Şimdi Ara

Buji vidaları gevşeyince ıslık sesi gelir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle konu yanlış yerdeyse kusura bakmayın.

Benim bir sorum var.Arkadaşın arabasından gaza bastığımız ve basmadığımız zaman ortalama 70-80 km/h süratle giderken orta şiddette ıslık sesi geliyor.Motora baktık buji vidaları gevşemiş onları sıktık ama daha denemedik ses geliyor mu diye bugün deneyeceğiz.Bilen varsa sorun nedir bujilerden değilse nedir? Bir de aracı sağa ve sola çoğunlukla sağa aynı süratte kıvırınca da ıslık sesi geliyor. Nedeni nedir acaba?

• bujilerden kompresyon kaçırsa, araba düzgün çalışamaz,çekemez ve gidemez.Böyle bir sorun varmıydı?
  • Hiç bir şey anlamadım. Daha net tarif edin.
  • bujiler yerinden gevşerse,ıslık sesi gelirmi demek istiyor arkadaş.En azından ben öyle anladım.
  • Şimdi şöyle arabanın çalışmasında ateşlemesinde yürüyeninde problem yok 70-80 bazen üzeri km/h süratlerde gaza bastığımızda gazdan çekip boşta kendisi gittiğinde bir ıslık sesi gibi sanki Demir demire sürtme sesi gibi bir ses geliyor ve arabayı sağ sol yaptığımızda da geliyor. Trigerden veya triger rulmanşarında bir sorun olmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Compacterzurum

bujiler yerinden gevşerse,ıslık sesi gelirmi demek istiyor arkadaş.En azından ben öyle anladım.

Evet pistonlar hareket ediyor bujide gevşekse olabilir mi diye merak ettim

• pistonlar hareket ediyor derken?BUjiler çok gevşerse sıkıştırma olmayacağından araba çalışmaz bile.sesin oradan gelmesi düşük bir olasılık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • marka,model ve km alabilirmiyiz.Mümkünse birde sesin olduğu video.Net teşhis koyalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Compacterzurum

marka,model ve km alabilirmiyiz.Mümkünse birde sesin olduğu video.Net teşhis koyalım.

Bugün deneyeceğiz arabayı olmadı götürürüz servisine arkadaşın arabası ama bizde az kullanmadık neyse tekrardan sagolun hocam

• Frene ayak ucuyla hafif dokunduğunuzda da o ses geliyor mu?
  • Bujiler gevşek olsa düzensiz çalışma aşırı güç kaybı olur ıslık sesi olmaz. Dediğiniz ses tipinde sesler örneğin harici anten varsa çok dik konuma ayarlanmışsa cam fitilleri yada dış kısımda kaporta, plastik kaplama gibi bir parça açılmışsa yapar. Ayrıca egzosttan da gelebilir, bir sürü ihtimal var.

• Ses balatadan geliyormuş.Fren diske hafif sürtüyormuş ondan dolayı geliyormuş.Biraz ıslatsak geçecek galiba önemli bir şey değil yani teşekkürler yardımlarınız için.
  • balata temizleme spreyi ile iyice temizleyin diskleri ve balataları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

balata temizleme spreyi ile iyice temizleyin diskleri ve balataları.

Hocam diskleri ve balataları temizleyin derken lastiği sökeceğiz bir kere o kesin de balata ve diski de mi çıkartmamız lazım? Ve o spreyi nereden temin edebilirim?
  • Adam dedi balatayı değişiriz hangi balatadan geldiğini bilmiyoruz ama bence ( önden gelir büyük ihtimal) değiştikten belirli bir süre sonra tekrar o sesi yapar dedi arkadaşa getir bakalım dedi.Ben de götürme gerek yok dedim sonuçta kömürlü balata her fren yapışta diski tuttuğu için kömürleri o siyahlıkları balataya yapışıp toz kir yapıyor ve ses oluşuyor bi ıslatsak bir şey kalmaz dedim.Yarın bakacağız.
  • Balatalar 50-100 tl takımı. Temizleme spreyi 3-5 tl siz olsanız bitmemiş balatayı mı değiştirirsiniz Yoksa 2 kutu sprey alıp temizlermisiniz. Araba parçacılarında bulabilirsiniz. Lastiği söküp temizlerseniz hatta balataları da söküp temizlerseniz daha da iyi olur en azından emin olursunuz temizlendiğinde. Ses yapmasının sebebi benzin mazotla temizlenmesi yada yağ bulaşmasıdır. Öyle ıslatmayla geçmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Balatalar 50-100 tl takımı. Temizleme spreyi 3-5 tl siz olsanız bitmemiş balatayı mı değiştirirsiniz Yoksa 2 kutu sprey alıp temizlermisiniz. Araba parçacılarında bulabilirsiniz. Lastiği söküp temizlerseniz hatta balataları da söküp temizlerseniz daha da iyi olur en azından emin olursunuz temizlendiğinde. Ses yapmasının sebebi benzin mazotla temizlenmesi yada yağ bulaşmasıdır. Öyle ıslatmayla geçmez.

Balataları sökebilir miyiz bir bakmak lazım sonra ayar kayar falan balatalar bitmesi yarıma yakınmış daha var tabii.
  • Balataların ayarı yok sadece düzgün sabitlemek lazım sanayide çoluk çocuk değiştiriyor ama emniyet açısından önemli bir parça kendinizin ve başkalarının hayatları söz konusu bilinçsiz yapılmaması gerekli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.