Şimdi Ara

bugün polisten kaçtım ceza yermiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ehliyetım yok yaş 17 bi abiden motoru emanet aldım plakalı ruhsatlı motor trafiğe çıktım polis sirene bastı bende kaçtım arkamdan bağırdı falan trafikte zor sıyrıldım aralardan kafamda kask vardı yakalanmadım ama ceza gelirmi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Polisten Kaçmanın Cezası

Polisten kaçmak, ciddi yasal sonuçları olabilecek bir suçtur. Polisten kaçma cezası, kaçılana nedenine, kaçma şekline ve bu kaçış sırasında işlenen diğer suçlara bağlı olarak değişebilir.

Türkiye Cumhuriyeti Ceza Kanunu'na (TCK) göre, polisten kaçmak "görevli memura mukavemet" suçu kapsamında değerlendirilir. TCK'nın 265. maddesi uyarınca, bu suçtan dolayı fail cezalandırılır.

Polisten kaçma cezası genellikle para cezası ile hapis cezası arasında değişir. Ancak, kaçış sırasında başka suçlar da işlenmişse, bunların cezası da eklenebilir. Örneğin, kaçış sırasında şiddet kullanılmış veya tehdit edilmişse, fail ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına kadar cezalandırılabilir.

Polisten kaçmakla ilgili ceza miktarı, kaçışın amacına ve kaçma şekline göre de değişebilir. Örneğin, trafik cezasından kaçmakla terör örgütüne katılmak amacıyla kaçmak aynı cezayı gerektirmez.

Eğer polisten kaçtıysan, en kısa zamanda bir avukata başvurman ve hukuki yardım alman önerilir. Avukatın, suçun niteliğini, kaçış şeklini ve diğer ilgili faktörleri göz önünde bulundurarak cezanı en aza indirmene yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Plakayı aldıysa sahibine yaslar bence cezayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruhsat sahibine okkalı bir ceza hatta karakola davet gelebilir. Polisten kaçmak ayrı bir suç zaten.

• hasancanözd H kullanıcısına yanıt
    hayırlı ugurlu olsun zaten ehlıyetı olmayan bırısıne motoru emanet veren kısıde cezayı hak edıyordu adalet yerını bulmus :D
  • Plakaya, aklina gelen ilk cezayi yazar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal2020

hayırlı ugurlu olsun zaten ehlıyetı olmayan bırısıne motoru emanet veren kısıde cezayı hak edıyordu adalet yerını bulmus :D

sen rahat olsana ya onda da ehliyet yok :D nasıl olsa kaçıyoruz ceza da yok :D
    aferın ıyı bk yıyorsunuz sayenızde trafkte bızede saygı duymuyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    normalde bu yaptıklarına söverim kufrederım adalet degıl derım ama bu sefer umarım yapmışlardır dıyorum
    2800 lira ceza ödemekten kurtulmuşsun doğru seçim, fakat gelecek ceza ne denli büyük olur bilinmez.
  • Kendi polisten kaçmış bize rahat olsana diyor. Bu ne pişkinlik. Ya da böyle bir olay yok arkadaş fazla action film izlemiş.

• 200-300 lira gibi bi ceza gelir

• Dur ihtarına uymamak 190 TL ama onun yanına bir şeyler daha ekliyorlar.Tabi itiraz etseniz nasıl kanıtlarlar o da ayrı bir konu.Fotoğraf çekmediyseler zor.Ama bir de sisteme işleniyor 2. kaçakta araç hakkında yakalama kararı çıkıyor.
  • motor neydi hocam bazen bende abiden motoru alıyorum ama polis görürsem kaçmam galiba max 90 yapıyor zaten
    geçende iki kişi gidiyorduk kırmızıda duramayınca ellerimle arka plakayı kapattım bunlar iyi şeyler değil ama
    motorun değeri kadar ceza ödemek koyuyor bu yoklukta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Casablancas

motor neydi hocam bazen bende abiden motoru alıyorum ama polis görürsem kaçmam galiba max 90 yapıyor zaten
    geçende iki kişi gidiyorduk kırmızıda duramayınca ellerimle arka plakayı kapattım bunlar iyi şeyler değil ama
    motorun değeri kadar ceza ödemek koyuyor bu yoklukta

imzan dikkatimi çekti :D o motora bende hastayım gören 1000 lik sanıyo
  • asdfasdfasdf

hahaha çok tehlikeli bir gençsin. İyi birilerine yada kendine zarar vermedin kaçarken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

asdfasdfasdf

hahaha çok tehlikeli bir gençsin. İyi birilerine yada kendine zarar vermedin kaçarken.

eyvallah reis
  • umarım almışlardır
  • plakaya ceza yazmislardir ama kacarak.cezayi hafifletmissin yakalasalar motoruda baglarlardi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ele7en

plakaya ceza yazmislardir ama kacarak.cezayi hafifletmissin yakalasalar motoruda baglarlardi

onu düşünerek ve ruhsat sahibine de ceza gelir diye kaçtım zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.