Şimdi Ara

Bugun kaza yaptim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugun yurtdisindan gelen bir arkadasimin arabasiyla kaza yaptim. Kamyonetle carpistim :(

Sehir icinde kendi yolumda giderken karsi taraftan gelen kamyonet onundeki park halindeki araci sollayarak benim yolumda hizli bir sekilde gelip benim kullandim aracin onundeki aracin LOGO sunun 5 santim kadar solundan vurdu yalniz o anda kurtarmaya calisirken benim kullandim aracida kendi yoluna soktu. Kullandim araca vuran vatandas biraz olay cikartti. Karsilikli polis cagirdik gelen polisler sagolsunlar o vatandasi taniyormus kamyonetin fren mesafesini olcmediler hatta olcumleri butun benim kullandim arac uzerinde yaptilar. Kamyoneti kullanan vatandas sigortacisinida aradi o vatandasta polis beylere tamam siz tutanak isine karismayin ben hallederim diyerek memur beyleri geri yolladi polis kroki cizip verdi halde vatandasin sigortacisi o krokiyi benim kullandim araci karsi yonden gelen kamyonetin yolunda ilerliyormus gibi degistirmis. Sigortaci vatandasin cizmis oldugu krokiyi kabul etmedim. Polisin cizdigini ek olarak eklettim. Komyoneti kullanan vatandas kazanin nasil oldugunu yazdigimiz raporda benim yazmis oldugum yaziya bakarak ayni yaziyi kendi yonunde degiatirerek yazdi. Kendisi fren yaparak durmus ama ben fren bile yapmadan direk kamyonete dalmisim gibi kaza raporu yazdi. Sigortaci ve memur beylere gore yuzde elli elli yapmislar. Ne yapmam lazim kaza raporunda o telas ve panikle yazmayi unuttum olaylari kaza raporunun foto kopisine ekleme yapabilirmiyim? Ne yapmam lazim neler onerirsiniz? Sigortaciya soylediklerine gore keske bunu olay yerinde ikimiz elimize alipta iyice komalik etseydik felan demisler. Polis beylerden birtanesi baya bir bagirip cagirdi ama yapacak birsey yok. Konu ile ilgili bilgi sahibi arkadaslar yardimci olursaniz cok memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 38xMuratx38 3 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

Kaza anı fotoğrafladınız mı? Olayın bu şekilde olduğunu kendi acentenize de bildirim yapınız, acenteniz şirket aracılığı ile girişimde bulunsun, polise hiç bir şekilde antlaşma olmadığını ve tutanak tutmanız gerektiğini, buna rağmen görevini yerine getirmiyorlarsa tekrardan polis hattını arayıp bu durumu resmi telefon kaydına aldırsaydınız iyi olurdu.

O onu tanıyordu o onun arkadaşıydı ne sigorta şirketleri ne de tramer bunu dikkate almaz, beyanlarda ki farklılığa karşı fotoğraf karelerine bakarak karar verir.
    Sizin lehinize bir sonuç çıkarsa bunu ancak mahkemede çözersiniz, eğer işi oraya kadar götürmeyi amaçlarsanız kaza mahalini gören kamera kaydı temin etmeye çalışın.

Kusur oranlarını sigortacı ile memur beyler değil, antlaşma olduğu takdir de sigorta şirketleri antlaşarak karar verir eğer arada antlaşma yok ise kararı komisyon verir.
    komisyon da yukarıda yazdığım gibi fotoğraf ve beyanlara bakar. Polisin çizdiği kroki emniyet merkezinde evrak kayıttan geçmediği ve Karakol amiri tarafından imzalanmadığı için
    herhangi bir geçerlilik taşıdığınız zannetmiyorum lakin siz yinede ek olarak ekleyin.

Böyle durumlar da mutlaka sigorta poliçesi tanzim ettirdiğiniz acentenizi arayınız.

• Oncelikle yorumda bulundugunuz icin cok tesekkur ederim hocam. Ne yazikki kaza mahalinde kamera olmadigi icin haliyle kamera kayitlarida yok ama elimden geldigince telefonla resim cektim. Degerli yorumunuz icin tekrar cok tesekkur ederim,sagolun.

Peki hocam kaza raporunun foto kopisini almistim o rapora ekleme yapa bilirmiyim? Haliyle insan o an tam olarak nasil davranacagi olayin tam olarak nasil meydana geldigini tam olarak yansitamiyor bu benim ilk kazam di ve inşaAllah ilk oldugu gibide son olur. ALLAH kimseye kaza bela vermesin.

• Merhaba Arkadaslar;

Konuyla ilgili oldugu icin ayri bir konu acmak istemedim.

Bu kaza olayi baya bir buyudu:( Kisaca özetlemek gerekirse durum soyle...

Agustosun 25'inde arac yapilip cikti dosyanin kapanmasi icin Eksper'e basvuruldu. Fakat Eksper dosyayi yetistiremedim diyerekten bu Agustosun 31'ine gun olarak atti. Buraya kadar normal dedik insanlik halidir ve elinde bircok dosya vardir tek biz degilik diyerek bugune kadar bekledik. Simdi ise Ekspere whatsaap tan olsun gerekse burosunu arayarak bilgi almak istedimizde siz arac sahibi degilsiniz diye bilgi vermiyor! Suana kadar dosyanin hala kapanip kapanmadinida bilmiyoruz? Arac sahibine Eksperin numarasini verdim yalniz arac sahibinide kaideye almiyor! Konuyla ilgili ne yapmam lazim arkadaslar lutfen bilen arkadaslardan rica ediyorum nasil bir yol izlemeliyiz,neler yapmamiz lazim?

Trafik polisi ve heyet kaza oranini 50/50 vermisti. Bizde gerekmez diyerek heyet raporunuda istemedik ki cok buyuk hata yapmisiz! Karsi tarafin sigortasi arkadasimin yurtdisindaki sigortasiyla iletisim kurarak 100/100 arkadasimi suclu olarak gostermisler. Bu yasalara gore suc degilmi? Sigorta sirketine ben kendim dava acsam yurtdisindaki arkadasimdan herhangi gibi bir belge gereklimi? Verecek oldugunuz bilgiler icin simdiden cok tesekkur ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.