Şimdi Ara

Bugun arabanin motorunu yikattim tamamen maceraymis (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
4.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Berry1925

Arabam sanayiden cikti yikattim. Dedim tertemiz oldu madem su motorada su sikatim. Once yag pas sokucu gezdirdim sonra bastim tazzikli suyu ah basmaz olaydim. Araba ilk calisti tazzikli suyu vurunca elektrik kablolari yerinden oynamis araba mars yapiyorcfakat atesleme yapmiyor. E tabi 10km yurudum sonra yolda seyir halinde oksurup beni yolda birakti.
    Sag olsun usta geldi bujilere dedim belki kacmistir su kuruttum hala calismadi. Marsi aliyor fakat gaza basinca patliyordu.
    Usta elektrik kablolarini takti cikardi en son bi yeri takti cikardi pat calisti.suan problem yok allaha sukur. Baska problemlerde verebilirdi.
    Arkadaslara tavsiyem alin bir wd 40 alip temizleyin sonra bezleyin misler gibi parliyor. Ben macera aradim siz aramayin aksam aksam 50liradan olduk.

Sizin hatanız TAZYİKLİ SU sıkmanız. Normalde bende motor yıkamasına karşıyım hani yıkanınca ne oluyor aracın bg mi artıyor . Ama dikkatli yıkarsanızda bir şey olmaz sigortaları vs poşetle kapatıp yapın. Wd40 sıkmayın sonradan daha çok toz tutar. Onun yerine kaliteli bir marka motor temizleyicisi + fırça sonrada yavaş akan su ile durulama.

• mitsubishielectric kullanıcısına yanıt
    Aslında en güzeli benzin fakat akaryakıt istasyonları benzini vermekten kaçıyorlar bende kompresör tabancasına mazot koyup öyle temizliyorum. Mazot kokusu bir kaç gün kalıyor tek sıkıntı bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç yıkatmadım ama 3 5 ayda bir aklıma gelirse 2 tane balata spreyi alıyorum sıkıyorum sağına soluna yağı pisliği akıp gidiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç yıkatmadım ama 3 5 ayda bir aklıma gelirse 2 tane balata spreyi alıyorum sıkıyorum sağına soluna yağı pisliği akıp gidiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyisi yıkamamak babam gitmiş sanayiden temizleme spreyi adı altında birşey almış üstünde sıcak motora sıkmayınız yazıyor babam geldiği gibi kaputu açmış sıkıyor niye sıkıyon dedim satan kişi motor sıcakken sık demiş aldım elinden bırak bana dedim kapattım kaputu diğer gün diş fırçasıyla sıktım epeyi ovaladım üstünde kir felan kalmadı marşa bi bastım pata küte sesler geliyor manifoldun oralardan sanarsın 1.4 motor olmuş 6.0 12v egzoz patlatıyorum garajda yankıda yapıyor korkudan bıraktım marşı buji ve buji kablolarını değiştirdik düzeldi
  • Wd40 da maceradır.. Bu iş için üretilen ürünleri kullanın. Atas markası hem uygun fiyatlıdır, hem de kalitelidir.

• WD-40'la motor yıkanmaz, benzin tehlikelidir yıkanmaz. Gaz yağı tercih edilebilir ancak gaz yağı çok fazla kirlenen hidrolikle çalışan çok fazla sistemi olan iş makinalarında kullanılır. Lokal olarak belli bölgelerde kullanılacaksa gaz yağı en iyisidir, motorun tamamına boşaltmaya gerek yok.

Binek oto olarak kullanılan bir aracın motorunun yıkatılmasına gerek yok, görüntüden başka faydasıda yok.

Balata spreyi plastik yüzeylerde renk değişimi yapabilir dikkatli kullanmak gerekli. Ağır yağ lekesi olan yerlerde lokal olarak temizlik amacıyla kullanılabilir, motorun tamamına boşaltmak gereksiz.

Çok kirlenen aksamlarda gaz yağı veya balata spreyi, diğer tüm aksamda basınçlı hava ile temizlik en iyisidir.

Saygılar...
  • motor yıkansa ne olur yıkanmasa ne olur bırakın doğal haliyle kalsın.
  • Babam broadwayın motorunu temizlerken distribütör poşet geçirir öyle yıkardı. Hiç de sorun olmazdı.
    Zamanında kuzen zevkine su birikintisine girmiş, bir zaman sonra işi için motoru stop etmiş. Daha sonra çalışmamış.
    Babamı aramış distribütörü söküp kurulamış düzeltmiş.
  • BmCpRo827 kullanıcısına yanıt
    Nerede temizletiyorsunuz hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Nerede temizletiyorsunuz hocam ?

BANDIRMA'da ikamet ediyorum, ustamın tavsiye ettiği bir yıkamacıda yıkatıyorum.
  • Motor niçin yıkatılır yada temizletilir,çözebilmiş değilim.Hiçbir faydası yok,görünüşten başka.
  • Avrupa yapımı arabaların motoru yıkanmaz, silinir. Çünkü beyin açıkta. Uzakdoğu arabalarını da motoru çalıştırın, rölantideyken istediğiniz gibi yıkarsınız. Beyin gizli olduğu için su gelmez, sorun çıkarmaz. Ben Kianın motorunu su ile yıkardım. Altımdaki arabanın motorunu sadece siliyorum. Su tutmaya korkarım.
  • Benim arabanın motorunu borusan'da yıkadılar, sorunsuz çalıltı fakat motora bağlı olan gaz pedalı ile alakalı soketlerden biri paslanma yapmış, uğraştırdı...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Motor sadece benzinle yikanir. Motor sogukken cekersin yarim litre benzin yikarsin. Bir sure sonra buharlasir gider. Motora su tutmak nedir allah askina

mazotta aynı işi görür mü acaba ?

mazotla yıkayan görmüştüm hatta o usta da mazotla yıkanması gerektiğini üstüne basa basa söylemişti

En iyisi gaz yağı

hocam geçmiş olsun,neyse cevap verme biraz dinlen

• Motor neden yıkanır?

Motor bölümündeki siyah plastikler kaputun altında pırıl pırıl parlayinca elinize ne geciyor?

Janti anlarım. .
    Lastiği anlarım. .
    Ama araç satılık değilse motor yıkamak fuzulidir..

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Motor sadece benzinle yikanir. Motor sogukken cekersin yarim litre benzin yikarsin. Bir sure sonra buharlasir gider. Motora su tutmak nedir allah askina

mazotta aynı işi görür mü acaba ?

mazotla yıkayan görmüştüm hatta o usta da mazotla yıkanması gerektiğini üstüne basa basa söylemişti

En iyisi gaz yağı

Gaz yağı 1 gün sonra müthiş bir şekilde toz toplar.

• Motor yıkanmaz. Motor, kaporta değildir, jant değildir, temiz olması gerekmez. İlla tozundan pisliğinden rahatsızsanız, basınçlı hava ile tozunu atın, plastik aksamlarını da nemli bez ile silin gitsin. Sonra uğraşırsınız böyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

Arabam sanayiden cikti yikattim. Dedim tertemiz oldu madem su motorada su sikatim. Once yag pas sokucu gezdirdim sonra bastim tazzikli suyu ah basmaz olaydim. Araba ilk calisti tazzikli suyu vurunca elektrik kablolari yerinden oynamis araba mars yapiyorcfakat atesleme yapmiyor. E tabi 10km yurudum sonra yolda seyir halinde oksurup beni yolda birakti.
    Sag olsun usta geldi bujilere dedim belki kacmistir su kuruttum hala calismadi. Marsi aliyor fakat gaza basinca patliyordu.
    Usta elektrik kablolarini takti cikardi en son bi yeri takti cikardi pat calisti.suan problem yok allaha sukur. Baska problemlerde verebilirdi.
    Arkadaslara tavsiyem alin bir wd 40 alip temizleyin sonra bezleyin misler gibi parliyor. Ben macera aradim siz aramayin aksam aksam 50liradan olduk.

şu wd40 ı motora tavsiye edenler çok yanlış yapıyor wd 40 motora sıkılmaz. motoru balata spreyi ile temizlemek lazım yada en güzeli tazikli havaayı tutucaksın elinin girebildiği yere kadar balata spreyi sıkıp sileceksin bu kadar fazla fantaziye gerek yok sonuçta arabanın motoru kimsenin gördüğü bir yer değil

• Bir egzoz kalmış su değmeyen,boy abdesti aldırıyoz sanki.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.