Şimdi Ara

Bugünkü suv test ve izlenimlerim(x3, cx5, forester, rav4)xc60, lexus rx300 eklendi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
9.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortalama 10 gün sonra resim koyacağım.Herkesin kafasındaki ? işaretleri bitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mng1

Cx5 de 19 jant vardır.ben sizin yaktiginiz tüketimi dipgaz yaparak gidince bile yapamiyorum.isterseniz km yi sifirlayip 10-15 gün içerisinde resimli yakut tüketimi değerlerini atabilirim.

cx5 orjinal 19 jantlı ama test ettiğimiz araçta opsiyonel takılmış 20" jantlar vardı. cx-5 alacak olsam 17" tercih ederdim.

Tüketim kıyaslaması yapabilecek kadar tecrübe sahibi olmadım. Veriler çok tutarsız ve yanıltıcı, kaale almaya değmez bence. Hepsi farklı şartlardaydı. Cx5 kısa bir test sürüşü, motor soğuk ve 18km ortalama hız. Tüketim normal. Forester'ı kullandığım yerde kullansam muhtemelen az yakabilirdi. Motor şanzuman olarak cx5 daha başarılı foresterdan.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    20 jantı neden takmışlar acaba?heralde cx5'e zenci amerikalıların taktığı jantı takmışlar.19 jantla gayet konforlu,virajlara iyi giren,park etmede kolay bir yapısı var.
    yani 17 janta gerek yok.Ben ortalama 10 gün içerisinde ortalama yakıt tüketimi ile ilgili resim koyacağım.
  • Kararınız çok doğru, sizi tebrik ediyorum. Ben de alacak olsam mazda ya da forester alırım. Bmw alacak gücüm olsa bile sırf bu kazık politikalarından dolayı almam. Gider xc60 alırım, mazda alırım.

Ancak bmw sürüş olarak cx-5'den çok daha iyi. Bmw'deki yalıtım, süspansiyon konforu, sürüş zevki mazda'da yok. Ben mazda markasını bmw den daha çok severim ama durum bu. Bmw kesinlikle daha iyi bir araç ama aradaki fiyat farkına değmez.
  • Araç test aracı değildi. Bayiinin sattığı ikinci el araçtı. Eski sahibi 20 jant taktırmak istemiştir, başka açıklaması yok.
  • Turbolu olacaksa Forester, yoksa cx-5 bence daha iyi gibi.

sharp adı altında bir modu var galiba 240hp forester' ın. 6.5 saniyeye kadar çekiyor 0-100' ü. Çok enteresan hothatchlerde olmayan değerleri var.
  • obmann O kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mng1 -- 23 Kasım 2014; 18:51:39 >
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mng1 -- 23 Kasım 2014; 18:52:55 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mng1 -- 23 Kasım 2014; 18:52:03 >
  • Tüm dünyada test otoritelerince x3,cx 5,forester vs birlikte kıyaslanırken tr ye gelince olay bmw ile hiç mazda kıyaslanır mı basitliğine indirgeniyor.Bakın mevzu bmw 3 vs mazda 6 olsa ben sıkı bir mazdacı olarak gider bmw alırım...arkadan itiş ve zf şanzuman benim tercihim için yeterli sebepler ve açık bir şekilde bmw 3 mazda 6 dan sürüş kalitesi anlamında üstün.Ama ablemi bmw olduğu için değil teknolojisi ve sürüş kalitesi daha üstün olduğu için.Cx 5 ile x3 arasında ise böyle bir fark olduğunu düşünmüyorum.Çünkü cx 5 4 çeker iken x3 değil en başta.Bu sefer de mazda öne geçiyor yani...üstelik arada fiyat uçurumu var.Peki niye? Madem x3 ile cx 5 kıyaslanmaz birisi çıkıp niye x3 cx 5 ten üstün bunu söylesin hangi verilere dayanılarak konuşuluyor burada merakımdan soruyorum....
  • Rotary eXperimental-7 R kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mng1 -- 23 Kasım 2014; 18:53:49 >
  • Aynı gün bindim, x3 kullandım. X3 ile cx5'i kıyaslamam bile.x3 kesinlikle daha iyi bir araç. Aksini iddaa eden kullanmamıştır. Arada bariz bir fark var. Cx5 de iyi ama x3 başka bir şey.

Paramla alacak olsam tabii cx5 alırım. Hem tasarım hem de f/p olarak daha başarılı buluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mng1

Eğer ben sedan bir araç alsaydım ilk tercihim mazda 6 olurdu.Nedeni ise bmw 3 serisi ile aynı kalitede,kar marjı düşük,sorunsuz,tam güvenlikli ve donanımlı,ön çekiş,deri koltukları terletmeyen,tasarım,yakıt tüketimi,yol tutuşu(bana göre 3 serisinin kıçı atıyor.yada ben süremedim.) konusunda mazda 6'nın daha iyi olduğuna kendimce eminim.Fakat tasarım konusu ve arkadan itişin zevki size kalan bir durumdur.Şahsen ben bmw 3 serisini test ederken bir noktada feci şekilde arkasını attı fakat esp hemen düzeltti.Ben öyle aracın kıçının bir yere gitmesini istemem.Ben 130000 tl ye sedan alsam mazda 6 alırdım.geriye kalan konularda size kesinlikle katılıyorum.

NOT=arkadan itişli bir 3 serisini ben yanlış kullanmış olabilirim.Zevkler ve renkler tartışılmazdır.

Mazda 6 nın avantajı sorunsuz olması ve sıradışı tasarımı...Bmw 3 serisi daha kaliteli süspansiyonlara,daha iyi şanzumana sahip ve daha performanslı.Arkadan itiş ve yolu mazda 6 ya göre daha iyi tutuyor...yakıt tüketimi mazda 6 dan fazla değil...aracın kıç atması tamamen gaz kullanımı ile ilgili ağırlık transferi yapmadan kıç attırmak kolay değil bu araca...yoncaları çizgisini hiç bozmadan ok gibi dönen bir araç...kısacası bana göre 3 serisi mazda 6 dan daha iyi bir seçenek sebebi de bu iki aracın aynı fiyatlarda olması...eğer mazda 6 30 bin ucuz olsaydı tabiki mantıklı bir tercih olurdu...ama aynı fiyata bu kadar yetenekli bir rakibi varken ben bir mazdacı olarak tercih etmezdim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Rotary eXperimental-7

Tüm dünyada test otoritelerince x3,cx 5,forester vs birlikte kıyaslanırken tr ye gelince olay bmw ile hiç mazda kıyaslanır mı basitliğine indirgeniyor.Bakın mevzu bmw 3 vs mazda 6 olsa ben sıkı bir mazdacı olarak gider bmw alırım...arkadan itiş ve zf şanzuman benim tercihim için yeterli sebepler ve açık bir şekilde bmw 3 mazda 6 dan sürüş kalitesi anlamında üstün.Ama ablemi bmw olduğu için değil teknolojisi ve sürüş kalitesi daha üstün olduğu için.Cx 5 ile x3 arasında ise böyle bir fark olduğunu düşünmüyorum.Çünkü cx 5 4 çeker iken x3 değil en başta.Bu sefer de mazda öne geçiyor yani...üstelik arada fiyat uçurumu var.Peki niye? Madem x3 ile cx 5 kıyaslanmaz birisi çıkıp niye x3 cx 5 ten üstün bunu söylesin hangi verilere dayanılarak konuşuluyor burada merakımdan soruyorum....

x3 yalıtım, sürüş, süspansiyon, konfor gibi konularda cx5 ten daha başarılı.

• çokbilirkişi kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mng1 -- 23 Kasım 2014; 18:54:11 >
  • Rotary eXperimental-7 R kullanıcısına yanıt
    Seçiminize saygı duyarım.Renkler ve zevkler tartışılmazdır.Ben aynı ikilemde kalsaydım mazda 6 alırdım.Ben geçmişte aracımla çok fazla hız yaptım.Artık hız'dan sıkıldım.Bu yüzden de performanslı araçlara ihtiyaç duymuyorum.İyi günler.

Not=Performanslı araçlara sadece türkiye'de önem vermemeye başladım.Çünkü türkiyede hız yapacak yol yok ve yapılacak olan tek tük yolda bozuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mng1 -- 3 Ekim 2014; 16:45:57 >
    Ben aracımı almadan önce x3 ile kıyasladım ve aralarında hiç bir fark göremedim.Özellikle'de sürüş konusunda Mazda Cx5 çok daha ilerideydi.Konfor,sürüş,yalıtım ve süspansiyon konularında aralarında fark göremedim.Yalıtım konusunu da telefona yüklediğim bir programla araç içindeki desibeli ölçeceğim.Fakat benim karşılaştırmama göre yalıtım farkı sezmedim.Zevkler ve renkler tartışılmazdır.Siz bmw x3'ü o konularda beğenmiş olabilirsiniz fakat başka kişilerde o konularda x3'ü beğenmeyebilir.
  • Ben tarafsız olarak bmwnin daha iyi olduğunu söylerim. Aradaki farkı arabadan hiç anlamayan birisi bile çok rahat anlar. Ben mazda markasını bmwden daha çok severim. Alacak olsam cx5 alırım. Ama sürüş olarak bmw daha iyi, aksini söyleyen benim gözüme fanatiktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 5 Ekim 2014; 15:48:39 >
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mng1 -- 23 Kasım 2014; 18:54:31 >
  • Volvo xc 60 konuya eklendi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.