Ama bu kafa yapısı her yere sızmış. O bizden, bu değil anlayışı yüzünden ülkesini seven sade vatandaş olamıyorsun ve ülkenin gündeminde siyasetten başka hiçbir şey yok. Ben artık ümidi kestim. Bu anne çocuk ilişkisi artık hastalıklı bir hale geldi. Kutuplaştırmamayı denediğim zaman bile sırf muhalifim diye “fedöcü” ve “vadan hayini” ilan edildim ben de artık ağzıma geleni söylüyorum.

• Dostum yazdıklarını dikkatle okudum empati yaptım,haklı olduğun noktalar vardır buna eminim fakat emin olduğum başka bir nokta da şu sen en ufak bir haksızlıkta bu ülkeden kaçıp gitmeyi bu ülkeden nefret etmeyi kafaya koyduysan sana yazıklar olsun.Düşünsene ulu önder Atatürk senin gibi düşünseydi bugün bu ülke olmazdı,Osmanlı devletinin ona yaptığı haksızlıkları göz önüne getir o yüzden düşüncelerini tekrar mantık süzgecinden geçirmeni tavsiye ederim saygılar.

• Hocam ben polemik yapmıyorum. Özelden yazamıyorum. Hesap eski olduğu için SMS doğrulaması yapmaya çalıştım hata veriyor her zaman. Size cevap olarak konudan etiketleyip yazdım. İnanmıyorsanız benzer bir özelden mesaj cevabımı atabilirim ama mahcup olursunuz. Hemen polemiğe dökmek için yaptığımı söylemeniz üzücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 18 Kasım 2019; 13:4:13 >
  • Şu an sinemalarda olan Joker filmini izlemediyseniz bir şekilde mutlaka izleyin. O hale geldik neredeyse ülkede ama bir mucize ki birisi ya da birileri çıkıp bir şeyler yapmıyor, iyi dayanıyoruz yani gerçekten. Yoksa yaşanan olayların, artık akıl-mantık alır bir yanı kesinlikle kalmadı. Olumlu gelişen 1 tane şey bile yok ülkede.
    sen ne saçmalıyorsun ya ? bu ülkede yaşadığın insanlığa aykırı onlarca şeyi görmezden gelebiliyorsun, sonra diyorsun ki siz de görmezden gelin burayı sevin yoksa hede hödö.

vize uygulamasalar gideceğiz zaten, ne diye boş yapıyorsun ki ? sen de kalırsın burada sürekli somurtan, ramazanda su içtin diye seni öldürecekmiş gibi bakan, yüzüne baktığında bana mı yavşayacak diye saçmalayan, narsistlerle, cahil olup her şeyi bildiğini sanan malum çoğunluk ile mutlu mesut geçinirsin.

sana giren ne ki burada salyalarını akıtarak defolun gidin yazıyorsun ?
    çok seviyorsun demek ki burayı, seni zorla buradan almaya çalışan mı var ? ne ulan bu nefret ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.