Şimdi Ara

Bu yaz 2. el araçlar pahallı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Samsun
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen seneye göre bu yaz araçlar pahallı.
    Uzun süredir araştırıyoruz ama henüz fiyatlarda bir iyileşme olmadı. Araç almak isteyenlere bir önerim de; sıfır araçlardan, kampanyalı küçük araçlar seçmeleri olacaktır. Fiyat ve yakıt tasarrufu, performans gibi faktörlerin belirlemesi gereken piyasada malesef, markaların piyasa değerlerine para ödeniyor. Bu durum ne kadar sürecek bilemiyorum ama biz araç almaktan vazgeçtik bu yaz.
    Limitimi 15 bin tl den, 17 ye yükseltmemize rağmen 2. el araç bulamıyoruz istediğimiz gibi. Malesef bu 2. el piyasamız yüksek fiyatlarda seyrettikçe de beklemeye devam edeceğiz gibi görünüyor.
    Örnek olarak nasıl oluyor da araçta kaza değişen vs. olmasına rağmen yüksek fiyatlarda satışa çıkarabiliyorlar.

• bence ekonomi kötüye gidiyor diyorlar ya. yalan. galericiler zenginledi. kırığı döküğü olan aracı vermiyo ucuza. bi keriz bulur satarım diyor. herkes tok satıcı olmuş. ben alacam bu yaz araba ama en az zararla hangi arabayı alayım diye düşünüyorum. mesela golf 1.6 kışın 36 bine satılırken şimdi 39 binde. 3 bin lira az para değil. şimdi alsan kışın belki yine 36 bine düşecek. kendini keriz gibi hissedecen
  • Evet bu doğru geçen sene megan 2005 veya 2006 araçları 19 bine bulabiliyorduk "benzinlileri" şimdi 20 veya 21 olmuş aynı yıl araçlar. Durduk yerde nasıl oldudu da oldu değer kazandı bu kıtlıkta.

Bu piyasa ancak sıfır araçların alım cazibesi artırıldıkça yani; yeni bir vergi azaltma politikasıyla olabilir. Yoksa bizim gibiler yaya kalmaya devam edeceklerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madem

Evet bu doğru geçen sene megan 2005 veya 2006 araçları 19 bine bulabiliyorduk "benzinlileri" şimdi 20 veya 21 olmuş aynı yıl araçlar. Durduk yerde nasıl oldudu da oldu değer kazandı bu kıtlıkta.

Bu piyasa ancak sıfır araçların alım cazibesi artırıldıkça yani; yeni bir vergi azaltma politikasıyla olabilir. Yoksa bizim gibiler yaya kalmaya devam edeceklerdir.

biraz insaflı vergilendirme olsa millet sıfır alacak piyasa da 2. el kaynayacak da nerdeee
  • İşyerinden arkadaşımda aradı taradı gönlüne göre araç bulamadı. Oda geçtiğimiz hafta sıfır Ford Focus aldı.. Sürekli takipte olan arkadaşlar farketmiştir öyle ahım şahım araç satışıda yok sitelerde aynı araçlar dönüp duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oiven -- 11 Haziran 2011; 19:27:17 >
  • aynen öyle. arabayı sattık güzel fiyata diye sevindik. şimdide araba bulamıyorum. ne iş arkadaş.
  • bende aynı görüşteyim. yaz geldi araba fiyatları en az 1000 lira arttı. ikinci el piyasası olmayan araçların bile fiyatları yükseldi. bu ne ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar selam

Ben de şöyle düşünüyorum.Faizler düşecek,altın da düşecek.Faizler düşünce konut satışı azalacak, Toki çok fazla yerde yeni yapılar inşa etmeye başlayacak, zaten faizlerin düşüşü araç fiyatlarına yansıyacak.Özellikle yıl sonlarında otomotiv firmaları ellerindeki stokları bitirmek için bir sürü seçenek sunacaklar.Bu da galericiler için hiç iyi bir şey değil.Araç almak için en iyi ay bence Aralık ayıdır.İster istemez galericiler de daha az karla araç satmak isteyeceklerdir yoksa satış olmayacak ki...Ama kim ne derse desin 36 ay yada 48 ay, aylık taksitleri yaklaşık 800-900 liraya sıfır araç alınabiliyor kredi ile.Bence Aralık ayında bu şansı iyi değerlendirmek lazım..Arkadaşlar bunlar sadece tahmindir, ama dikkat ediyorum da hep böyle oluyor :-) iyice araştırmak gerekir.
    İktisat dersi gibi konuşmuşum bi okudum da...

Saygılar.

• En sinir olduğumda bi oka yaramaz 99 model toyota corolla arabalara 16/17 binlira istiyorlar.Bu kadar çıkarcılık olmaz arka cam otomatik değil kimisinde klima abs yok.Bu kadar iğreti ticaret anlayışı olurmu yaa.Toyotadanda ve satanlardanda nefret etmeye başladım.Ticaret ahlakının yerini soygunculuk ve keriz yerine koyma pisliği allmış.
  • Kesin emin olmamakla birlikte (belki yanlılıyor olabilirim) sıfır araçlarda çok zamlanmış sanki geçen yıl 26 bine alınan donanımlı dizel şimdi 30 bin doğal olarak 2. el piyasasıda bu oranla yükseliyordur diye tahmin ediyorum, internetteki fiyatlarda biraz abartılı bunuda hesaba katalım internet ile pazar fiyatı birbirini pek tutmamakta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 17 Haziran 2011; 13:00:36 >
  • arac fiyatlari acaip artmis. ben 2009 auris dizel ariyordum ozellikle. subatin ortalarina dogru aramaya basladim ve 1 ay boyunca arac bulamadim istedigim gibi. arac yoktu. en sonunda kafama gore buldum bitane aldim. 32.500'e aldim. Simdi bakiyorum 36 isteyen var sahibinden.com da.. satayim diyorum ama budefa ben arac bulamayacam. Cunku piyasada istediigim temizlikte arac yok. olanlarada cok fahis fiyat cekiyorlar.
  • dostum her yaz öyledir, millet bi tatile, memlekete gidip geleyim sonra satarım diye düşünüyor. hayliyle piyasadaki arac sayısı cok az ve genelde ya yuksek fiyat ya da pert kıvamda. o yuzden ekim-kasım beklenmeli
  • 1 aydır araç arıyorum istediğim aracı bulamadım 14 binlik araçlar 16 17 bin de geziyor adama 15 bin veriyorum yüzüme bile bakmıyor bide dalga geçiyor bende ramazandan sonraya bıraktım bu işi eylül ekim gibi bakıcaz artık
  • Beklemeler Eylül - Ekim aylarınıda geçebilir. Ne zaman otomobil firmalarının yıl sonu kampanyaları ile fiyatlarda indirime giderse, cazip kampanyalara başvurursa o zaman piyasanın ateşi diner gibime geliyor zira araç satanların birçoğu (kendi beyanlarına göre diyorum) kendi arabasını satıp yeni araba almak niyetinde, onlar da edineceği aracın fiyatının yüksek olması nedeniyle mümkün olan en az zararla kendi araçlarını satmayı düşünüyor. Tabiki bu piyasa şartları nedeniyle de alım satım olmuyor. Umarım herkes gönlüne göre araç edinebilir.

• 2005 Corsa'ya 25 bin lira isteyeni mi ararsınız,
    Benim aracın aynısına 23 bin lira isteyeni mi..
  • yaz ayı olduğu için mi böyle ilk arabamı alıcam ne zamana kadar beklemeliyim bilemedim fiyatlar sinirimi bozuyor bu fiyata araba alan enayi varmıdır ya
  • şuanda piyasada sıfır araç yok. Bayiler en erken ağustosa hatta bazı model ve donanımdaki araçlarda (özellikle VW de ) bayram sonrasına sipariş alıyorlar. Böyle olunca ikinci el satışlarıda mümkün olan en yüksek değerden satışa çıkıytor zira satıp sıfır alacak adam arabsız kalabilir o yüzden ağırdan alıyor. Ben böyle yorumluyorum bu durumu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.