Şimdi Ara

BUCA DEDİKLERİ KADAR KÖTÜ MÜ? [DEU OKUYACAKLAR] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
4
Favori
4.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende böyle arada kalmıştım ama selçuğu anadolu ve 9 eylülün önüne koydum :) hem şehrime daha yakın hem ilçede felan deyil hemde daha okunası geldi :D yani ortam aramıyorum ben akademik açıdan çok farkları yok sen şartları gözet bence.
  • Orada okuyan ama derslere bile girmeyen bir arkadaşım bana çok kötülemişti. Ama derslerle ilgisi olmadığını düşünürsek orası iyidir. Ama yerleşke olarak çok kötü olduğu bir gerçek. Seneye ya da 2 sene sonra Tınaztepe'ye taşınacak daha iyi bir binada ders verecek. Tamamen sana kalmış bir durum. Nerden geliyorsun, ne bekliyorsun bunlara bak. Kararını ver.
    Bu arkadaşımın dediğine göre öğrenci profili İzmire okumak için değil ortam yapmak için gelmiş kişilerden oluşuyor.
  • Beyler benimde deü ekonometri geliyor iibf fakültesi nasıl bilgisi olan varmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversitenin konumu berbat, merkezden baya uzak. Yazacaklar bir kere daha düşünsün.
    NOT: İzmir'de yaşıyorum.
  • Reid Rider kullanıcısına yanıt
    hocam naptınız ya. anadolu hukuk yazıcam galiba.
  • Konumu baya dandik yani tavsiye etmem Buca İzmir'in Şırnak'ı gibi bir yer.

NOT:İzmir'de yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iühukukisteyengenc

hocam naptınız ya. anadolu hukuk yazıcam galiba.

Üniversitenin önünden at arabasıyla meyve-sebze satan bir adam geçiyor öyle bir yer. Seneye diyorlardı ama 2 sene sonrasına kaldı büyük ihtimalle ana kampüse taşınma olayı da. O yüzden Selçuk, Anadolu, Kocaeli gibi yerler yaz. Ben olsam öyle yapardım. Fakültenin bir gurubu (grubu) var Faceebook'da git oraya bak. Ben bir şey demeyeyim sana ama çok şey anlatır neden gelmemen gerektiğini anlarsın.
  • Yuhh be abii valla şimdi terxihi silecem.

• Abi iibf hukuk la karşılıklı diye biliyorum ben , peki konak tarafından apart tutsak kaç dakikada okula geliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mavivodkaa

Abi iibf hukuk la karşılıklı diye biliyorum ben , peki konak tarafından apart tutsak kaç dakikada okula geliriz?

Doğru biliyorsun. Buca trafiği çok sıkıntlı İzmirde trafik sorunu olan en büyük ilçe nedeni de yolların bir gidiş bir gelişli olması... 1 Saati gözden çıkarman lazım.
  • Bide 700k dan 180k çektim diye seviniyodum yazık nerelere düştük.

• Buca kötüdür kardeş
  • amma abarttınız arkadaş ya. izmir'in şırnak'ı diyen olmuş bunu diyen heralde kordon'da oturuyor. kardeşim ben sana 18 yıllık bucalı olarak söyliyim, burada buca'yı eleştirenlerin %90'ı bucaya hayatında 1 veya 2 defa ancak gitmişlerdir.

apaçilerin mekanı gedizdir, orası da deü'ye bornova'dan daha uzaktır. onun dışında rastlayacağın apaçilere zaten her yerde rastlarsın

yani sen tercih yaparken okulun çevresinden çok kampüs olanaklarını eğitimini vs. araştır derim deü seçeceksen de konum bakımından için rahat olsun
  • vallahi ben de o kararsızlığa düştüm ama deü gelmiyor zaten bana.
    18.115'im ama tutsa kesinlikle giderdim.
    bence yazılır, izmirde olan arkadaşlarım öneriyor genelde. sırf bucada diye gitmemezlik düşünülemez. sonuçta dokuz eylül hukuk yani. izmirdesin, on beş dakikaya merkezdesin, ki ben ankara'da oturuyorum merkeze gitmem 1 saat. izmir. eğitimi de gayet iyi.
    tutuyorsa yazılır kampüs şartlarını ve bulunduğu yeri bu kadar önemsemek mantıksız. on beş dk uzaklıkta merkezde bir yurda girersin yani, izban da var her yere.
    tabii karar senin kardeşim ama tutuyorsa yaz. benim içim parçalanıyor burada iki üç soru daha fazla yapsaydım da garantileseydim diye.

• Sen nereden geleceksin?
  • kgzeli K kullanıcısına yanıt
    Rize

• iühukukisteyengenc İ kullanıcısına yanıt
    Bayağı uzakmış geleceğin yer.Hukukta ankara,istanbul gibi üniversiteler haricinde hukuğu nerede okuduğn hiç farketmiyor.Yani yerinde olsam varsa trabzonda,erzurumda,samsunda falan hadi biraz daha uzağa gideyim diyeceksen Eskişehir,Konyada falan okurdum
  • quote:

Orijinalden alıntı: plutarkhos_

amma abarttınız arkadaş ya. izmir'in şırnak'ı diyen olmuş bunu diyen heralde kordon'da oturuyor. kardeşim ben sana 18 yıllık bucalı olarak söyliyim, burada buca'yı eleştirenlerin %90'ı bucaya hayatında 1 veya 2 defa ancak gitmişlerdir.

apaçilerin mekanı gedizdir, orası da deü'ye bornova'dan daha uzaktır. onun dışında rastlayacağın apaçilere zaten her yerde rastlarsın

yani sen tercih yaparken okulun çevresinden çok kampüs olanaklarını eğitimini vs. araştır derim deü seçeceksen de konum bakımından için rahat olsun

Ağzına sağlık kardeş ya

• Abartmayın denildiği kadar kötü değil. Gayet normal bir yer, gören de Afrika'ya okumaya gidiyorlar zannedecek. Biraz apaçi çok deniyordu ben hiç görmedim. Ulaşımı çok iyi aktarmasız gitmiştim onu değiştirmişler sanırım. İzmir'e göre hatta çoğu yere göre çok çok ucuz. Kafedir, öğrencilerin gidebileceğe yerler var ama Konak, Alsancak dururken Buca'da takılmazsın zaten.
  • İzmir Bayraklı'da 4 sene kaldım ve liseyi burda okudum Buca' yı falan az çok biliyorum o yüzden bende bir kaç tavsiye vermek istiyorum.

Dostum öncelikle Buca , Buca Eğitim Fakültesi ve çevresi hariç kesinlikle 4 seneni harcamak isteyeceğin bir yer değil , ama dediğim gibi Buca Eğitim Fakültesi ve çevresi öğrenci hayatı yaşamak isteyen birisi için çok iyi bir seçenektir , kalacak yerler olsun , bol eğlence mekanları olsun , bol yemek yiyebileceğin yerler olsun daha sonra kalabalık öğrenci popülasyonu falan olsun tam da öğrenci hayatı yaşamak isteyen biri için ideal bir yerdir ama dediğim gibi Eğitim Fakültesi ve çevresi hariç Buca'nın kalanı 4 seneni geçirmek isteyeceğin yer değil . Bu arada şunları da ekliyeyim İzmir Otogarından Buca'ya direkt minibüsler var , daha sonra Buca'dan Bornova'ya Konak'a falan yani İzmir'in güzel yerlerine ulaşım imkanları fena değil ama kentkart çıkarttırman lazım . Daha sonra kalacak yere gelirsek diğer yerleşkelerde ve çevrelerinde durum ne bilmiyorum ama Buca Eğitim Fakültesi çevresinde yurt , apart veya kiralık daire imkanı boldu ama yurtlar genelde kız yurtları yani çok fazla erkek yurdu yok onu söyleyeyim , biz bir arkadaşla iki kişi Eğitim Fakültesinin dibinde çatı katı 2+1 eşyalı evi 600 TL ye tutmuştum ve terası falan vardı mükemmel bir yerdi yani bence diğer yerleşke çevrelerinde daha ucuza bile bulabilirsiniz.

Yerinde olsam şöyle yapardım Dokuz Eylül Hukuk Fakültesini yazardım eğer gelirse Eğitim Fakültesi çevresinde ev tutardım veya oradaki yurtlardan birine kayıt yaptırırdım çünkü Buca da öğrenci hayatı yaşayabileceğin tek yer dediğim gibi Eğitim Fakültesi ve çevresi.

Benden sana tavsiye eğer İzmir'i istiyorsan ya Ege Üniversitesini yaz ki bu tercihinden asla pişman olmazsın yada Dokuz Eylül Eğitim Fakültesi çevresinde okuyabileceğin bölümleri yaz yada Eskişehir , Antalya , İstanbul , Ankara , Adana , Mersin , Çanakkale gibi öğrenci şehirlerine yönel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeineLust -- 14 Temmuz 2015; 4:22:09 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.