Öncelikle herkese iyi günler. Elimizde hali hazırda 2009 model Ford Focus Titanium-X var. Km 260000'de. Artık gerek turbosu olsun gerek şanzımanı olsun çeşitli arızalar çıkarmaya başladı. Hali hazırda kazalı bir araç zaten. Babamın yaklaşık 5 yıl önce aldığı arsayı satıp arabayı değiştirme gibi bir düşüncesi var. Elimizdeki aracı iyi bir fiyata satabilirsek ortalama 400000 TL bütçe olacak. Benim aklıma takılan ise 400000 bin birimin bir otomobile verilip verilmeme hususu. Sizce durumlar pandeminin ardından düzelip otomobiller ucuzlar mı? Yoksa fiyatlar gün be gün artmaya devam mı eder. NOT: Ben hali hazırda üniversite öğrencisiyim. 4 yıl sonra biz nasıl araba alacağız acaba? Yazık geldiğimiz hale bak. |
Bu zamanda araba alınır mı?(400 BİN TL Bütçe)

-
-
Alma sonra alırsın desem daha ileride sana fiyatların ucuzlayacağının garantisini veremem.
2020 yılının sonlarındayken herkes kış olduğu için pahalı, yazın gelmesiyle fiyatlar düşecek, piyasalar açılacak düzelecek vs. diyorlardı.
Ama hiç öyle olmadı günden güne fiyatlar artıyor.
O yüzden alınabilir, ben pek zannetmiyorum fiyatların düşeceğini.
-
Ben hiç araba fiyatlarının kıştan yaza ucuzladigini görmedim. Ek olarak seneden seneye ucuzladigini da görmedim. Sonuçta enflasyon ülkesiyiz. Geçen yılki balonu saymazsak her yıl araç fiyatları dolar euro kuruna endeksli olarak tl bazinda artıyor.
Arabaya 400k verilir mi hususunda ise verdiğin parayı sattığında geri aldigin için arabaya 400k para verilir mi degil 400k para bağlanır mi diye sorman lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen sene kimsenin anlamadığı astronomik bir artış oldu fiyatlarda. Balonun yavaş yavaş sönmesi gibi bir durum olur mu acaba hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam pandemi ve çip krizi vs yüzünden üretimde ciddi sıkıntılar yaşanıyor son zamanlar. Pandeminin bitip üretim hattının tekrar canlanmasıyla fiyatlarda bir düşüş olur mu sizce? Yoksa piyasa canlansa bile fiyatlar düzelmez mi?
Valla milleti bu fiyatlara alıştırdılar, su anda bayiiler indirim yapmak istese ( ki istemezler) galeriler hemen tüm stoğu çekip fiyatı yukarda tutuyorlar.
-Paran varsa al.
-Ödeyecek gücün varsa al.
-Bugün aldığından yarın pişman olmayacaksan al.
Yoksa alma.
Şahsen arabaya 400 bin TL verilir mi diye düşünüyorsam ben almam.
Şimdiden hayırlısı olsun diyelim. En iyi kararı yine siz vereceksiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Enflasyonun %25-30 civarı olduğu ülkemizde, araç almadığın her dakika zararına yazar. Passat 1.5 tsi elegance öneririm.
Tavsiyeniz için teşekkürler. Normalde fiyat konusunda sıkıntı yapan biri değilim ama iş ciddiye binince bir sorguladım. Yine de değerlendirmek lazım.
Hiç zannetmiyorum.
-
400 bin parami ki 40 bin euro
Teşekkürler hocam. Passat dışarıdan bana balon gibi geliyor hocam biraz. Elbette oldukça iyi bir otomobil fakat bana Ford Mondeo ya da Honda Accord hep performansları nedeniyle daha çekici gelmişti. Tabi passatın havası başka.
hocam egea al,geri kalan parayı da dolara at bekle
-
Geçen binme ve sürme şansı edindim. Hiç abartısız 2009 model ford focus titanium daha dolu hissettiriyor hocam. Egea almak yerine motor bakımı vs yapmak daha mantıklı olmaz mı?
Hiç bir şeyin alınacak hali kalmadı, ev alayım diyorum dandik evler 800-900 diyorlar. Araba alayım diyorum adam akıllı araçlar 400 den başlıyor. Parayı böldük riskli-risksiz yatırım araçlarına öyle bekliyorum. Pandemi ayrı bir olay, bizim ülke içi dinamikler apayrı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ekar55
Geçen binme ve sürme şansı edindim. Hiç abartısız 2009 model ford focus titanium daha dolu hissettiriyor hocam. Egea almak yerine motor bakımı vs yapmak daha mantıklı olmaz mı?hocam 12 senelik araca masraf yapmak yerine onu satıp yeni almak daha iyi olur gibi,hem kafan rahat olur hem güncel araca binersin.
-
10 milyona da araba alınır da, sınırlı bütçeyle veya arsa satılıp araba alınmaz.Elinizdeki nakit paraya göre ya da bütçenizi zorlamadan üstüne 3-5 bir şeyler ekleyerek araba bakmanız daha mantıklı bir karar olur.Ancak para sizin keyif sizin, ben bu yaşa kadar çalıştım bu yaştan sonra keyfime bakıcam dersen oturduğun ev bile satılıp araba alınır.
2018 c180 cla180 ler o fiyatlarda. kaskosuna senelik 4-5 bin lira vermek sıkıntı olmayacaksa alınabilir. çok güzel araçlar.
şu piyasada 400 bine sıfır araçtan daha mantıklı 2 yaşında araçlar bence.
-
bu saatten sonra, yerden altın da fışkırsa, bu hükümet ucuza birşey sattırmaz.quote:
Orijinalden alıntı: InspiredTigerAlma sonra alırsın desem daha ileride sana fiyatların ucuzlayacağının garantisini veremem.
2020 yılının sonlarındayken herkes kış olduğu için pahalı, yazın gelmesiyle fiyatlar düşecek, piyasalar açılacak düzelecek vs. diyorlardı.
Ama hiç öyle olmadı günden güne fiyatlar artıyor.
O yüzden alınabilir, ben pek zannetmiyorum fiyatların düşeceğini.
ben olsam 2015 model 100 bin km altı focus bakardım, kalan parayla da altın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 29 Mayıs 2021; 21:54:16 >
Arsanızı satmayın. İleride müteahhite verip en kötü bir daire sahibi olursunuz. Başınızı sokacak bir eviniz olur. Hatta kendiniz yapıp ufak çaplı müteahhitlik bile yapabilirsiniz. Sizin yaşınızdaki bir genç için araba konusu çok önemli bir konu değil bence... Ha yok biz arsayı gözden çıkardık diyorsanız. Sorum şu arsayı satarken döviz bazında kar mı zarar mı ediyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Ben hiç araba fiyatlarının kıştan yaza ucuzladigini görmedim. Ek olarak seneden seneye ucuzladigini da görmedim. Sonuçta enflasyon ülkesiyiz. Geçen yılki balonu saymazsak her yıl araç fiyatları dolar euro kuruna endeksli olarak tl bazinda artıyor.
Arabaya 400k verilir mi hususunda ise verdiğin parayı sattığında geri aldigin için arabaya 400k para verilir mi degil 400k para bağlanır mi diye sorman lazım. |
Benzer içerikler
- lastik yanak yırtılması tamiri
- vekaletle araç satışı
- hgs olmadan geçiş yaptım ne yapmalıyım
- pedal box
- araba mazot kaçırıyor ne olur
- byd fiyat listesi
- renault clio 2022 fiyat listesi
- togg ortakları
- nissan qashqai 2024 fiyat listesi
- sony uçan araba
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X