Şimdi Ara

Bu yıl Oscar yarışında Türkiye'yi Kalandar Soğuğu temsil edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yıl Oscar yarışında Türkiye'yi Kalandar Soğuğu temsil edecek
     Sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte sinema dünyasındaki geleneksel festival ve ödül sezonu da start aldı. Merakla beklenen birçok filmin geçtiğimiz günlerde düzenlenen Toronto ve Venedik film festivallerinde gösterilmesi ile birlikte, Oscar yarışında ilk favoriler de ortaya çıktı. Ayrıca dünya genelinde birçok ülke de bu yılki Akademi Ödülleri (Oscar Ödülleri)'nde yarışacak aday filmlerini belirlediler.

89. Akademi Ödülleri'nde, yabancı dilde en iyi film için yarışacak aday filmlerini belirleyen ülkelere Türkiye de katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 17 kişilik seçici kurul, bu yıl Oscar yarışında ülkemizi temsil etmesi için genç yönetmen Mustafa Kara'nın beğeni toplayan yeni filmi Kalandar Soğuğu'nu seçti.

İlk kez sinemaseverler karşısına çıktığı 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nden 4 ödül ile dönen Kalandar Soğuğu, İstanbul Film Festivali'nde ise ulusal yarışma bölümünde en iyi film ödülüne layık görüldü. Dünya prömiyerini 28. Tokyo Uluslararası Film Festivali'nde yapan film, yurt dışında da beğeni ile karşılandı ve Tokyo'dan En İyi Yönetmen ve WOWOW İzleyicinin Seçimi ödülleri ile döndü.

Senaryosu Mustafa Kara ve Bilal Sert tarafından yazılan Kalandar Soğuğu, ücra bir Karadeniz köyünde geçiyor ve ailesinin baskısına rağmen maden arama ısrarından vazgeçmeyen Mehmet'in hikayesini anlatıyor. Umudunun ve hayallerinin peşinde koşarken birçok zorlu karşılaşan bir adamın kırsaldaki hikayesini anlatan film, etkileyici atmosferi ve görselliği ile dikkat çekiyor.

• Sanirim, bu filmin cekimleri inanilmaz zor sartlar altinda cekilmis ve isim, hikaye, cekim, kurgusu uyum icinde olan dörtdörtlük bir film. Türk filmleri icinde böyle gözümüzü sirkip temizleyecek bir yapim.

• Sanat filmine benziyor, altın palmiye alır belki ama oscarda zerre şansı yok.

Akademi sanat filmine zerre değer vermez.

Keyif alacan bir filmden, hayatın anlamını degil :)

• Hiç duymadığım bir film.

• Öğlen izlemeye gideceğim. Rexx de mevcut.

• İstanbul'da 6 salonda oynuyor sadece. Bu ülkenin sinema sektörü rezil durumda. Saçma sapan komedi videoları haftalarca salonlarda oynuyor ama şu filmi sinemada izleyemiyorum. Utanç verici...

Fragman çok etkileyici. Başarılar Mustafa Kara...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowtr -- 29 Eylül 2016; 8:01:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk172

Sanat filmine benziyor, altın palmiye alır belki ama oscarda zerre şansı yok.

Akademi sanat filmine zerre değer vermez.

Keyif alacan bir filmden, hayatın anlamını degil :)

Bu filme malesef

bu muamele yapılacak diyorsunuz yani.
    Bu yıl Oscar yarışında Türkiye'yi Kalandar Soğuğu temsil edecek
    (dünya bu reklamlardan daha kötü bir "yapıt" gördü mü merak ediyorum)

jürinizden Oscar'ı ısrarla isteyiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

İstanbul'da 6 salonda oynuyor sadece. Bu ülkenin sinema sektörü rezil durumda. Saçma sapan komedi videoları haftalarca salonlarda oynuyor ama şu filmi sinemada izleyemiyorum. Utanç verici...

Daha fazla ilgi ve beğeniyi haketmesi gerekirken sınırlı sinema salonlarında gösterilmesi gerçekten yazık dedirtiyor. Ülke olarak şu rezil sözde komedi filmi çekme furyasından yakamızı bir türlü kurtaramadık. Ne zaman hak edene değer vereceğiz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowtr kullanıcısına yanıt
    Denizli'de de o kadar sinema salonu önünden geçtim hiçbirinde bu film yoktu o kadar salon arasında. Yeni duyuyorum. Oscar adayı ama ülkemizde sinemada yayınlanmıyor. Garip.

• Şöyle güzel bir askerlerimiz ve yaptıkları operasyonlarla ilgili bir film yapılsa çok güzel olur. Yabancılarda aynı şeyi yapıyor dünyada sanarsın bir tek abd var, adamlar izlete izlete ülkelerine sempati beslettiler.

• Gene duragan insani uzuntuye sevk eden sıkıcı bir film..

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

İstanbul'da 6 salonda oynuyor sadece. Bu ülkenin sinema sektörü rezil durumda. Saçma sapan komedi videoları haftalarca salonlarda oynuyor ama şu filmi sinemada izleyemiyorum. Utanç verici...

Film Ankara da sadece büyülüfener sinemasında var. İzlemeye gitmeden önce film sektörü hakkında ben de senin gibi düşünüyordum fakat filme gidince salonda 10 kişi bile yoktu. Utanç verici olan sinema sektörü değil insanımız..
  • 2 kamera ile çekilmiş yine duygusallıkla vuran 10 pAralık senaryo lu film insan utanır oskar adayı olmaya yapmaya :D

• Fragman etkiledi beni. Bizim sinemamız bir haftada çekilen saçma sapan komedi filmlerinden ibaret değil ama maalesef böyle filmler geride kaldığı için öyle gibi görünüyor. Umarım Oscar'da ilk 5'e girer.

• Sinema salonlarında oynamamasının sebebi sinema salonları degil türk halkı. Televizyonlar, Eğitim sistemi, Yaşanan olaylar hepsi toplumu gerizekalılaştırıyor sonrada beyaz perdeler komedi filmi çeken maymunlarla doluyor. Şu dizileri ve filmleri yabancı bir ülkede yapsalar kaç kişi izler?

• utkubartu61 U kullanıcısına yanıt
    Sektör açısından izleyicisi yok argümanı geçerli olabilir ama küçük salonlarından bir tanesine, 1-2 seans olsun koyamayacak kadar zor durumda olduklarını düşünmüyorum.

Toplumu neyle beslersen toplum o şekilde büyür.
  • islamı, manevi değerlerimizi, kültürümüzü, cumhurbaşkanımızı aşşağılamıyorsa batının gözünde hiç bir değeri yok boşuna umutlanmamak lazım
  • Yazılan yorumlara bakınca, hak veriyorum kısıtlı sinemada gösterilmesine. Adam on paralık senaryo demiş, sıkıcı demiş, insanı üzen demiş vs... Plastik sandalyesinde oturup, emek verilerek yapılmış bunun gibi işlere yorumu bu. Bir de yeni bir laf çıktı, sanat filmi!
    Yahu sinema zaten bir sanat, neyle neyi satın almaya çalışıyorsun! Bu kafalara göre dostoyevski de sıkıcı, insana insanı anlatan, beş para etmez kitaplara sahip yazar. Sanat kitabı yazıyor ayrıca...
    Filme gelirsek, fragmanı etkileyici duruyor. Karadeniz kültürü ve coğrafyası beni çok etkilemiştir hep. Oscar da şansı yok gibi, rakiplerini de görmek lazım tabii. Ama sadece İstanbul da bikaç yerde gösterimde olmadı üzücü. Umarım izleme fırsatım olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tom Waits -- 29 Eylül 2016; 13:57:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ad Block

islamı, manevi değerlerimizi, kültürümüzü, cumhurbaşkanımızı aşşağılamıyorsa batının gözünde hiç bir değeri yok boşuna umutlanmamak lazım

Malesef doğru tespit...

• Hepimiz biliyoruz ki bir Türk filmi eğer ülkemizi 300 Spartalı'da ki Persler gibi göstermiyorsa, kara guri, öcü, yam yam lanse etmiyorsa hiçbir şansı yok. Yap oraya bütün Türkler tü kaka bak nasıl en iyi yabancı film ödülünü alıyorsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.