Herkesin kafasının karışık olduğu bir hesap hatta T.C devletinin bile. Mesela 7.7.1996 olsun doğumu. adam 2014 1 ocakta hastaneye gidiyor A Hastanesi 18 yaşında yazıyor raporuna B hastanesi 17. Demekki devletin bile kafası karışmış. Ben bu yaş olayına toplama çıkarma olarak bakıyorum mesela 2014-1990=24 doğduğu ayı katmıyorum hesaba. Sizin fikirleriniz neler millet kurtulsun artık.
A- Girilen yaş söylenir B-Biten Yaş söylenir C. Toplama Çıkarma yapılır
ve toplama çıkarmada örneğin 2015 ocaktayız diyelim. haziran 1990 doğumlu birisi seneye göre 25 çıkar. Peki doğum gününde ne olur ?
HADİ ARTIK BİTSİN BU ESARET
BİTEN YAŞ SÖYLENİR TABİKIDE
quote:
Orijinalden alıntı: Rosarian
Ben 12den sonra saymayı bıraktım, çok karışık.
Bu mantıkla 12. ayda doğan biri ile 1. ayda doğan eşit tutmaz bu
Resmi olarak biten yaş söylenmesi gerekir.
gun ay yil kullanilir dogrusuda budur 31 Aralik 1996 dogumlu birisi 2015te 19 yasinda mi oluyor mantiksiz
25 ten önce girilen 25ten sonra biten
28.08.1995 dogumluyum 19 yasindayim
97 li veletler 19 yasindayim falan diyor
Valla 2000 liler cok rahat bu yas hesaplama konusunda
quote:
Orijinalden alıntı: bitemeeatme
Ama yuzyillarda oyle olmuyo mesela biz 21.yy dayiz ama tarih 2000 lerde. O yuzden girdigimiz yas soylenir.cunku biten yas bitmistir zaten
Beyler niye uğraşıyorsunuz alın buradan hesaplayın işte
Gün aldığınız yaş değil bitirdiğiniz yaş doğrudur
yılbaşında doğanlar ne yapsın
quote:
Orijinalden alıntı: Simone Simons
yılbaşında doğanlar ne yapsın
doldurduğun yaş
quote:
Orijinalden alıntı: Sekai
doldurduğun yaş
Alıntıları Göster
biten yaş söylenir.Şahsen ben 27 kasım 96 doğumluyum yıl olarak 18 oldum ama soran olursa daha 17 diyorum 9 gün sonra 18 olacağım inşallah
Biten yaş söylenir, girilen değil. Öyle olmasaydı yeni doğan bebeğe 1 yaşında derdik.
quote:
Orijinalden alıntı: Broken Wings
Biten yaş söylenir, girilen değil. Öyle olmasaydı yeni doğan bebeğe 1 yaşında derdik.
Sınıf arkadaşım ile aramda 11 ay fark var. Aynı yaşta sayılmamız ne kadar doğru? Bu soruya verilecek cevap, sorduğunuz sorunun cevabı olacaktır. Fiziksel, zihinsel farklılıklar olması normaldir. Ben yürürken yanımdaki vatandaş yeni doğmuştu gibi. 6 aydan fazla geçtiyse doldurduğum yaştan sonraki yani dolduracağım yaşı söylemeyi tercih ediyorum. Resmi kurumlarda doldurulan, biten yaş geçerli sayılıyor diye biliyorum.
Akıl yaşta değil, baştadır. Ama aklı da başa getiren tecrübeler yani yaştır. Kendinizden birkaç yaş küçüklere çamur atmadan önce bu yüzden tekrar düşünün derim.
quote:
Orijinalden alıntı: Circassian81
21.10.1997 saat 10.45 dogumluyum kac yasindayim?
17. Benden 7 gün büyüksün
quote:
Orijinalden alıntı: Ghost Buster
quote:
Orijinalden alıntı: Circassian81
21.10.1997 saat 10.45 dogumluyum kac yasindayim?
17. Benden 7 gün büyüksün
Alıntıları Göster
biten yaş doğrudur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme