Şimdi Ara

Buji değiştirme maceram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 bujiyi aldım anahtarim var fakat kısa geliyordu. Araya uzatma kolları baktim 30 lira civarı olunca tamircilerden rica ettim elimden geliyor şuan müsait değilim param yok, zaman zaman ay sonu gelmiyor bilirsiniz dedim. anahtarimda var sadece uzatma kolunu 5 dk dükkanın önünde kullanabilirmiyim diye rica ettim, hiç kimse vermedi. Cevap dışariya malzeme veremiyoruz. Kapının onu ne dışarısı diyorum, adam içeride boş boş oturmasına ve yeni dükkan açmasına ragmen, tamam veremem diyor. Canın sağolsun usta dedim bir daha oradan geçerken selam bile vermem yakın olduğu için başka balata degistittirecektim. 20 liralık iş için 250 liralık işi kaybetti. Akşam koctasa gidip 50 lirada olsa alacagim. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, insanlık ölmüş. Oysaki yardımcı olsaydi, ben ve tayfam ona daha çok para kazandirabilirdik işte klasik Türk esnafı ustası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ufaktan bi Turbolinea kokusu aldım ama, neyse konu dışına çıkmayayım.

Benim de usta arabamda yapılacak masraflar olduğunu -ve o araba ona para kazandıracağını bildiği- halde bana ayıp etti. Şimdi hem geçirmeye çalıştığı rakamdan oldu hem arabanın masraflarını başka yerde yaptırıcam.
  • Ustalara fazla kızmayın o kadar giden ve geri gelmeyen takımları vardır ki kendilerine prensip edinmişlerdir. Bir daha birine alet verenin demişlerdir. Ayrıca babamın böyle aletsiz durumlar için sözü vardır alet çalışır usta övünür diye. Aletsiz usta işe yaramaz.

Yani o ustaya teşekkür edin sizi alet sahibi yaptı diye. Şahsen alete verdiğim paraya acımam, çünkü eninde sonunda maliyetini çıkarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Ustalara fazla kızmayın o kadar giden ve geri gelmeyen takımları vardır ki kendilerine prensip edinmişlerdir. Bir daha birine alet verenin demişlerdir. Ayrıca babamın böyle aletsiz durumlar için sözü vardır alet çalışır usta övünür diye. Aletsiz usta işe yaramaz.

Yani o ustaya teşekkür edin sizi alet sahibi yaptı diye. Şahsen alete verdiğim paraya acımam, çünkü eninde sonunda maliyetini çıkarıyor.

Hocam arabayı dükkanın 1 metre onune çektim yan esnaf olsam , iki dk evde halledip getircem desem eyvallah. Şimdi ben bujiyi senede bir değiştiririm napalim elbet başka işe yarar 😀

• alıngan olmamak lazım,dışarıya özellikle tanımadığın hatta amatör birine takım verilmez.sonuçta o takımlarla çalışıp geçimini sağlıyor.

benden bi yakın işyerindeki tanıdık usta matkap ucu almıştı,oldukça pahalı bir takımdı.adam kırmış yerine çin malı getirdi.patrondandan birsürü laf işittim.

bide demezmi oda çok pahalıydı napim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukken bisikleti yapacam diye babamın bir sürü takımını kaybetmiştim. (araba tamircisinde olması gereken tüm anahtarlar vardı) Şimdi değerini anlıyorum :D
  • Adam verir mi hiç?Adamın işi o o takımdan para kazanıyor kimse vermez .en iyisi siz gidin kendi takımınızı alın.

Nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilmeyin.. .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lastik değişimi ve sibop
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • esnaf böyle hiçbirisi çıkarıpta vermez. onlarda kendi çaplarında haklı burfan para kazanıyorum diyor

altta motorcu var bugüne kadar vida almışlığım yoktur ya gider aleti alırım yada eş dosttan bulurum yada ustaya yaptırırım

• Köyden biraz büyük bir yerde arkadaşımın motoru bozulmuştu. Sadece traktör tamirhanesi vardı. Yolda kaldığı halde takım kullandırtmadı.
    Tamircilerin olayı %50 ustalık %50 takım.
  • Ben de ustayaa para vereceğime kendi anahtarimi. Buji anatari alırken vakumlu olmasina dikkat edin, yoksa bujiyi sokuyor, cektigin zaman buji içerde kalıyor.

Uzatma kolu olarak lokma takiminim kolunu kullandim. Lancerda baya derinde bujiler.

• Aracımın avadanlığında orjinal buji anahtarı var, kendim değiştirdim 8 tanesi de

• Mahalle aralarindaki sözde usta bozuntularina gitmeyin, sağlam arabayi bozuyorlar zaten.

• Hadi yapacağı is için vermez anlarimda...
    Arkadaşım küçük bir kaza geçirmis ve beni aradı. Gittim yanına sol çamurluk yırtılmış, lastik yarılmış jant kırılmış. Lastik degisse kaportacı ya yürür araç ama zaten spor yaylı ve kanatta kirildigindan arabanın altına sadece büyük tekerlekli kriko girebiliyor. Avadanliktaki krikoyu sokamiyoruz. Yakındaki iki ustaya da gittik. Durumu anlattık. Araba da karşılarında, birisi bizde yok dedi ki kapının yanında duruyordu, diğeri bana lazım dedi. Sonraki 45 dakika o avadanliktaki krikoyu arabanın altına sokmaya çalışırken hiç kullanmadı.
    Bilsem ki o dükkanın önünde kaldım, çekici çağırır cektiririm.
    Adam zaten kaza yapmış yardıma ihtiyacı var ama bizim millet hemen yaslamaya çalışıyor. Ayıp ayıp...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam ekmeğini o işlerden kazanıyor, sen dükkanının önüne çekip ona yaptırmayacağın iş için adamın malzemesini istiyorsun tabi ki vermez.

Çamaşır makinen bozulsa kapağını sökmek için gereken özel aletin yok diye servisin önüne çekip aleti istesen verirler mi? Sineklik yapacak olsan fitil geçirme aparatın yok diye pvc'ciye kadar gidip adamın aparatını ödünç istesen verir mi? Vermez kimse. Bende yaptığım işi bana yaptırmamak için kendi yapmaya kalkışıp da yanıma kadar gelip işi yapmak için benim kendi aletimi isteyen adama malzememi vermem. Aley etmek gibi ne o öyle?

Parasını o işten kazanan adamın yanına gidip de "bak sana para kazandırmayacağım ama o alet lazım bana, versene" demektir. Öyle bir dünya yok. Ya aleti alıp kendiniz yapacaksınız madem kendiniz kalkışıyorsanız ya da adama gidiyorsanız ücretiyle adama yaptıracaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

alıngan olmamak lazım,dışarıya özellikle tanımadığın hatta amatör birine takım verilmez.sonuçta o takımlarla çalışıp geçimini sağlıyor.

benden bi yakın işyerindeki tanıdık usta matkap ucu almıştı,oldukça pahalı bir takımdı.adam kırmış yerine çin malı getirdi.patrondandan birsürü laf işittim.

bide demezmi oda çok pahalıydı napim

Tam sopalık olmuş eleman...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.